Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σε «πνίγει» το άγχος; Ιδού 7 δωρεάν ψυχολογικά boosters

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

24 Αυγούστου 2021

Σε δύσκολες εποχές όπως η εποχή covid-19 που διανύουμε είναι λογικό οι ανησυχίες να έχουν κυριεύσει άπαντες. Οι ανασφάλειες για την υγεία τη δική μας αλλά και όσων αγαπάμε είναι τεράστιες. Η ανεμελιά ή η χαλαρή διάθεση άλλων ετών μοιάζει να έχει χαθεί μια και καλή. Ένα αίσθημα φόβου πλανάται πάνω απ' όλους, άρα και πάνω από τους δικούς σου ώμους. Μην απελπίζεσαι. Δεν είναι όλα όσο μαύρα ή γκρίζα δείχνουν. Ήρθε η ώρα να γυρίσεις το... κουμπί. Να αφήσεις τη θετική αύρα να σε κυριέψει. Τα ποσοστά κατάθλιψης έχουν αυξηθεί ραγδαία τη διετία 2019-2021, όμως είναι καιρός να πάμε... παρακάτω. Αυτή η αλλαγή θα έρθει εφόσον την αρχίσουμε εμείς οι ίδιοι με μικρές καθημερινές επιλογές μας. Ιδού μερικές εντελώς ανέξοδες πρακτικές για να βελτιώσεις άμεσα στην ψυχολογία σου και να δεις ξανά τη ζωή με πιο θετική ματιά. 


  • Κάνε βόλτα στο πάρκο: Όταν αισθάνεσαι να βαραίνουν πολύ τους ώμους σου οι ευθύνες της καθημερινότητας, βγες έξω στον καθαρό αέρα. Πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο ή την εξοχή. Περπάτα στη φύση. Χάζεψε ένα πουλί στο δέντρο ή ένα σκύλο που έβγαλε κάποιος βόλτα. Πες μια καλημέρα σε έναν άγνωστο. Θα «αδειάσει» το κεφάλι σου ενώ ταυτόχρονα θα αιματωθεί περισσότερο ο εγκέφαλος και θα απομακρυνθούν οι ορμόνες του στρες. Θα πάρεις κυριολεκτικά και μεταφορικά το οξυγόνο που έχεις ανάγκη. 
  • Γέλα: Το γέλιο χαρίζει μακροζωία λένε και δεν είναι μύθος. Αποτελεί το καλύτερο... όπλο για το στρες. Γέλα με οτιδήποτε. Με άλλους, με τον εαυτό σου που σκόνταψες ή με αστείες γκριμάτσες που κάνεις στον καθρέφτη. Δες αστεία βίντεο στο youtube με ανθρώπους ή ζώα. Δεν μπορείς να πιστέψεις πόσο θα διασκεδάσεις και πόσο ανάλαφρα θα αισθανθείς αμέσως μετά. 
  • Δοκίμασε αρωματοθεραπεία: Μπορείς να ανάψεις κεριά που έχουν μια μυρωδιά που σου αρέσει. Μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο / σαπούνι. Μπορείς να μυρίσεις τα λουλούδια στο βάζο ή τον κήπο. Ακόμα και κάποιο αγαπημένο σου μπαχαρικό στην κουζίνα. Μύρισε κάτι οικείο και αγαπημένο, μύρισε... ξεγνοιασιά
  • Δώσε (και πάρε) μια αγκαλιά: Ειδικά μετά την εποχή της πανδημίας που περιορίστηκαν οι κοινωνικές επαφές και οι σωματικές επαφές, είναι λογικό να έχουμε πάψει να αγκαλιαζόμαστε. Ε, λοιπόν αγκάλιασε κάποιον που πραγματικά αγαπάς και αισθάνεσαι ασφάλεια. Δώσε και πάρε μια αγκαλιά για μερικά δευτερόλεπτα. Θα αισθανθείς ότι απορροφά ο άλλος αρκετό μέρος της αρνητικής σου ενέργειας. 
  • Βάλε τη μουσική στο τέρμα: Είσαι στο σπίτι και στα... κάτω σου. Και ξαφνικά στο ραδιόφωνο που παίζει χαμηλά, ακούς ένα χαρούμενο αγαπημένο τραγούδι. Αυτό ήταν! Δώσε του να καταλάβει! Βάλε τη μουσική στο τέρμα. Απόλαυσέ το δίχως να λογαριάζεις αν θα ενοχλήσεις (εκτός αν είναι ξημερώματα, ΟΚ...). Είναι η δική σου στιγμή, απόλαυσέ τη. Είναι γνωστό ότι η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στη βελτίωση της ψυχολογίας. 
  • Κάνε καλή πράξη: Περνάς στο δρόμο και βλέπεις στη διάβαση μια γριούλα να δυσκολεύεται. Βοήθησέ τη να περάσει απέναντι με ασφάλεια. Κράτησέ τη από το χέρι, κάνε νόημα στα αυτοκίνητα να σταματήσουν και να περιμένουν. Είναι ένα τόσο δα μικρό πράγμα με τόσο μεγάλο φορτίο καλοσύνης. Θα αισθανθείς τόσο ωραία αμέσως μετά... Και υπάρχουν κι άλλα που μπορείς να κάνεις. Άσε φιλοδώρημα και ένα ευχαριστώ στον σερβιτόρο. Γράψε καλή κριτική σε ένα αγαπημένο σου κατάστημα. Βάλε νερό και φαγητό σε ένα αδέσποτο. 
  • Τηλεφώνησε σε κάποιον/α που νοιάζεσαι: Αγχολυτικό το δίχως άλλο είναι να συνομιλήσεις με ένα πρόσωπο που αγαπάς αληθινά και νοιάζεσαι. Είτε πρόκειται για στενό συγγενή που μένει μακριά είτε για φίλο/η. Και μόνο που θα τηλεφωνήσεις και θα ακούσεις αυτή την οικεία φωνή θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .