Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 tips να κρατήσεις το μαύρισμα φθινόπωρο & χειμώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

28 Σεπτεμβρίου 2021

Κόπιασες για να αποκτήσεις το μαύρισμα που ήθελες τόσο πολύ. Και τώρα που τέλειωσαν οι διακοπές και άρχισαν τα πρωτοβρόχια προβληματίζεσαι. Βλέπεις την επιδερμίδα σου να ξεφλουδίζει και το αγαπημένο σου μαύρισμα να σε εγκαταλείπει. Έτσι συμβαίνει το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ή μήπως όχι; Μπορεί να σου φαίνεται αδύνατο αλλά πίστεψέ μας, είναι δυνατό να έχεις υπέροχο μαύρισμα και τον χειμώνα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να περιποιηθείς λίγο τον εαυτό σου. Για την περιποίηση χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα και κάποιες έξυπνες και στοχευμένες συμπεριφορές. Δες την παρακάτω λίστα και δράσε!


1) Κάνε απολέπιση: Όλο το καλοκαίρι το δέρμα σου εκτέθηκε πολύ στον ήλιο και σε συνδυασμό με την αλμύρα της θάλασσας ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Υπέστη αναμφίβολα και ζημιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Όλο αυτό δημιούργησε ένα στρώμα νεκρών κυττάρων στην πιο έξω στιβάδα δέρματος. Αυτά τα νεκρά κύτταρα επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδας αφού την κάνουν θαμπή και γηρασμένη. Εσύ λοιπόν πρέπει να φροντίσεις να κάνεις απολέπιση, όταν δεις πολλά νεκρά κύτταρα δέρματος πάνω σου. Απλά έχε το νου σου να είσαι όσο πιο ευγενική και απαλή γίνεται. Μην τραυματίσεις και τα υγιή κύτταρα που βρίσκονται στις πιο χαμηλές στιβάδες της επιδερμίδας και διατηρούν ακόμα μέρος του μαυρίσματος. Μία φορά ανά τρεις μέρες θεωρείται σωστή αναλογία απολέπισης φθινόπωρο και χειμώνα. 

2) Ενυδάτωσε: Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η ενυδάτωση αποτελεί το Α και το Ω της ομορφιάς σου. Της ομορφιάς της επιδερμίδας σου για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Αν δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου θα στεγνώσει, θα «σπάσει» και θα σε κάνει να δείχνεις πολύ μεγαλύτερη απ' όσο πραγματικά είσαι. Με την τακτική και σωστή ενυδάτωση μπορείς να... κλέβεις χρόνια από το ημερολόγιο και να έχουν όλη τη γνώμη ότι είσαι μικρότερη. Η ενυδάτωση λοιπόν είναι υπερ-απαραίτητη το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αν την κάνεις τακτικά το δέρμα δεν θα... ξεφλουδίσει και το μαύρισμά σου θα διατηρηθεί για πολύ περισσότερο. Πέρα από την κρέμα βοηθάει και κάποιο λάδι που διεισδύει πιο βαθιά στην επιδερμίδα και τα πιο εσωτερικά κύτταρά της και διατηρεί το μαύρισμά σου. 

3) Φάε σωστές τροφές: Ξέρεις ότι υπάρχουν τρόφιμα που συνεισφέρουν στο να διατηρήσεις το μαύρισμά σου; Κι όμως! Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο λοιπόν και σ' αυτό αφού ενεργοποιεί / διεγείρει τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας. Φαγητά με καροτίνη και βιταμίνη Ε βοηθούν πολύ σ' αυτή την ενεργοποίηση και τη διατήρηση του μαυρίσματος. Τα καρότα, οι ντομάτες, οι ξηροί καρποί αποτελούν μερικά από τα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις και να βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου. 

4) Βγες στον ήλιο: ΟΚ, δεν χρειάζεται και πολλή εξήγηση σ' αυτό. Ο ήλιος είναι εκείνος που μας βοηθάει να μαυρίσουμε. Μπορεί το φθινόπωρο ή τον χειμώνα να μην είναι τόσος όσο το καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχει αφού ζούμε σε ηλιόλουστη Μεσογειακή χώρα. Σε μέρες με λιακάδα λοιπόν μην χάνεις την ευκαιρία, βγες στον ήλιο φορώντας όσο πιο λίγα ρούχα γίνεται. Εννοείται πως δεν πρέπει να αμελήσεις την αντηλιακή προστασία γιατί θα καείς (κι ας σου φαίνεται δύσκολο να συμβεί αυτό φθινόπωρο και χειμώνα) και θα χάσεις και το μαύρισμα που έχεις. 

5) Κρέμες μαυρίσματος: Σου έχουν μιλήσει για τις κρέμες μαυρίσματος; Είναι κρέμες / λάδια που η σύνθεσή τους ενεργοποιεί τους μηχανισμούς μαυρίσματος της επιδερμίδας. Αποτελεί μια σίγουρη και εύκολη, σε σχέση με τις άλλες, λύσεις για διατήρηση του μαυρίσματος και το φθινόπωρο και τον χειμώνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .