Shape
carespot.gr
carespot.gr

8+1 tips για να καθυστερήσεις τη γήρανση

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Απριλίου 2021

Δεν χωράει αμφιβολία ότι έχεις διαβάσει κι εσύ σε περιοδικό ή το ίντερνετ άρθρο με τίτλο «πως να δείχνεις νεότερη/ος» ενώ προηγουμένως κατσούφιασες βλέποντας κάποιες ρυτίδες στο πρόσωπο ή την χαλάρωση του δέρματος σε όλο το σώμα. Ο χρόνος είναι ανίκητος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σίγουρο επίσης είναι ότι μπορείς να καθυστερήσεις τα σημάδια της αναπόφευκτης γήρανσης και να ωριμάζεις αργά μοιάζοντας με ένα μπουκάλι κρασί που όσο περνάει ο χρόνος τόσο καλύτερο γίνεται. Δεν θα γίνεις ξανά 20 ετών. Μπορείς αναμφίβολα να γίνεις η καλύτερη και πιο ελκυστική έκδοση του εαυτού σου στα 40, τα 50, τα 60 κι ακόμα πιο πάνω. Εμείς έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και τα προϊόντα ενυδάτωσης και ομορφιάς, το μόνο που σου μένει είναι να τις ακολουθήσεις. 


1) Φέρσου καλά στην επιδερμίδα σου: Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και όσο καλύτερα του φέρεσαι τόσο καλύτερα προστατεύει τα εσωτερικά σου όργανα και διατηρεί τη φρεσκάδα του. 

  • Βάλε αντηλιακό
  • Κάνε τακτικές εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος
  • Προτίμησε απαλά και φυσικά προϊόντα περιποίησης
  • Μείνε ενυδατωμένη/ος

2) Αθλήσου: Η τακτική άσκηση μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες των περισσότερων ασθενειών (π.χ. καρδιολογικό προβλήματα), βελτιώνει την ψυχολογία και επιβραδύνει τα σημάδια γήρατος. Περίπου 10 ώρες άθλησης την εβδομάδα (π.χ. περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, χορός, ποδηλασία) είναι υπεραρκετές και άκρως ευεργετικές για την υγεία και την εμφάνιση. 

3) Πρόσεξε τη διατροφή / πιες νερό: Όσο μεγαλώνεις τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η προσοχή σου σε όσα τρως. Περιόρισε τα λιπαρά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλκοόλ και τα τηγανιτά και αύξησε τα φρούτα και τα λαχανικά. Επίσης, είναι σημαντικό να πίνεις πολύ νερό, περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα. Είναι καλό και για το δέρμα σου (αναφέρθηκε πιο πάνω) αλλά και τη γενικότερη υγεία σου. 

4) Φρόντισε και την πνευματική σου υγεία: Η ιδέα του ότι μεγαλώνεις είναι φυσιολογικό να σε αγχώνει και να σου ρίχνει τη διάθεση. Μπορείς ωστόσο να βρεις μια ισορροπία. Να συμβιβαστείς με την πραγματικότητα και να ζήσεις αρμονικά με τα χρόνια σου. Αποδέξου την ηλικία σου, πέρνα χρόνο με φίλους και ανθρώπους που αγαπάς, κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Θα χαμογελάς περισσότερο και θα εξαφανίσεις το άγχος από το οποίο αρχίζει μια μεγάλη λίστα κακών για την υγεία. 

5) Τσιγάρο, stop: Εδώ δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Ακόμα κι αν είσαι φαν του καπνίσματος, έχεις ακούσει αναμφίβολα για το πόσο κακό κάνει στη γενικότερη υγεία σου. Και όσο μεγαλώνεις αυτό το κακό γίνεται μεγαλύτερο. Κόψε το ή, έστω, μείωσέ το σημαντικά. Εννοείται περιόρισε ή κόψε και το αλκοόλ.

6) Κοιμήσου: Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι αναζωογονητικός και άκρως ευεργετικός για την υγεία σου. Μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών νοσημάτων και το στρες και βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. 

7) Βρες νέα χόμπι: Έχεις χρόνια που σκέφτεσαι να αρχίσεις χορό αλλά δεν το πήρες απόφαση; Ζηλεύεις, όταν βλέπεις στην τηλεόραση, ανθρώπους να πηγαίνουν για πεζοπορία στο βουνό; Θεωρείς ότι είναι καλή ιδέα η γιόγκα ή η χειμερινή κολύμβηση αλλά δεν τόλμησες; Ε, ήρθε ο καιρός να αρχίσεις κάτι απ' όλα αυτά που δεν είχε δοκιμάσει ως τώρα και θεωρείς ότι σου ταιριάζει. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι άνθρωποι που αρχίζουν νέα χόμπι, συναναστρέφονται πολύ με άλλους ανθρώπους και περνούν μαζί τους ωραίες στιγμές, είναι πιο ευτυχείς και ζουν περισσότερο. 

8) Κάνε τσεκ απ: Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό στη λίστα των πραγμάτων που πρέπει να κάνεις για να έχεις καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή στην 3η ηλικία είναι το τακτικό ιατρικό τσεκ απ. Όσο πιο συχνά τσεκάρεις την υγεία σου χωρίς να παρουσιάζεται κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να μη χρειαστεί να πας σε γιατρό με το... κακό και σε κατάσταση ανάγκης. Η πρόληψη είναι πιο σημαντική από την αντιμετώπιση. Μας καταλαβαίνεις, έτσι δεν είναι...; 


Extra tip: Σημαντική για την υγεία σου αλλά και το πόσων ετών δείχνεις είναι η στοματική υγιεινή. Ένα απεριποίητο στόμα με κίτρινα και χαλασμένα δόντια σε μεγαλώνει και σε κάνει λιγότερο ελκυστική/ο για τους γύρω σου και είναι το τελευταίο που θες... 


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .