Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 6 tips για υπέροχα καλοκαιρινά νύχια

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Ιουλίου 2021

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή που μας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες μας δοκιμάζουν ταυτόχρονα. Δοκιμάζουν γενικώς τις αντοχές του οργανισμού μας. Τα νύχια δεν αποτελούν εξαίρεση. Μπορεί να δείχνουν δυνατά και άθραυστα αλλά δεν ισχύει. Κι αυτά επηρεάζονται από τη ζέστη, τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και κάθε είδους υπερ-καλωπισμό. Αν θες να διατηρήσουν την υγεία τους και την καλή τους εικόνα τα νύχια σου ακολούθησε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, πρόγραμμα θέλει. 


1) Φάε υγιεινά: Είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνας. Είτε για τα νύχια, είτε για χίλιους άλλους λόγους. Τρώγε υγιεινά. Και τα νύχια σου επηρεάζονται απ' αυτά που καταναλώνεις. Όσο πιο ισορροπημένη, πλήρης και υγιεινή είναι η διατροφή σου τόσο πιο υγιή θα είναι και τα νύχια σου. Το ασβέστιο παίζει κομβικό ρόλο. Επίσης μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό αφού και τα νύχια έχουν ανάγκη την ενυδάτωση. 

2) Ακολούθησε μια ρουτίνα περιποίησης για τα νύχια σου: 

3) Μακριά από τον ήλιο: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δεν κάνει ζημιά μόνο στο δέρμα σου αλλά και στα νύχια σου γι' αυτό να την αποφεύγεις. Βάλε αντηλιακό σε χέρια, δάχτυλα και νύχια αν πρόκειται να είσαι εκτός για ώρα. 

4) Πάρε τα απαραίτητα: Πριν εξορμήσεις στην παραλία ή για άλλη καλοκαιρινή βόλτα βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου ό,τι χρειάζεται για τη φροντίδα των νυχιών σου. Βερνίκι, ασετόν, βαμβάκι, λάδι, λίμα, topcoat και γενικώς ό,τι χρησιμοποιείς στην φροντίδα των νυχιών. 

5) Άστα να... ανασάνουν: Είναι γενικώς απαραίτητο να μένουν δίχως βαφή τα νύχια έστω για μία ημέρα συχνά - πυκνά. Αυτή η ανάγκη είναι μεγαλύτερη τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχουν πόρους και θέλουν να ανάσουν. Άφησέ τα λοιπόν δίχως βαφή για ένα 24ωρο. Ξέβαψέ τα σήμερα και άφησέ τα χωρίς χρώμα μέχρι αύριο. Αν υπάρχει μόνιμα βαφή στα νύχια σου μπορεί να σπάσουν πιο εύκολα ή να ξεθωριάσουν. 

6) Βιοτίνη: Υπάρχουν καταπληκτικά συμπληρώματα διατροφής για νύχια από τα οποία πρέπει να διαλέξεις ένα κι εσύ αφού θα κάνει τη δουλειά μόνο του. Η βιοτίνη είναι σημαντική για την υγεία των νυχιών. 


Extra info1: Εννοείται πως για περιποίηση το ιδανικό είναι να απευθύνεσαι σε επαγγελματία που ξέρει τι και πως πρέπει να το κάνει κάθε φορά. Απλά βεβαιώσου ότι αποστειρώνονται τα εργαλεία. 

Extra info2: Ιδανικό είναι να επιλέγεις ασετόν χωρίς ακετόνη που σκληραίνει τα νύχια και τα κάνει να σπάνε πιο εύκολα και να ξεθωριάζουν. 

Extra info3: Το καλοκαίρι προτιμήστε βερνίκια με έντονα χρώματα για την παραλία γιατί τα πιο απαλά κιτρινίζουν ή ξεθωριάζουν όταν έρθουν σε επαφή με την άμμο και στις ακτίνες του ηλίου.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .