Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ποιά θρεπτικά συστατικά αυξάνουν τη λίμπιντο και τη διάρκεια στο σεξ

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

31 Ιανουαρίου 2022

Θες να τονώσεις τη λίμπιντο και να έχεις καλύτερη απόδοση στο σεξ; Τότε να φροντίσεις να παίρνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου για να αποδίδει στο μάξιμουμ. Βλέπεις, έχει κι αυτός συγκεκριμένες ανάγκες, χρειάζεται... καύσιμο για να αποδώσει όπως πρέπει και όπως εσύ επιθυμείς. Και ως... καύσιμα για τη λίμπιντο θεωρούνται συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω υπάρχει η σχετική λίστα με ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σου για αξέχαστες και γεμάτες πάθος νύχτες. Είτε με συμπληρώματα διατροφής, είτε μέσω συγκεκριμένων τροφών μπορείς να δώσεις στον οργανισμό σου όλα όσα απαιτούνται.


Καψαϊκίνη: Τη συναντά κανείς σε όλες τις καυτερές πιπεριές. Αυξάνει τη διάρκεια των αντοχών καθώς και τη γρήγορη αποκατάσταση που σημαίνει ότι μπορείς να πας και για δεύτερο... γύρο πολύ γρήγορα. 

Κάλιο: Ένας από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες του οργανισμού. Διατηρεί τους μύες και τα κύτταρα ενυδατωμένα, βοηθάει στην αποκατάσταση και τονώνει τον μεταβολισμό. Μπορεί να βρει κανείς κάλιο σε συμπλήρωμα αλλά και τροφές όπως η μπανάνα, το πεπόνι, το σπανάκι, το μπρόκολο, η τομάτα, το καρότο. 

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Οι απλοί υδατάνθρακες που έχουν τα ζυμαρικά ή το ψωμί μπορούν να... σκοτώσουν τη σεξουαλική σου επιθυμία. Αντιθέτως οι σύνθετοι είναι προτιμότεροι και βοηθούν. Θα τους βρεις σε πλιγούρι βρώμης, καφέ ρύζι, κινόα, καλαμπόκι, γλυκοπατάτες.

Πρωτεΐνη: Αυτή διασπάται σε περισσότερο χρόνο από τους υδατάνθρακες και γι' αυτό ο οργανισμός σου έχει ενέργεια για περισσότερο. Τροφές γεμάτες πρωτεΐνη είναι οι ξηροί καρποί, το τόφου, τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί, το γάλα, τα ψάρια και το κοτόπουλο. 

Βιταμίνη Β: Η οικογένεια των βιταμινών Β και ειδικά οι Β-1, Β-5 και Β-12 έχουν άμεση σχέση με τις ορμόνες που ρυθμίζουν τη σεξουαλική λειτουργία και αυξάνουν τη λίμπιντο. Φαγητά που περιέχουν πολλή τέτοια βιταμίνη είναι το άπαχο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, το αβοκάντο, τα γαλακτοκομικά και τα πράσινα λαχανικά. 

Ω-3 λιπαρά: Τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά για την ισορροπία των σεξουαλικών ορμονών και δίνουν στη λίμπιντο μια πολύ μεγάλη ώθηση και διάρκεια στις αντοχές. Πέρα από τα ειδικά προϊόντα, τα συναντάμε σε λιναρόσπορο, καρύδια, λάχανο, σπανάκι, μύδια, τόνο και ψάρια που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot




Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .