Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα τρόφιμα που «νικάνε» τους ιούς και γιατρεύουν τις πληγές

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

13 Σεπτεμβρίου 2021

Αρρώστησες πρόσφατα ή έκανες κάποια χειρουργική επέμβαση; Ξέρεις πως αυτά που επιλέγεις να φας μπορούν να επισπεύσουν ή, αντιθέτως, να καθυστερήσουν τον χρόνο που θα χρειαστείς για να γιατρευτείς; Κι όμως ισχύει. Δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη το λέει και το αποδεικνύει με μελέτες που έχουν γίνει. Είναι λογικό μια ασθένεια ή ένα μεγάλο τραύμα από χειρουργική επέμβαση να εξουθενώνει τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα που «παλεύουν» για την ταχύτερη δυνατή ίαση. Για να τα καταφέρουν ωστόσο, χρειάζονται και βοήθεια. Τη δική σου βοήθεια με τη σωστή διατροφή. Υπάρχει μια λίστα από τρόφιμα που η κατανάλωσή τους ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και επισπεύδει τη διαδικασία επούλωσης πληγών ή εξαφάνισης ιών και φλεγμονών. Ιδού η σχετική λίστα...


  • Πράσινα λαχανικά: Το σπανάκι, το λάχανο, το μαρούλι έχουν συστατικά που περιορίζουν τις φλεγμονές και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και την επούλωση τραυμάτων. 
  • Αυγά: Ειδικά μετά από κάποια επέμβαση, ο οργανισμός χρειάζεται σημαντικά περισσότερη πρωτεΐνη και τα αυγά είναι εδώ για να την προσφέρουν. Το συγκεκριμένο τρόφιμο αποτελεί τέλεια τονωτικό του ανοσοποιητικού και της διαδικασίας επούλωσης πληγών. 
  • Σολομός: Μεταξύ άλλων, είναι γεμάτος πρωτεΐνη, βιταμίνη Β, σίδηρο και Ω3 λιπαρά και γι' αυτό ακριβώς κάνει ό,τι και τα παραπάνω, τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση πληγών. 
  • Βατόμουρα: Όποιο είδος κι αν επιλέξεις από τη μεγάλη οικογένεια των μούρων θα ωφελήσεις τον οργανισμό σου αφού η βιταμίνη C που περιέχουν ενισχύει την αποκατάσταση του οργανισμού και των τραυμάτων του βοηθώντας στην παραγωγή κολλαγόνου. 
  • Καρύδια και σπόροι: Οι διαφόρων ειδών ξηροί καρποί με πρώτα τα καρύδια αλλά και οι σπόροι (π.χ. ηλιόσπορος) δίνουν απαραίτητη ενέργεια στον οργανισμό κατά την αποκατάστασή του. Έχουν φυτική πρωτεΐνή, υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που υποστηρίζουν την επούλωση. 
  • Πουλερικά: Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα περιέχουν γλουταμίνη και αργινίνη δύο αμινοξέα που συνεισφέρουν στην αποκατάσταση του οργανισμού από τραυματισμούς. Η γλουταμίνη προστατεύει και τα κύτταρα ενώ η αργινίνη βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου. 
  • Κρέας: Είτε πρόκειται για βοδινό, είτε για χοιρινό, είτε για αρνί ή κατσίκα, μιλάμε για ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που είναι γεμάτο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (π.χ. βιταμίνες Α και Β, σίδηρο, πρωτεΐνη) για τον οργανισμό που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τονώνουν την παραγωγή σωματικού ιστού και κολλαγόνου. 
  • Οστρακοειδή: Τα στρείδια και τα μύδια είναι πολύ θρεπτικά και περιέχουν στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος που συνεισφέρει στην ίαση. Μόνο 6 μεσαίου μεγέθους στρείδια προσφέρουν το 300% της ημερήσιας αξίας του απαιτούμενου ψευδάργυρου στον οργανισμό. 


Extra info: Προφανώς το να τρως αυτές τις τροφές δεν κάνει τα πάντα μαγικά. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα όπως ο καλός ύπνος, η κατανάλωση αρκετού νερού, η αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ ειδικά σε περιόδους που ο οργανισμός προσπαθεί να ιαθεί. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .