Shape
carespot.gr
carespot.gr

Κοκτέιλ με λίγες θερμίδες για το καλοκαίρι

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Μαΐου 2021

Επιτέλους καλοκαίρι. Λαχταράς ήδη τα πρώτα κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και το βράδυ στις βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια ενός νησιού. Αλλά, για μια στιγμή. Μήπως αυτό το ονειρεμένο σενάριο έχει και ένα σημαντικό αρνητικό; Τις θερμίδες. Κοκτέιλ και δίαιτα δεν πάνε μαζί. Ή μήπως δεν ισχύει αυτό; Και σ' αυτό τον προβληματισμό σου, έχουμε τις απαντήσεις. Μπορείς λοιπόν να απολαύσεις ανενόχλητα τα κοκτέιλ που λαχταράς δίχως να αισθάνεσαι τύψεις για τη δίαιτα και τη σιλουέτα σου. Ακολουθεί μια λίστα με υπέροχα κοκτέιλ των οποίων οι θερμίδες είναι πολύ λίγες και γι' αυτό μπορείς να τα απολαύσεις άφοβα. 


  • Mojito: Κλασικό και με λίγες θερμίδες, τι άλλο να ζητήσεις; Υπολογίζεται ότι η κανονική του εκδοχή δεν ξεπερνάει τις 150 θερμίδες ωστόσο μπορεί να τις μειώσεις κι άλλο αν ζητήσεις από τον bartender να βάλει τη μισή δόση από το σφηνάκι ρούμι το οποίο, από μόνο του, περιέχει τις 100 από τις σχεδόν 150 θερμίδες συνολικά του συγκεκριμένου κοκτέιλ. Ο δυόσμος και το λάιμ που χαρίζουν γεύση έχουν ελάχιστες θερμίδες, ανάξιες αναφοράς. 
  • Cosmo... light: Όσες από σας παρακολουθούσαν ανελλιπώς το Sex and the City θα μπήκαν στον πειρασμό να δοκιμάσουν ένα Cosmopolitan που έπινε η Κάρι με τις φίλες της. Επειδή ωστόσο αυτό έχει πολλές θερμίδες δοκιμάστε την light εκδοχή του. Για να μην ξεπεράσει τις 110 θερμίδες ζητήστε να προστεθεί χυμός cranberry δίχως γλυκαντικά. 
  • Martini μήλου: Για τους λάτρεις της γεύσης του μήλου αυτό το κοκτέιλ δεν συνιστά... έγκλημα για τη σιλουέτα τους, αρκεί βεβαίως να μην το παρακάνουν. Υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνάει τις 170 θερμίδες το ποτήρι. 
  • Bloody Mary: Ένα πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ με πολύ χαμηλό θερμιδικό «φορτίο». Η βότκα μαζί με τον χυμό τομάτας και τα υπόλοιπα συστατικά δεν είναι για όλους. Αν σου αρέσει ωστόσο πιες το άφοβα αφού δεν ξεπερνάει τις 120 θερμίδες. 
  • Watermelon Fizz: Για πιο φρουτώδεις τύπους, αυτό είναι το κοκτέιλ που πρέπει να επιλέξουν. Με τεκίλα, χυμό καρπουζιού, σόδα, κόλιαντρο, λάιμ (ή χυμό λεμόνι) και λιγοστό σιρόπι οι θερμίδες δεν ξεπερνούν τις 100 ανά ποτήρι! Σούπερ έτσι;
  • Vanilla Vodka & Diet Ginger Ale: Με αρωματική βότκα, λικέρ, νότες από βανίλια και τζίντζερ δεν θα ξεπεραστούν οι 100 θερμίδες στο ποτήρι εφόσον ζητηθεί η εξαίρεση (ή μείωση) ζάχαρης. 
  • Frosé: Τελευταία κερδίζει όλο και περισσότερους φαν και άρχισε να γίνεται μόδα μέσω instagram. Περιέχει ροζέ κρασί, βότκα, φράουλες, χυμό λεμονιού και πάγο. Δεν ξεπερνάει τις 100 θερμίδες. 


Extra info: Να θυμάσαι ότι για να αποφύγεις να αφυδατωθείς όταν καταναλώνεις αλκοόλ πίνε με κάθε ποτήρι ποτού ένα ποτήρι νερό. Αν το κάνεις αυτό το αλκοόλ θα σε επηρεάσει λιγότερο και η επόμενη μέρα δεν θα είναι συνοδεία πονοκεφάλου...



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .