Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τραβηγμένο και ξεφλουδισμένο δέρμα μετά τις διακοπές; Αυτά πρέπει να κάνεις!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

6 Σεπτεμβρίου 2021

Το καλοκαίρι τελείωσε. Οι βουτιές στη θάλασσα και η ξεγνοιασιά των διακοπών ανήκουν στο παρελθόν. Επιστρέφεις λοιπόν σιγά σιγά στη ρουτίνα. Η ματιά που έριξες στον καθρέφτη μπαίνοντας στο σπίτι μοιάζει βέβαιο ότι σε προβλημάτισε. Το μαύρισμα που με τόση επιμέλεια προσπάθησες να δημιουργήσεις άρχισε να «χαλάει». Το δέρμα σιγά σιγά ξεφλουδίζει. Παράλληλα έχει και μια όψη που δεν σου αρέσει καθόλου. Είναι τραβηγμένο. Είναι στεγνό και δείχνει ταλαιπωρημένο. Η γυαλάδα και η υγεία που είχε στην αρχή των διακοπών έχει χαθεί. Μην απελπίζεσαι, είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει σε όλες, όχι μόνο σε σένα. Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την μεγάλη έκθεση στον ήλιο οδήγησε στο αποτέλεσμα που βλέπεις τώρα. Τι κάθεσαι λοιπόν; Μη χάνεις χρόνο. Δράσε άμεσα ώστε το δέρμα σου να μεταβεί ομαλά από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Τι πρέπει να κάνεις; Σημείωνε!


  • Απολέπιση: Το ξεφλούδισμα δεν το γλιτώνεις. Το δέρμα θα κάνει ό,τι είναι να κάνει θες δεν θες. Συνεπώς βοήθησέ το να ολοκληρώσει τη διαδικασία μια ώρα αρχύτερα. Η δική σου βοήθεια λέγεται απολέπιση. Επέλεξε ένα ήπιο scrub και κάνε απολέπιση ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και οι φλούδες δέρματος. Αμέσως μετά άπλωσε ενυδατική κρέμα παντού. Έτσι θα βοηθήσεις το δέρμα να αποκτήσει καλύτερη όψη άμεσα και να περιορίσει τη ζημιά από την ηλιακή ακτινοβολία ενώ παράλληλα θα αναπαραχθεί πιο γρήγορα. 
  • Μάσκα καθαρισμού: Ειδικά για το πρόσωπό σου είναι απαραίτητη η μάσκα καθαρισμού. Μετά από μήνες με ηλιακή ακτινοβολία, ιδρώτα και καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι λογικό οι πόροι του δέρματος να έχουν κλείσει. Χρειάζεσαι λοιπόν έναν πραγματικά πολύ καλό καθαρισμό. Επέλεξε μια μάσκα καθαρισμού που θα ανοίξει τους πόρους σου και η επιδερμίδα θα αναπνεύσει άμεσα. 
  • Ενυδάτωση: Το αναφέραμε και πιο πάνω, ας το κάνουμε πιο σαφές. Είναι υπερ-απαραίτητη η ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση. Το καλοκαίρι αποτελεί μια εποχή που στεγνώνει την επιδερμίδα. Η ενυδάτωση χρειάζεται όλο το χρόνο αλλά μετά το καλοκαίρι η ανάγκη είναι δύο φορές μεγαλύτερη. Είτε μια κρέμα είτε ένας ορός (ό,τι σου ταιριάζει καλύτερα) επιβάλλεται ώστε το δέρμα σου να επιστρέψει το συντομότερο στην προηγούμενη κατάσταση. 
  • Βιταμίνη C: Στο τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις ότι το δέρμα σου έχει ανομοιομορφίες στους χρωματικούς του τόνους. Πιθανό επίσης είναι να δεις και πιο μαύρα στίγματα. Αυτή η κατάσταση μαρτυρά ότι το παραέκανες με την ηλιοθεραπεία. Πως θα σώσεις ό,τι σώζεται; Με βιταμίνη C. Επέλεξε έναν ορό (serum) ή άλλο προϊόν ενυδάτωσης που να έχει βιταμίνη C. Θα βοηθήσει στην επανόρθωση του δέρματος και θα το κάνει πολύ πιο λείο. 
  • Φάε / πιες: Σημαντικό ρόλο στο πως δείχνει το δέρμα σου παίζει και η διατροφή σου. Να τρως ισορροπημένα (λαχανικά και φρούτα είναι υπερ-απαραίτητα) και να πίνεις άφθονα υγρά, κυρίως νερό αλλά και φυσικούς χυμούς. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .