Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα απαραίτητα βήματα για ένα τέλειο ξύρισμα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

15 Νοεμβρίου 2021

Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των ανδρών που έχουν αφήσει μήνες (ή χρόνια) γενειάδα και τους αρέσει να ζουν μ' αυτή, τότε το ξύρισμα αποτελεί μέρος της ρουτίνας περιποίησης που ακολουθείς. Σε αντίθεση μ' αυτό που πιστεύουν αρκετοί, το ξύρισμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και απ' αυτό εξαρτάται η υγεία και η φρεσκάδα της επιδερμίδας του προσώπου. Αν έχεις απορίες για το πως θα ξυριστείς σωστά και θα έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα, διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα. Όλα είναι σημαντικά, όλα παίζουν το ρόλο τους στο πως θα δείχνει η επιδερμίδα του προσώπου σου μετά. Είσαι έτοιμος; 


1. Πλύνε το πρόσωπό σου με ήπιο καθαριστικό και ζεστό (όχι καυτό) νερό. Θα απομακρύνει ακαθαρσίες για να ξυρίσεις σε καθαρό... καμβά. Το ζεστό νερό επίσης θα ανοίξει τους πόρους ώστε να ελευθερωθούν κι από 'κει πιθανές ακαθαρσίες. 

2. Χρησιμοποίησε ένα απολεπιστικό που θα ξεκολλήσει από το δέρμα νεκρά κύτταρα και έτσι θα έχεις ένα πιο απαλό και πιο άμεσο και κοντινό στην επιδερμίδα ξύρισμα αφού δεν θα υπάρχει κάτι να χωρίζει το ξυράφι με την επιφάνεια του προσώπου. Μην είσαι σκληρός στο σκούπισμα ύστερα. 

3. Για πιο εύκολο ξύρισμα και ειδικά αν τα γένια σου είναι σκληρά, χρησιμοποίησε ένα λάδι προετοιμασίας ξυρίσματος. Αυτό το λάδι θα δημιουργήσει και ένα προστατευτικό στρώμα στην επιδερμίδα που θα βοηθήσει το ξυράφι ή τη λεπίδα να γλιστράει καλύτερα. 

4. Βάλε την κρέμα ή τον αφρό με ανάποδη κίνηση, κόντρα στη φορά που έχουν τα γένια. Έτσι θα ανασηκωθούν οι τρίχες και θα γίνει πιο εύκολο και πιο βαθύ το κόψιμό τους. 

5. Σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή του ξυραφιού ή της λεπίδας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι καθαρά και κοφτερά. Ξέπλυνε μετά από κάθε ξυραφιά για να μη «μπουκώνει» και προκαλεί ερεθισμούς. 

6. Ξύρισε στη φορά που έχουν οι τρίχες και φρόντισε να αποφεύγεις να πιέζεις πολύ το ξυράφι ή τη λεπίδα γιατί μπορεί να κοπείς. Καλύτερα να κάνεις και δεύτερο πέρασμα στο ίδιο σημείο παρά να πιέσεις πολύ θέλοντας να κόψεις με τη μία κάθε τρίχα. 

7. Ξέπλυνε με καθαρό νερό μετά το ξύρισμα. Θα κλείσουν οι πόροι και θα είναι λιγότερο ευάλωτοι στο να δεχθούν βακτήρια που θα οδηγήσουν σε μολύνσεις και ερεθισμούς. 

8. Μην ξεχνάς το after shave. Είναι το τελευταίο αλλά απόλυτα σημαντικό βήμα ώστε η επιδερμίδα να έχει μετά την όψη που πρέπει. Έχει ανάγκη η επιδερμίδα το after shave αφού ενυδατώνει, ηρεμεί και καταπραΰνει και αποτρέπει τους ερεθισμούς. 


Extra info: Πόσο συχνά πρέπει να ξυριζόμαστε; Εξαρτάται από το γούστο και το look που θέλει να υιοθετήσει ο καθένας. Είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Αν ανήκεις σ' αυτούς που τους αρέσει το clean cut look και δεν θέλουν να βλέπουν τρίχες στο πρόσωπο, το ξύρισμα πρέπει να γίνεται ανά 1-2 μέρες. Αν είσαι λίγο πιο άνετος μ' αυτό, μπορείς να ξυρίζεσαι κάθε 2-3 μέρες και παράλληλα η εμφάνισή σου να είναι αποδεκτή και στη δουλειά. Προφανώς στη συχνότητα του ξυρίσματος παίζουν ρόλο και γενετικοί παράγοντες, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες τρίχες στο πρόσωπο και δεν μεγαλώνουν όλες το ίδιο γρήγορα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .