Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σταμάτα τον πόνο (και την επιδείνωση) στο κότσι τώρα!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

26 Φεβρουαρίου 2021

Βλαισός μέγας δάχτυλος ή αλλιώς κότσι. Άουτς! Πονάει έτσι; Ήρθε ο καιρός να σταματήσει να πονάει και η καθημερινότητά σου να γίνει λιγότερο επώδυνη και περισσότερο ποιοτική. Στο χέρι σου είναι το πόδι σου να σταματήσει να υποφέρει και να μη χρειαστεί να περάσεις την πόρτα του χειρουργείου. Υπάρχει μια σειρά εξαιρετικών προϊόντων που μπορείς να δεις ΕΔΩ τα οποία σε ανακουφίζουν άμεσα και σταματούν την επιδείνωση της κατάστασης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταλάβεις / διαπιστώσεις το μέγεθος του προβλήματος (που δεν είναι κυρίως αισθητικό αλλά ουσιαστικό και πρακτικό) και να επιλέξεις εκείνο που είναι καλύτερο για σένα και ταιριάζει στις ανάγκες σου.


Τι είναι και πως δημιουργείται:

Πρόκειται για παραμόρφωση του μεγάλου δάκτυλου των ποδιών το οποίο μετατοπίζεται προς τα έξω και συνοδεύεται από στροφή προς το εσωτερικό επηρεάζοντας (παραμόρφωση με σφυροδακτυλία) και το δεύτερο δάχτυλο. Συχνά παρατηρούνται και κάλοι πάνω στο μεγάλο ή τα άλλα δάχτυλα. Το κότσι απασχολεί, κυρίως, τις γυναίκες (σ.σ.: εμφανίζεται συνήθως μετά τα 40 τους χρόνια και πριν από τα 50) αφού πέρα από την κληρονομικότητα που αποτελεί αιτία εμφάνισής του, έχει να κάνει με τα παπούτσια που φοράμε. Εμφανίζεται σε ανθρώπους που επί σειρά ετών φοράνε ακατάλληλα και άβολα παπούτσια. Δηλαδή στενά και μυτερά με τακούνι (γόβες) που πιέζουν τα δάχτυλα και τα κάνουν να στριμώχνονται σε αφύσικη θέση. Επίσης, επειδή όπως προαναφέραμε είναι και κληρονομικό, ο σχηματισμός (που μπορεί να μην είναι ευδιάκριτος) του ενδέχεται ν' αρχίσει στη δεύτερη 10ετία ζωής ενός ανθρώπου. Πέρα από τη παραμόρφωση, συχνά παρατηρείται διόγκωση και φλεγμονή με πόνο και κοκκινίλα. 


Πως αντιμετωπίζεται:

Στα πρώτα στάδια, πριν χρειαστεί να φτάσεις στη χειρουργική επέμβαση, πρέπει να διαλέξεις κάποιο προστατευτικό, διαχωριστικό ή ειδικό νάρθηκα που φοριέται μέρα ή νύχτα και εκτός από ανακούφιση θα εμποδίσει και την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. Εννοείται πως επιβάλλεται ν' αρχίσεις να επιλέγεις διαφορετικά παπούτσια απ' αυτά που προτιμούσες μέχρι τώρα. Να μην είναι στενά και να μην πιέζουν τα δάχτυλα και φυσικά μακριά από τακούνια. 


Extra info: Σύμφωνα με μελέτες, σχεδόν το 90% των γυναικών φοράει ακατάλληλα (πολύ στενά και μυτερά) παπούτσια και οι μισές εξ' αυτών εμφανίζουν κότσι μέχρι και εννέα (9) φορές πιο συχνά από τους άνδρες. 

Extra tip: Σημαντικό είναι επίσης, πέρα από άνετα και μαλακά παπούτσια, να προσέχεις το βάρος σου. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που δέχονται τα πόδια και κατ' επέκταση τα δάχτυλα, τόσο χειρότερα είναι για το κότσι. 


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .