Shape
carespot.gr
carespot.gr

6 tips να μη «γερνάει» γρηγορότερα ο λαιμός και «μαρτυρά» την ηλικία σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Δεκεμβρίου 2021

Η «μάχη» με το χρόνο και τα σημάδια γήρανσης αποτελεί μια «μάχη» που δίνει κάθε γυναίκα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της και ειδικά όσο περισσότερο ωριμάζει. «Πόσων ετών νομίζεις ότι είμαι»; Αυτή η φαινομενικά απλή ερώτηση στην πραγματικότητα συνιστά εκείνη με τη μεγαλύτερη φοβία της και «τρέμει» στην πιθανότητα ν' ακούσει ένα νούμερο μεγαλύτερο απ' αυτό που αληθινά είναι. Το καλό είναι ότι μπορεί να «ξεγελαστεί» ο χρόνος και να δείχνεις νεότερη απ' όσο είσαι. Υπάρχουν πολλά προϊόντα μακιγιάζ που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο: όμως. 

Οι περισσότερες γυναίκες εστιάζουν στο πρόσωπο. Προφανώς και πρέπει να εστιάσουν στο πρόσωπο αλλά το κακό είναι ότι ασχολούνται μόνο με αυτό. Με τον λαιμό τι γίνεται; Γνωρίζεις ότι ο λαιμός είναι το σημείο στο οποίο κάνουν την εμφάνισή τους πιο γρήγορα και πιο έντονα τα σημάδια γήρανση; Ναι, είναι αλήθεια γι' αυτό και πια όλο και περισσότεροι σύμβουλοι ομορφιάς συστήνουν να συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα και ο λαιμός. Αν λοιπόν έχεις ένα προσεγμένο πρόσωπο είναι ξεκάθαρο ότι θα χάσεις τη «μάχη» των εντυπώσεων αν ο λαιμός «μαρτυρά» ή, ακόμα χειρότερα, αυξάνει τα χρόνια σου. Τι πρέπει να κάνεις στο λαιμό;


1. Πάρε κολλαγόνο σε συμπλήρωμα ή προϊόν ομορφιάς. Το κολλαγόνο το παράγει ο οργανισμός και δίνει ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Όσο μεγαλώνεις ωστόσο μειώνεται η φυσική παραγωγή του και απαιτείται υποβοήθηση. Υπάρχουν λοιπόν συμπληρώματα κολλαγόνου που πρέπει να πάρεις ή να επιλέγεις προϊόντα που το περιέχουν. Θα βοηθήσει σημαντικά την ελαστικότητα και την όψη της επιδερμίδας σου. 

2. Κάνε γυμναστική. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια βασική και σημαντική συμβουλή όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και για την υγεία ενός ανθρώπου. Όσο πιο ενεργός σωματικά είναι ένας άνθρωπος τόσο παραμένουν ενεργές και όλες οι λειτουργίες του. Και ενεργός άνθρωπος σημαίνει νέος άνθρωπος. Περπάτα, τρέξε, κάνε ποδήλατο, κολύμπα ή ό,τι άλλο σου ταιριάζει. It's up to you! 

3. Βιταμίνη C. Είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της συγκεκριμένης βιταμίνης για την υγεία ενός οργανισμού. Ωστόσο δεν βοηθάει μόνο την υγεία αλλά και την ομορφιά αφού κάνει καλό στο δέρμα. Υπάρχουν οροί / serum με βιταμίνη C που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου για έναν πιο νεανικό και σφιχτό λαιμό. 

4. Ω-3 λιπαρά. Όπως και η βιταμίνη C, έτσι και τα Ω-3 λιπαρά ευνοούν και τη γενικότερη υγεία ενός ανθρώπου αλλά και την ομορφιά. Εκτός όλων των άλλων, τα λιπαρά αυτά αποτελούν ένα «καύσιμο» για τον οργανισμό ώστε να παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Τα Ω-3 λιπαρά τα βρίσκεις σε συμπληρώματα και σχετικά προϊόντα αλλά και σε τροφές όπως τα ψάρια ή τα αβοκάντο.

5. Απολέπιση και ενυδάτωση. Δεν έχει ανάγκη μόνο το πρόσωπό ή το σώμα απολέπιση και ενυδάτωση αλλά και η περιοχή του λαιμού σου. Ο οργανισμός έχει εκατομμύρια κύτταρα που ανανεώνονται 24 ώρες το 24ωρο. Κάθε ώρα της ζωής ενός ανθρώπου περίπου 30.000 με 40.000 κύτταρα «πεθαίνουν» και γεννιούνται νέα στη θέση τους. Η απολέπιση λοιπόν θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούν αυτά και να μην... κολλήσουν στο δέρμα και επηρεάσουν την όψη και των νέων κυττάρων. Επίσης χρησιμοποίησε την ενυδατική σου κρέμα και στο λαιμό. 

6. Ξεκούραση και ρετινόλη. Μην ξεχνάς να κοιμάσαι επαρκώς. Ο ύπνος είναι υγεία και ομορφιά μαζί. Τον έχει ανάγκη ο οργανισμός ώστε να ξεκουράζεται και να αυτο-θεραπεύεται. Επίσης μην αμελείς να χρησιμοποιείς προϊόντα πλούσια σε ρετινόλη αφού αυτή βοηθάει επίσης στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .