Shape
carespot.gr
carespot.gr

Velaterapia για ψαλίδα μαλλιών: Τι είναι, τι ρίσκο έχει και η σίγουρη λύση

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Σεπτεμβρίου 2021

Σπασμένα άκρα μαλλιών ή, απλά, ψαλίδα. Δεν χωράει αμφιβολία ότι αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς προβληματισμούς μιας γυναίκας για τα μαλλιά της. Και κάθε φορά αναζητείται η τέλεια και πιο αποτελεσματική λύση. Αυτή η αναζήτηση οδήγησε και στη λεγόμενη: velaterapia. Έχεις ακούσει γι' αυτή; Ή μήπως την έχεις ακούσει ως βραζιλιάνικη καύση μαλλιών; Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη για την υγεία των μαλλιών τεχνική. Χρησιμοποιείται ένα αναμμένο κερί στη φλόγα του οποίου πλησιάζουν οι άκρες των μαλλιών που έχουν ψαλίδα

Γίνεται από επαγγελματίες περιποίησης μαλλιών αφού ο κίνδυνος να καεί και να καταστραφεί το μαλλί είναι μεγάλος αν δεν προσέξει εκείνος / η που θα επιχειρήσει τη velaterapia. Ο επαγγελματίας στρίβει πρώτα μια τούφα μαλλιά και ύστερα πλησιάζει τις τρίχες που έχουν ψαλίδα στη φωτιά για μερικά δεύτερα. Όπως είναι φυσικό, καίγονται όσες προεξέχουν. Οι υποστηρικτές της διαδικασίας υποστηρίζουν ότι με τη velaterapia τα τριχοθυλάκια απορροφούν καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί. 

Υποτίθεται ότι χάρη σ' αυτή τη διαδικασία αφαιρούνται μόνο οι τρίχες που έχουν πρόβλημα, δηλαδή ψαλίδα, και δεν κόβεται αναγκαστικά όλο το μαλλί όπως συμβαίνει με την κοινή λύση, δηλαδή το κούρεμα. Βεβαίως, όπως προαναφέραμε, είναι μια μέθοδος που ακόμα δεν έχουν υπάρξει επιστημονικές μελέτες για το κατά πόσο ακίνδυνη για την υγεία των μαλλιών είναι αλλά και αποτελεσματική.  

Το σίγουρο είναι πως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για υγιή μαλλιά δίχως ψαλίδα είναι η πρόληψη. Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν θα αποκτήσουν ψαλίδα και οι δικές σου τρίχες στο κεφάλι. Τι είδους πράγματα; 


  • Να είσαι ευγενική χτενίζοντάς τα μετά το λούσιμο αλλά και με τη χρήση αξεσουάρ
  • Φρόντισε να ξεμπερδεύεις (επίσης βουρτσίζοντας απαλά) τα μαλλιά σου είτε είναι βρεγμένα είτε στεγνά. 
  • Κράτα διαρκώς ενυδατωμένα τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μία φορά την εβδομάδα κάποια μάσκα ή λάδι
  • Μείωσε τη θερμότητα από το πιστολάκι ή το ηλεκτρικό ψαλίδι όταν προσπαθείς να τα ισιώσεις. Όσο λιγότερα τα καις, τόσο καλύτερα. 
  • Μην παρα-βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Δεν χρειάζονται 100 βουρτσιές τη μέρα, είναι μύθος που κάνει ζημιά στην τρίχα.
  • Επέλεξε μεταξένια μαξιλαροθήκη. 
  • Άσε τα μαλλιά να ξεκουραστούν μεταξύ περιποιήσεων στο κομμωτήριο ή στο σπίτι. Μην το παρακάνεις. 
  • Μην το παρακάνεις με τις βαφές και να επιλέγεις τις πιο ποιοτικές και όχι τις πιο φθηνές.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .