Shape
carespot.gr
carespot.gr

Βύσσινο: Ένα μικρό... φαρμακείο σε συσκευασία φρούτου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

6 Αυγούστου 2021

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ωστόσο το βύσσινο αποτελεί ένα από τα πολλά δώρα της φύσης προς τον άνθρωπο. Είναι... συγγενής του κερασιού αφού ανήκουν στην ίδια «οικογένεια» και δημιουργήθηκε από «διασταύρωση» κερασιάς με άγρια βύσσινα. Είτε το καταναλώσουμε ως φρούτο είτε ως χυμό είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε μεγάλο καλό στον οργανισμό μας. Χαρακτηρίσαμε νωρίτερα δώρο της φύσης το βύσσινο γιατί ουσιαστικά αποτελεί φάρμακο, όχι απλά ένα γευστικότατο φρούτο. Είναι πραγματικά μεγάλη και γεμάτη σημαντικές συνέπειες για την υγεία μας η λίστα κατανάλωσης βύσσινου. Μια ματιά παρακάτω θα σας πείσει να το βάλετε κι εσείς στη διατροφή σας αλλά και να το συστήσετε στους ανθρώπους που αγαπάτε. 


  • σίδηρος που περιέχουν τα βύσσινα κάνει καλό σε ανθρώπους που έχουν αναιμία
  • -Οι ανθοκυανίνες, χρωστικές ουσίες στις οποίες οφείλεται το χρώμα τους, είναι αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις και ενισχύουν το ανοσοποιητικό
  • -Οι φυτικές ίνες που επίσης συναντάμε στα βύσσινα λειτουργούν και ως καθαρτικά. 
  • -Τα ιχνοστοιχεία τους ανακουφίζουν, ως ένα βαθμό, ρευματικούς πόνους. 
  • -Έχει αποδειχθεί πως έχουν και διουρητική δράση.
  • -Έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και προστατεύουν από ορισμένες λοιμώξεις. 
  • -Είναι γεμάτα βιταμίνη C, Α και κάλιο.  


Extra info1: Οι ανθοκυανίνες έχει αποδειχθεί σε μελέτες κάνουν καλό στην όραση αφού βελτίωσαν, ως ένα βαθμό, την κατάσταση ανθρώπων με γλαύκωμα. 

Extra info2: Στα βύσσινα θα βρούμε και ποσότητα μελατονίνης που, ως γνωστόν, παίζει ρόλο στον καλό ύπνο. Έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που έπιναν βυσσινάδα κοιμόντουσαν περίπου 90 λεπτά περισσότερο από τους άλλους και μάλιστα πιο εύκολα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 34.96
€ 23.42