Shape
carespot.gr
carespot.gr

Το λάθος που κάνεις κάθε βράδυ και γερνάει την επιδερμίδα σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Φεβρουαρίου 2021

Πέφτεις για ύπνο το βράδυ με τη σιγουριά του ότι είσαι όμορφη και το πρωΐ «τρομάζεις» να αναγνωρίσεις εκείνη που σε κοιτάει... μέσα από τον καθρέφτη και δείχνει τουλάχιστον 5 χρόνια μεγαλύτερη; Δε φταίει ο καθρέφτης, εσύ φταις! Εσύ που συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά το ίδιο τεράστιο λάθος. Εσύ που αγνοείς (ή απλά αμελείς) έναν από τους πιο βασικούς κανόνες του μακιγιάζ και της ομορφιάς. Ποιός είναι αυτός; Μα, φυσικά, το να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με τα ειδικά καθαριστικά και να του δώσεις την ευκαιρία να ανασάνει και να ξεκουραστεί αφαιρώντας το μέικ απ της ημέρας και τους ρύπους της ατμόσφαιρας που ήρθαν και κάθισαν πάνω στο δέρμα σου. 


α) Ξεβάψου.

ΟΚ, σύμφωνοι, καλά έκανες το πρωί όταν βγήκες από το σπίτι και ακολούθησες την καθημερινή σου ρουτίνα με το μέικ απ. Επιβάλλεται να προσέχεις τον εαυτό και την εμφάνισή σου. Ωστόσο τώρα που τέλειωσε μια κοπιαστική μέρα και είσαι έτοιμη να πέσεις για ύπνο και να ξεκουραστείς, κάνε το τελευταίο... δώρο στο πρόσωπό σου. Απάλλαξέ το από το μακιγιάζ που έμεινε πολλές ώρες πάνω στο δέρμα και επιβαρύνθηκε με ρύπους της ατμόσφαιρας. Χρησιμοποίησε απαλό καθαριστικό σαπούνι κατάλληλο για την επιδερμίδα του προσώπου σου. 


β) Βάλε κρέμα νύχτας.

Αφού ξεβάφτηκες ήρθε η ώρα να βάλεις την κατάλληλη κρέμα νύχτας που θα κάνει δουλειά όσο εσύ κοιμάσαι. Υπάρχουν άπειρες από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει με τον τύπο της επιδερμίδας σου και τη δράση που θες να κάνει. 


γ) Άλλαζε μαξιλαροθήκες.

Σημαντικό επίσης είναι να περιποιηθείς και το ύφασμα στο οποίο ακουμπάει το πρόσωπό σου όταν κοιμάσαι. Οι μαξιλαροθήκες πρέπει να αλλάζονται τακτικά (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) αφού επί ώρες τρίβεται το πρόσωπό σου πάνω σε αυτές και αφήνει κατάλοιπα. Και κάθε βράδυ που περνάει αυτά αυξάνονται και... φωλιάζουν ενώ επιστρέφουν και κάποια στο πρόσωπό σου δημιουργώντας (στην καλύτερη των περιπτώσεων) σπυράκια ή μολύνσεις. 


Extra tip: Μην ξεχνάς, μία φορά την εβδομάδα, να κάνεις απολέπιση προσώπου με το κατάλληλο scrub.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .