«Στέρεψε» ο οργανισμός σου από κολλαγόνο και γερνάς; Tips να το αυξήσεις φυσικά
30 Σεπτεμβρίου 2021
«Το τι τρώμε παίζει τεράστιο ρόλο στο πόσο κολλαγόνο παράγει φυσικά ο οργανισμός κάθε ανθρώπου», λέει η ολιστική διατροφολόγος, Κρίστα Γκονσάλβες, που συμπληρώνει: «Άρα, η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην όψη και τη νεανικότητα της επιδερμίδας». Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα τη δομή, την ευλυγισία και την ελαστικότητα. Υπάρχουν αρκετοί τύποι κολλαγόνου αλλά το σώμα μας κυρίως αποτελείται από τους τύπους 1, 2 και 3. Καθώς γερνάμε παράγουμε φυσικά λιγότερο κολλαγόνο στο δέρμα μας. Είναι λοιπόν φυσιολογική και αναμενόμενη συνέπεια ότι η όψη της επιδερμίδας χάνει μέρος της ομορφιάς, της ελαστικότητας και της νεανικότητας (εμφανίζονται ρυτίδες) καθώς γερνάμε αφού μειώνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχει λύση. Μπορείς εσύ, με συγκεκριμένες επιλογές, να βοηθήσεις το σώμα σου να συνεχίσει να παράγει το κολλαγόνο που χρειάζεται. Πως; Με τη διατροφή σου όπως υπογράμμισε η Κρίστα Γκονσάλβες. Βεβαίως, επειδή είναι δύσκολο (και στοιχίζει ακριβά) να κάνει ένας άνθρωπος την τέλεια διατροφή, εύκολη λύση δίνουν τα συμπληρώματα διατροφής και τα προϊόντα κολλαγόνου.
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
- Ζωμός οστών
- Κοτόπουλο
- Ψάρια / οστρακοειδή
- Ασπράδι αυγού
- Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ κτλ)
- Μούρα
- Τροπικά φρούτα (π.χ. μάνγκο)
- Σκόρδο
- Πράσινα λαχανικά
- Φασόλια
- Κάσιους
- Ντομάτες
- Πιπεριές
Extra info1: Η ζάχαρη και οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες κάνουν ζημιά στην επιδερμίδα αλλά και περιορίζουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό.
Extra info2: Το κολλαγόνο τύπου 1 αφορά τα οστά, το δέρμα, τα αγγεία και τους τένοντες. Ο τύπος 2 τους τις αρθρώσεις και πιο συγκεκριμένα τους χόνδρους τους και ο τύπος 3 τον ιστό που συνδέει τα όργανα (π.χ. πνευμόνων).
Extra blog: Πόσα ξέρεις για το γάλα γαϊδούρας; Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γιατί αποτελεί ένα μυστικό ομορφιάς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot
Σχολίασε
Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!
για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .