Shape
carespot.gr
carespot.gr

9+1 κόλπα για εύκολο και ασφαλές μαύρισμα!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Ιουνίου 2021

Από τη μία υπάρχει η επιθυμία σου να αποκτήσεις αυτό το σοκολατί χρώμα στην επιδερμίδα σου και από την άλλη ανησυχείς για την υγεία καθώς η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μόνο κακό μπορεί να κάνει. Κάπου εδώ λοιπόν αναρωτιέσαι: υπάρχει τρόπος να μαυρίσω εύκολα και γρήγορα δίχως να θέσω σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος μου και των μαλλιών μου; Η απάντηση είναι καλύτερη απ' αυτό που φοβάσαι. Ναι, υπάρχει! Ο κατάλληλος τρόπος χρειάζεται. Και ο κατάλληλος τρόπος είναι μια σειρά μικρών πραγμάτων που πρέπει να κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του μαυρίσματος. Διάβασε τα παρακάτω tips και θα διαπιστώσεις ότι συνδυάζεται το καλό μαύρισμα με την υγεία του δέρματος. 


1) Χρησιμοποίησε αντηλιακό με SPF 30: Μαύρισμα δεν σημαίνει ξεχνάω το αντηλιακό ενώ δεν παραλείπω να τσεκάρω την ημερομηνία λήξης του. Το αντηλιακό είναι υπερ-απαραίτητο και δεν πρέπει να το αποχωρίζεσαι ποτέ. Απλά επέλεξε κάποιο με δείκτη προστασίας SPF 30 και όχι παραπάνω δίχως αυτό να σημαίνει ότι με SPF50 δεν μπορείς να μαυρίσεις. 

2) Άλλαζε συχνά θέση: Για να μαυρίσεις ομοιόμορφα δίχως να καείς, μην μένεις αρκετά λεπτά σε μια θέση. Άλλαζε διαρκώς ώστε να βεβαιωθείς ότι κάθε σημείο του δέρματος θα δει τον ήλιο για το ίδιο χρονικό διάστημα με τα υπόλοιπα. 

3) Πάρε καροτίνη Β: Φρόντισε να βάλεις στον οργανισμό σου την καροτίνη Β που θα βρεις σε τρόφιμα όπως το καρότο, η γλυκοπατάτα ή το λάχανο. 

4) «Κατανάλωσε» φυσικό SPF: Το φίλτρο SPF του αντηλιακού σου είναι απαραίτητο, ωστόσο εσύ μπορείς να προσθέσεις και το φυσικό φίλτρο SPF καταναλώνοντας συγκεκριμένα έλαια που θα βρεις σε αγαθά όπως το αβοκάντο, η καρύδα, το βατόμουρο και το καρότο.

5) Τέλος ο ήλιος όταν τελειώσει η μελανίνη: Μη μείνεις περισσότερο απ' όσο πρέπει στον ήλιο. Το χρονικό όριο βάζει ο ίδιος ο οργανισμός μέσω της μελανίνης. Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα. Όλοι μας έχουμε ένα χρονικό σημείο στο οποίο σταματάει ο οργανισμός να την παράγει και γινόμαστε πιο ευάλωτοι στην ηλιακή ακτινοβολία. Υπολογίζεται ότι 2 με 3 ώρες μετά την αρχική έκθεση στον ήλιο σταματάει να παράγεται μελανίνη, άρα πρέπει να κρυφτούμε από τον ήλιο. 

6) Μην ξεχνάς το λυκοπένιο: Η κατανάλωση τροφών που έχουν λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό στη διαδικασία του εύκολου και ασφαλούς μαυρίσματος. Σε ποιές τροφές υπάρχει αυτό; Σε τομάτες ή καρπούζια. 

7) Διάλεξε προσεκτικά την ώρα ηλιοθεραπείας: Ο ήλιος καίει πιο πολύ τις μεσημεριανές ώρες, περίπου από τις 12:00 ως τις 15:00. Μπορεί λοιπόν τότε να μαυρίζεις πιο γρήγορα αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται θεαματικά οι πιθανότητες ηλιακού εγκαύματος και μακροπρόθεσμα καρκίνου του δέρματος. Γι' αυτό επέλεξε προσεκτικά τι ώρα βγαίνεις για ηλιοθεραπεία. Για ασφαλές και σταθερό μαύρισμα επέλεξε να πας στη θάλασσα είτε νωρίς το πρωί που δεν καίει πολύ ο ήλιος είτε αργά το απόγευμα. 

8) Διαλείμματα σκιάς: Μην προσπαθήσεις να μαυρίσεις σε χρόνο-ρεκόρ και να το καταφέρεις μονομιάς. Δεν γίνεται. Ή μάλλον γίνεται αλλά ταυτόχρονα θα... καείς. Έτσι θα πάει στράφι όλη η προσπάθεια ενώ θα υποφέρεις και θα βλάψεις και την επιδερμίδα σου. Κάνε λοιπόν διαλείμματα σκιάς στην ηλιοθεραπεία σου ώστε να... ανασαίνει και να δροσίζεται το δέρμα. 

9) Προετοίμασε το δέρμα σου: Για να είναι περισσότερο αποτελεσματική η προσπάθεια για ένα βαθύ μαύρισμα επιβάλλεται πριν εκτεθείς στον ήλιο να κάνεις απολέπιση στο δέρμα. Έτσι το μαύρισμα θα «καθίσει» πάνω σε υγιή επιδερμίδα και όχι σε κομμάτια που είναι έτοιμα να πέσουν. 


Extra tip: Να θυμάσαι να βάζεις στο δέρμα σου αλόη μετά από κάθε ηλιοθεραπεία καθώς αυτό θα διατηρήσει για πολύ περισσότερο χρόνο το μαύρισμα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .