Shape
carespot.gr
carespot.gr

6 τροφές που δεν ξέρεις ότι επιταχύνουν το μαύρισμα!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

22 Ιουλίου 2018

Πώς θα επιταχύνεις το μαύρισμα και θα το διατηρήσεις όλο το καλοκαίρι; Με διατροφή! Δεν θα σου πούμε για τις τροφές που ήδη ξέρεις ότι βοηθούν στο μαύρισμα, όπως τα καρότα, αλλά για τις τροφές που δεν ξέρεις ότι κάνουν την ίδια δουλειά!


Ενίσχυσε τη μελανίνη με τις σωστές τροφές

Δεν χρειάζεται να κάθεσαι με τις ώρες κάτω από τον ήλιο για να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα. Μπορείς να δώσεις ένα χεράκι προσθέτοντας στη διατροφή σου τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα και ενισχύουν τη μελανίνη, τη χρωστική που προστατεύει το σώμα σου από την επιβλαβή επίδραση του ήλιου. Η παραγωγή της μελανίνης αυξάνεται με την ηλιοθεραπεία αλλά και με τη διατροφή. Θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την παραγωγή της μελανίνης είναι τα καροτενοειδή, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, ο χαλκός και τα φλαβονοειδή.

1) Κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές οφείλουν το κατακόκκινο χρώμα τους στα καροτενοειδή, μια μεγάλη ομάδα χρωστικών ουσιών, αλλά η κατανάλωσή τους δεν θα κάνει και το δικό σου δέρμα κόκκινο. Τα καροτενοειδή λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και σε όλα τα άλλα λαχανικά που τα περιέχουν και προσφέρουν το αγαπημένο χάλκινο, καλοκαιρινό χρώμα στο σώμα σου. Έχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών C και A τα οποία φροντίζουν παράλληλα και την επιδερμίδα σου. Bonus: Εκτός από την υγεία του δέρματος, αυτές οι βιταμίνες προσφέρουν απίστευτα πράγματα και στην όρασή σου.

2) Kale

Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά πράσινα λαχανικά αλλά υπάρχει και ένα λιγότερο γνωστό πλεονέκτημα του kale: επιταχύνει το μαύρισμα επειδή έχει επίσης υψηλά επίπεδα καροτενοειδών, που ενισχύουν τον τόνο του δέρματος.

3) Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν τα υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών σε σύγκριση με όλα τα άλλα λαχανικά, τη θρεπτική ουσία που είναι υπεύθυνη για φυσικό μαύρισμα. Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 και κάλιο, τα οποία είναι σημαντικές για την υγεία της καρδιάς.

4) Πεπόνι

Καθώς το καλοκαίρι προχωρά η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και το σώμα μας χρειάζεται ενυδάτωση. Ευτυχώς, αν δεν είσαι λάτρης του νερού, μπορείς να φας ένα νόστιμο κομμάτι πεπόνι για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου. Το πεπόνι περιέχει πολύ νερό και ηλεκτρολύτες, αφού το 90% αποτελείται από νερό ενώ παίρνει το πορτοκαλί χρώμα του από τα καροτενοειδή. Έτσι, για να αποφύγεις την αφυδάτωση και το κάψιμο από τον ήλιο, φάε μία φέτα πεπόνι.

5) Ντομάτα

Όπως και με τις κόκκινες πιπεριές, το κόκκινο χρώμα της ντομάτας οφείλεται στην παρουσία καροτενοειδών, ενώ ένα από τα πιο σημαντικά καροτενοειδή στις ντομάτες είναι το λυκοπένιο. Το λυκοπένιο μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, διάφοροι τύποι καρκίνων, καταρράκτη και άσθμα. Οπότε μαζί με το μαύρισμα έχεις και αντιοξειδωτική προστασία.

6) Ροδάκινο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζουμερό ροδάκινο τώρα το καλοκαίρι. Τα ροδάκινα συνδυάζουν τα καροτενοειδή με υψηλά επίπεδα καλίου, ένα μέταλλο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση υγιών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης καθώς και στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του εγκεφάλου. Έτσι, την επόμενη φορά που θέλεις κάτι γλυκό φάε ένα ροδάκινο και βοήθησε το σώμα σου να επιταχύνει το μαύρισμα.

7) Μπρόκολο

Ένα φλιτζάνι μπρόκολο έχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ένα ολόκληρο λεμόνι! Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την προστασία του ανοσοποιητικού καθώς και την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Έτσι, ο συνδυασμός των καροτενοειδών και της βιταμίνης C στο μπρόκολο μπορεί να βελτιώσει τόσο το χρώμα όσο και τη λειτουργία του δέρματός σου. Επιπλέον, το μπρόκολο βοηθά στην παραγωγή μελανίνης και επιταχύνει το μαύρισμα.

 

Να θυμάσαι

Συνόδευε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο για την καλύτερη απορρόφηση των καροτενοειδών από τον οργανισμό και κατανάλωνε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα. Τα καροτενοειδή είναι ευαίσθητα και καταστρέφονται όταν οι τροφές αυτές αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespotgr

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .