Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 tips για καλοκαιρινή επιδερμίδα ακόμα και τον χειμώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Νοεμβρίου 2021

Σου ρίχνει την ψυχολογία η όψη της επιδερμίδας σου τον χειμώνα; Κι όμως, μπορείς να έχεις τη λάμψη και την ομορφιά της άνοιξης και του καλοκαιριού, ακόμα και αυτές τις κρύες και ξηρές μέρες ασχέτως του τι τύπο επιδερμίδας έχεις! Το πρώτο σου βήμα είναι να «επισκεφθείς», βγάζοντας απλά μια σέλφι (!), τον ΔΩΡΕΑΝ σύμβουλο ομορφιάς του carespot.gr. Ύστερα να μελετήσεις προσεκτικά τα παρακάτω 5 απλά tips. Σε συνδυασμό με όσα προτείνει ο δικός μας σύμβουλος θα μπορέσεις να αποκτήσεις άμεσα την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι! Δεν είναι δύσκολο, να ακολουθήσεις τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς χρειάζεται. Τι περιμένεις λοιπόν; Ξεκίνα από μια σέλφι και ύστερα ακολούθησε τα παρακάτω 5 βήματα.


1. Ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω. Η ζέστη (από το καλοριφέρ ή όποιο άλλο θερμαντικό σώμα) που συνήθως υπάρχει σε ένα σπίτι τον χειμώνα «κλέβει» την υγρασία της επιδερμίδας. Είναι λοιπόν υπερ-απαραίτητο να παραμένεις ενυδατωμένη. Και πέρα από τα προϊόντα ενυδάτωσης, είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζεις αυτή ν' αρχίζει από μέσα προς τα έξω. Δηλαδή να πίνεις αρκετά υγρά και χυμούς ώστε ο οργανισμός σου να μην είναι μια... αποξηραμένη λίμνη αλλά ένα ποτάμι στο οποίο ρέει διαρκώς νερό. Πολύς κόσμος έχει τη λανθασμένη εντύπωση ότι τον χειμώνα το σώμα έχει μικρότερη ανάγκη από νερό σε σχέση μ' αυτό που ισχύει το καλοκαίρι. 


2. Φόρα αντηλιακό. Να μία ακόμα πολύ λανθασμένη εντύπωση. Όπως είναι απαραίτητο το αντηλιακό το καλοκαίρι, έτσι είναι και το χειμώνα. Μπορεί να ακουστεί υπερβολή αλλά δεν είναι: η Νο1 αντιγηραντική θεραπεία είναι να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο, ακόμα και όταν έχει κρύο ή συννεφιά! Ο ήλιος παραμένει το ίδιο δυνατός και, άρα, επικίνδυνος και τις κρύες μέρες. Υπάρχουν καλλυντικά προϊόντα που αλληλοεπιδρούν με τον ήλιο και δεν αργούν να κάνουν ζημιά. Κάπως έτσι γίνεται ακόμα πιο αναγκαία η χρήση αντηλιακού, ειδικά μετά τη χρήση μιας ενυδατικής.


3. Μην αμελείς την περιποίηση προσώπου. Πέρα από την ενυδατική κρέμα ή το booster είναι σημαντικό να κάνεις συχνά και απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα επιβάλλεται να απομακρύνονται από το δέρμα. Τα απολεπιστικά απομακρύνουν τα ξεθωριασμένα κύτταρα που είχαν αλλάξει χρώμα το καλοκαίρι με την ηλιοθεραπεία. Μπορεί να μη θες να αποχωριστείς ό,τι έμεινε από το μαύρισμα αλλά πρέπει. Θα ανανεωθεί η επιδερμίδα σου και το έχει ανάγκη, πίστεψέ μας. 


4. Καθαρισμός και ενυδάτωση. Σημαντικό βεβαίως είναι να μην αμελείς να καθαρίζεις κάθε μέρα το πρόσωπο και ειδικά το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο κι εφόσον έχεις βάλει μακιγιάζ που βρίσκεται στο δέρμα σου όλη μέρα. Είναι απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπο με ένα καλό και όσο πιο φυσικό και φιλικό προς το δέρμα προϊόν γίνεται. Και φυσικά να χρησιμοποιείς αμέσως μετά μια ενυδατική κρέμα ή έναν ορό


5. Πες ναι στον υγιεινό τρόπο ζωής. Ποιός είπε ότι η υγεία της επιδερμίδας σου είναι, μόνο, αποτέλεσμα των κατάλληλων προϊόντων ομορφιάς; Προφανώς παίζουν τεράστιο ρόλο αλλά χρειάζεται κι εσύ να διατηρείσαι υγιής. Τρώε όσο πιο υγιεινά γίνεται. Γυμνάσου τακτικά. Κάνε μασάζ. Μπες στη σάουνα αφού το να ιδρώσεις απομακρύνει τις τοξίνες. Ακόμα και η γιόγκα θα βοηθήσει σώμα και πνεύμα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .