Συσκευές ενδοεπικοινωνίας για ασφαλή μωρά και χαρούμενους γονείς
24 Νοεμβρίου 2021
Γίνατε για πρώτη φορά γονείς και είναι λογικό τα νέα δεδομένα στη ζωή να σας γέμισαν με έξτρα άγχος την καθημερινότητα. Η ευθύνη, πέρα από την οικονομική επιβάρυνση, είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλη. Υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες για τις οποίες πρέπει να φροντίζετε διαρκώς. Να φάει σωστά και στην ώρα του το μωρό. Να μην αρρωστήσει. Να μην εκτεθεί σε οποιουδήποτε είδους κίνδυνο. Ταυτόχρονα πρέπει να «κρατήσετε» και τον δικό σας χώρο και χρόνο. Εκτός από γονείς, παραμένετε και ζευγάρι με τις δικές του ανάγκες και τις δικές του επιθυμίες. Ένα μωρό ωστόσο αλλάζει εντυπωσιακά τη ζωή ενός ζευγαριού αφού μπαίνει σε απόλυτη προτεραιότητα. Κάπως έτσι λοιπόν, πέρα από πάνες, μπιμπερό, πιπίλες και ό,τι άλλο, δημιουργείται η ανάγκη για ένα, ακόμα, έξοδο που με βάση αυτό που προσφέρει μοιάζει μικρό, ελάχιστο.
Μιλάμε για τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας / παρακολούθησης. Είναι η συσκευή που σας δίνει τη δυνατότητα να είστε πάντα δίπλα στο παιδί σας αλλά δίχως να είστε κυριολεκτικά. Όταν το μωρό (ή το παιδί που έχει μεγαλώσει πια) είναι στο δωμάτιό του και κοιμάται (ή παίζει) μπορείτε να το ακούτε ή ακόμα να το βλέπετε (εξαρτάται από τις δυνατότητες της συσκευής που διαλέξατε) για να μην ανησυχείτε. Μπορείτε δηλαδή να έχετε το δικό σας χώρο και χρόνο και ταυτόχρονα να βρίσκεστε σε απόλυτη επαφή με το παιδί.
Υπάρχει πολλές συσκευές για κάθε ανάγκη και βαλάντιο από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Είναι συσκευές με μεγάλη εμβέλεια, έξυπνες λειτουργίες αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας. Έχουν φωτισμό ενώ κάποιες νανουρίζουν και το παιδί. Μέχρι και για ενδεχόμενη αλλαγή θερμοκρασίας στο δωμάτιο μπορεί να προειδοποιήσει η συσκευή. Παράλληλα εξασφαλίζουν απόλυτα και το ιδιωτικό απόρρητο αφού παρέχουν 100% προστασία από παρεμβολές.
Στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο συσκευές. Υπάρχει ο πομπός, που τοποθετείται κοντά στο παιδί και μεταφέρει στον δέκτη, που πρέπει να βρίσκεται κοντά στους γονείς, όλα όσα συμβαίνουν. Ο βασικός διαχωρισμός των συσκευών ενδοεπικοινωνίας βασίζεται στο αν μεταφέρουν μόνο ήχο ή και εικόνα. Εξαρτάται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ζευγαριού. Αν λοιπόν δεν ανήκετε στους γονείς που έχουν ήδη μια τέτοια συσκευή και έχουν... πνιγεί στο άγχος όντες διαρκώς δίπλα στην κούνια του παιδιού, ήρθε η ώρα να πάρετε μία...
Extra info1: Στις πληροφορίες / οδηγίες χρήσης των συσκευών αυτών πιθανότατα θα δείτε το αρκτικόλεξο DECT. Ουσιαστικά είναι γραμμένο εν συντομία το Digital Enhanced Cordless Telecommunications που σημαίνει ψηφιακές ενισχυμένες ασύρματες τηλεπικοινωνίες.
Extra info2: Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να τοποθετούμε την συσκευή πομπό μέσα στην κούνια του μωρού όπου θα την φτάνει ούτε φυσικά να υπάρχουν τυχόν καλώδια κοντά του. Το κομοδίνο δίπλα από την κούνια ή το κρεβάτι μοιάζει το ιδανικό μέρος ωστόσο καλό είναι να κάνετε διάφορα τεστ πριν τοποθετήσετε τη συσκευή ώστε να είναι αρκετά μακριά από το παιδί για να μην τα φτάνει αλλά και κοντά ώστε να μεταφέρονται σε εσάς με ευκρίνεια οι ήχοι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot
Σχολίασε
Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!
για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .