Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι 10+1 βιταμίνες που βοηθούν άντρες και γυναίκες να γίνουν γονείς!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί αλλά δυσκολεύονται και το... ταξίδι μέχρι να γίνουν γονείς να είναι μακρύ. Η υπογονιμότητα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων. Κάποιοι εξ' αυτών δεν ελέγχονται από έναν άνθρωπο, άλλοι πιθανότατα να μπορούν να βελτιωθούν. Ας επικεντρωθούμε στη δεύτερη κατηγορία. Μπορείς κι εσύ, είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας, να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να γίνει πιο γόνιμος και να αυξήσει τις πιθανότητες για την επίτευξη εγκυμοσύνης. Τα μικροθρεπτικά συστατικά που λαμβάνεις μέσω της διατροφής ή συμπληρωμάτων μπορούν να είναι το κλειδί για την ευτυχία. Μίλα με τον γιατρό σου ώστε να τσεκάρετε πιθανές ελλείψεις βιταμινών ή άλλων συστατικών και να καταρτίσετε μια ισορροπημένη λήψη όσων χρειάζεσαι. Δες την παρακάτω λίστα και τι προσφέρει το καθένα απ' αυτά. 


  • 1) Acetyl L-carnitine (καρνιτίνη): Είναι και για άντρες και για γυναίκες. Κάνει το σπέρμα πιο κινητικό ενώ λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει ευνοεί την υγεία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος.
  • 2) Βιταμίνη Β (όχι φολικό οξύ): Απευθύνεται επίσης σε γυναίκες και άντρες. Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και συνεισφέρει στην ωορρηξιακή υπογονιμότητα. Το φολικό οξύ (B9) είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όχι πριν.
  • 3) Βιταμίνη C: Τη συγκεκριμένη πρέπει να την παίρνουν κυρίως άντρες σε περιόδους που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν με το άλλο τους μισό. Είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και σε έρευνα που διεξήχθη το 2016 διαπιστώθηκε ότι βελτίωσε τον αριθμό, την κινητικότητα και μερικές φορές την ποιότητα του σπέρματος. 
  • 4) Ασβέστιο: Το χρειάζονται και οι γυναίκες και οι άντρες. Ενισχύει την παραγωγή σπέρματος από τον άντρα ενώ γενικότερα βοηθάει και τα δύο φύλα να περιορίσουν άλλες ελλείψεις που οδηγούν σε υπογονιμότητα. 
  • 5) Συνένζυμο Q10: Και εδώ μιλάμε για κάτι που αφορά και τις γυναίκες και τους άντρες. Ευνοεί τη λειτουργία των ωοθηκών και κάνει πιο κινητικό το σπέρμα. 
  • 6) Βιταμίνη D: Τη χρειάζονται άντρες και γυναίκες. Κι εδώ υπάρχει όφελος για τις ωοθήκες αλλά και την ποιότητα του σπέρματος. Έρευνες που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συσχετίσει την έλλειψη της λεγόμενης βιταμίνης του ηλίου με τη γυναικεία υπογονιμότητα. Παίζει σπουδαίο ρόλο στη γυναικεία αλλά και την ανδρική γονιμότητα. Είναι must have. 
  • 7) Βιταμίνη Ε: Το ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί χρειάζεται και τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Μιλάμε για μια βιταμίνη με αντιοξειδωτική δράση που επίσης ευνοεί την κινητικότητα του σπέρματος και τη γενικότερη υγεία και λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. 
  • 8) Σίδηρος: Αφορά τις γυναίκες στις οποίες χορηγεί ο γιατρός ώστε να μην εμφανίσουν έλλειψη του συγκεκριμένου συστατικού στον οργανισμό τους που μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία. Τα προβλήματα στην ωορρηξία σχετίζονται με την έλλειψη σιδήρου στο γυναικείο σώμα. 
  • 9) Ω-3: Τα χρειάζονται και άντρες και γυναίκες. Ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος και βοηθάει στο να καταφέρει να μείνει έγκυος μια γυναίκα που είναι στα γυναικολογικά της όρια, δηλαδή πάνω από 35 ετών. 
  • 10) Σελήνιο: Το ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί αυξάνει τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη αφού το σπέρμα γίνεται πιο ποιοτικό και ευνοείται το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα κάνει καλό στα υγρά των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων. 
  • 11) Ψευδάργυρος: Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα βλέπουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα να αυξάνεται με το συγκεκριμένο συστατικό. Ευνοείται η ποιότητα σπέρματος και η ωορρηξία. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .