Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ένα λαχανικό με 6 «θαύματα» για την υγεία σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Αυγούστου 2021

Δεν ξέρουμε πως και πότε άρχισαν οι άνθρωποι να απαντούν «κολοκύθια» όταν ακούν κάτι που τους φαίνεται ψευδές, ωστόσο τα κολοκύθια μόνο την ανθρώπινη υποτίμηση δεν αξίζουν. Ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών και αποτελούν ένα τρόφιμο γεμάτο οφέλη για την υγεία αλλά και την ομορφιά, ενός ανθρώπου. Κατά περίπου 94% αποτελούνται από νερό, άρα μας βοηθούν να παραμένουν ενυδατωμένοι. Επίσης είναι πολύ θρεπτικά περιέχοντας βιταμίνες, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο ενώ ταυτόχρονα οι θερμίδες τους είναι ελάχιστες με συνέπεια να μην υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για τη σιλουέτα. Αρκετά με τους προλόγους, δες κι εσύ για ποιό λόγο πρέπει να τρως συχνά κολοκύθια και να μην τα χρησιμοποιείς, με αρνητικό τρόπο, στο λεξιλόγιό σου...


  • Είναι πολύ θρεπτικά και, μεταξύ άλλων, πλούσια σε βιταμίνη Α.
  • Έχουν ελάχιστες θερμίδες, περίπου 50 το φλυτζάνι συνεπώς βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους.
  • Μειώνουν τις πιθανότητες χρόνιων ασθενειών (καρδιά, καρκίνος) λόγω του καλίου και των φυτικών ινών και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό λόγω των βιταμινών Α και C. 
  • Προφυλάσσουν την υγεία των ματιών χάρη στη βιταμίνη Α και την ζεαξανθίνη που περιέχουν. 
  • Ευνοούν την υγεία του δέρματος εξαιτίας των καροτενοειδών, της λουτεΐνης, της ζεαξανθίνης και των βιταμινών Α και C. 


Extra tip: Γενικώς τα κολοκύθια είναι ασφαλή για την υγεία, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στα κολοκύθια και προφανώς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με την κατανάλωσή τους.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .