Shape
carespot.gr
carespot.gr

10 αποτελεσματικές συμβουλές για προστασία και λάμψη της επιδερμίδας τον χειμώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

29 Δεκεμβρίου 2021

Κάθε χειμώνα σε πιάνει η απελπισία όταν κοιτάς στον καθρέφτη και βλέπεις το δέρμα σου ξηρό και «σπασμένο» παρότι προσπαθείς πολύ για να μην συμβεί αυτό. Αν νομίζεις ότι είναι εκ των προτέρων χαμένη η «μάχη» για δροσερό, λαμπερό και ελαστικό δέρμα σε πρόσωπο και σώμα ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χρόνου, κάνεις λάθος και μάλιστα μεγάλο. Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να λάμψει η επιδερμίδα σου όπως έλαμπε την άνοιξη και το καλοκαίρι και η αυτοπεποίθησή σου ήταν στο τέρμα. Ναι, είναι δεδομένο ότι ταλαιπωρείται το δέρμα τον χειμώνα λόγω του κρύου, του αέρα και της διαρκούς εναλλαγής από το κρύο των εξωτερικών χώρων στη ζέστη των εσωτερικών. Γι' αυτό λοιπόν αποκτά μεγαλύτερη σημασία η δική σου φροντίδα. Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ για σένα ώστε να σου δώσουμε δωρεάν τις κατάλληλες συμβουλές για να γίνεις άμεσα όπως επιθυμείς. Τι περιμένεις; Ξεκίνα!


1. Χρησιμοποιήστε ενυδατική αμέσως μετά το πλύσιμο προσώπου, χεριών ή σώματος.

2. Βάλτε αντηλιακό κάθε μέρα ακόμα και όταν έχει συννεφιά γιατί τη διαπερνούν και φτάνουν ως τη γη αρκετές από τις ακτίνες του ηλίου. 

3. Μην ξεχνάτε τη νυχτερινή περιποίηση, απλώστε κρέμας νύχτας αφού το δέρμα θα έχει άφθονο χρόνο να απορροφήσει το προϊόν.

4. Αγοράστε υγραντήρα και κάντε χρήση του στο σπίτι ώστε να μη στεγνώνει ο χώρος και επηρεάζει και το δέρμα κάνοντάς το ξηρό.

5. Επιλέξτε προσεκτικά τη θερμοκρασία του καλοριφέρ / σόμπας / κλιματιστικού στο σπίτι, μην ανεβάζετε πολύ ψηλά τον δείκτη γιατί απορροφά την υγρασία και από το δέρμα σας.

6. Κάντε απολέπιση και χρησιμοποιήστε scrub αλλά με μέτρο, ο χειμώνας δεν είναι η εποχή για υπερβολές σ' αυτόν τον σημαντικό τομέα περιποίησης. 

7. Η σωστή ενυδάτωση είναι αυτή που γίνεται από μέσα προς τα έξω, συνεπώς μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό, να τρώτε φρούτα και να παίρνετε Ω-3 λιπαρά

8. Δώστε προσοχή στα υφάσματα των ρούχων που επιλέγετε να φοράτε, υπάρχουν κάποια που ερεθίζουν το δέρμα. Επίσης προτιμήστε πιο χαλαρά και όχι στενά ρούχα. Στα χέρια φορέστε γάντια. 

9. Αν ακόμα δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε, δοκιμάστε ενυδατικό λάδι ή προϊόντα με βούτυρο και κακάο. 

10. Επιλέξτε προσεκτικά τα προϊόντα που βάζετε στο δέρμα σας και μην το παρακάνετε. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα προσέξτε να μην υπάρχει άρωμα ή αλκοόλ στο προϊον που χρησιμοποιείτε και αρκεστείτε σε μια ενυδατική και ένα αντηλιακό το πρωί και ένα απαλό καθαριστικό και μια κρέμα νύχτας το βράδυ. 


Extra blog: Tips για να μη «σκάσουν» τα χείλη τον χειμώνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .