Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 αθλήματα στο νερό που καίνε ΤΙΣ θερμίδες!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Ιουλίου 2018

Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει όλο και περισσότεροι, όλοι αναζητούμε τρόπους για να δροσιστούμε αλλά και να γυμναστούμε, καίγοντας θερμίδες. Τα αθλήματα στο νερό μπορούν να βοηθήσουν και στα δύο!

 

Ποια αθλήματα στο νερό καίνε τις θερμίδες;

Υπάρχουν αρκετά αθλήματα στο νερό που καίνε μεγάλες ποσότητες θερμίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάθε φορά που το σώμα σου δουλεύει ενάντια στην αντίσταση του νερού καίει επιπλέον θερμίδες και λίπος και βελτιώνει τον μυϊκό τόνο επειδή χρησιμοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα: μέσος κορμός, πόδια και χέρια.

Οι δραστηριότητες που εκτελούνται μέσα στο νερό δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις όπως πολλές άλλες μορφές άσκησης. Αυξάνουν επίσης την ευελιξία και την ισορροπία ενώ σε διασκεδάζουν χωρίς να καταλαβαίνεις ότι ασκείσαι.

Ο αριθμός των θερμίδων που καις ανά ώρα βασίζεται κυρίως στο βάρος σου (αλλά εξαρτάται από το φύλο και το επίπεδο της έντασης). Εάν ζυγίζεις περισσότερο, καις περισσότερες θερμίδες, και αν ζυγίζεις λιγότερο, καις λιγότερες θερμίδες. Στα παρακάτω αθλήματα οι θερμίδες είναι βασισμένες με μέσο όρο τα 70 κιλά.

 

1) SUP: 630-730 θερμίδες/ώρα

Το SUP (ή Stand Up Paddle) μπορεί να προσφέρει μια διασκεδαστική και χαλαρωτική δραστηριότητα που ο καθένας μπορεί να κάνει. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, βάρους και μεγέθους σώματος μπορούν να μάθουν να ισορροπούν σε μία σανίδα πάνω στο νερό. Το SUP είναι η καλύτερη προπόνηση για όλο το σώμα. Εξασκεί την ισορροπία, αυξάνει τη δύναμη και ενισχύει την αντοχή σου είτε εξασκείσαι με κουπί είτε απλά με το να στέκεσαι και να ισορροπείς στη σανίδα. Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική άσκηση για τους κοιλιακούς, αλλά και για τα πόδια, την πλάτη, τους ώμους και τα χέρια. Μετά από μια ώρα σε εντατικό ρυθμό μπορεί να κάψεις από 630 έως και 730 θερμίδες.

2) Scuva diving: 600 θερμίδες/ώρα

Πολλοί έμπειροι δύτες χάνουν βάρος κατά τη διάρκεια της κατάδυσης χωρίς να αλλάζουν κάτι στον τρόπο ζωής τους. Και αυτό γιατί με το Scuva diving ή τις καταδύσεις καταναλώνεται πολλή ενέργεια χωρίς να το καταλαβαίνεις. Το μυστικό έγκειται στη διαδικασία της θερμορύθμισης του σώματος. Το σώμα επιδιώκει να διατηρήσει μια θερμοκρασία 36 – 37 βαθμών και η πλειοψηφία των θερμίδων που καίμε καθημερινά είναι για τον σκοπό αυτό. Όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε θερμοκρασίες αρκετά χαμηλότερες από αυτές, χρειαζόμαστε καλύτερη θερμορύθμιση του σώματος. Για να το πετύχει αυτό ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες. Και επειδή το νερό είναι 800 φορές πυκνότερο από τον αέρα, μπορεί να απορροφήσει τεράστιες ποσότητες θερμότητας, ακόμη και εάν υπάρχει μια μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας του νερού, η οποία δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην ξηρά. Αυτό αυξάνει και τις θερμιδικές ανάγκες. Πόσες θερμίδες καις με το Scuva diving; Αυτό εξαρτάται και από το πόσο δύσκολη είναι η κατάδυση και το θερμοκρασία έχει το νερό, καθώς και από διάφορους άλλους παράγοντες. Σε μια μέση καταδυτική δραστηριότητα σε εύκρατα νερά καις 600 θερμίδες ανά ώρα. Μια χαλαρή κατάδυση σε ζεστά, τροπικά νερά καίει περίπου 300 θερμίδες ανά ώρα.

3) Kayaking: 500 θερμίδες/ώρα

Είτε είσαι σε ένα ποτάμι είτε στη θάλασσα το καγιάκ είναι μια σπουδαία προπόνηση για το πάνω μέρος του σώματος και κυρίως για τους ώμους (δελτοειδείς), τους μυς της πλάτης (τραπεζοειδείς, ρομβοειδείς, πλατύ ραχιαίο) και τους κοιλιακούς. Βοηθά στο χτίσιμο των μυών και στην καύση λίπους αρκετά γρήγορα. Ένα άτομο 58- 50 κιλών μπορεί να κάψει μέχρι και 300 θερμίδες με καγιάκ ανά ώρα. Ένα άτομο 80 κιλών θα κάψει μέχρι 400 θερμίδες ανά ώρα. Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του kayaking εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, την ταχύτητα και τα ρεύματα. Το θαλάσσιο καγιάκ λόγω της αντίστασης του νερού μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις έως και 500 θερμίδες την ώρα.

4) Surfing: 250 θερμίδες/ώρα

Είσαι παραλία; Γιατί να μην δοκιμάσεις το surfing; Όχι μόνο θα δαμάσεις τα κύματα και θα νιώσεις σαν τον Ποσειδώνα, αλλά θα καταφέρεις να κάψεις μεταξύ 200 και 250 θερμίδων ανά ώρα. Τα χέρια και τα πόδια σου θα γυμναστούν εξαιρετικά ενώ οι κοιλιακοί σου θα σφίγγουν κάθε φορά που θα ανασηκώνεις τη σανίδα σου για να ξεπεράσεις το κύμα.

5) Θαλάσσιο σκι: 396 θερμίδες/ώρα

Όπως το σέρφινγκ έτσι και το θαλάσσιο σκι απευθύνεται κυρίως σε διαφορετικούς μυς στο κάτω και το πάνω μέρος του σώματός σου. Δουλεύει επίσης τον μέσο κορμό βοηθώντας παράλληλα στη διατήρηση της ισορροπίας. Επιπλέον, το θαλάσσιο σκι συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών στα χέρια, τα πόδια και τον πυρήνα μέσω της συνεχούς ενεργοποίησης. Μπορείς να κάψεις μέχρι 396 θερμίδες με το θαλάσσιο σκι σε μια ώρα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespotgr

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .