Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γαϊδουράγκαθο: Οι 9+1 ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

29 Ιουλίου 2021

Σε προηγούμενο blog είχαμε αναφερθεί στις θαυματουργές ιδιότητες του κουρκουμά. Η φύση μας προσφέρει άπειρα φάρμακα και ήρθε η στιγμή λοιπόν να μιλήσουμε για ένα φυτό που οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι απλά ενοχλητικό και τσιμπάει και εμφανίζεται εκεί που δεν το... σπέρνουν. Για την επιστήμη ωστόσο το γαϊδουράγκαθο δεν είναι μόνο αυτό. Αποτελεί και αληθινό φάρμακο με πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία ενός ανθρώπου. Το γαϊδουράγκαθο (Liver shield ή Silybum Μarianum η επιστημονική του ονομασία) είναι γνωστό για το πόσο βοηθάει το συκώτι (ήπαρ) να αποτοξινωθεί αφού περιέχει την ουσία «σιλυμαρίνη» η οποία έχει την ικανότητα να αναπλάθει τα κατεστραμμένα κύτταρα του συγκεκριμένου οργάνου.

Το βρίσκουμε κυρίως στην ύπαιθρο και σε πιο άγριες, πετρώδεις, περιοχές ή ακόμα και στις άκρες των δρόμων. Η διάρκεια της ζωής του είναι δύο χρόνια και έχει τη μορφή θάμνου από τον οποίο τρέφεται ένα συγκεκριμένο είδος από τα πιο συμπαθή τετράποδα ζώα, τα γαϊδουράκια. Πέρα από το πόσο καλό κάνει στο συκώτι, δεν σταματούν εκεί τα οφέλη του γαϊδουράγκαθου το οποίο επιβάλλεται να βάλεις κι εσύ στην καθημερινότητά σου μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής. Τσέκαρε τη λίστα πιο κάτω και θα μας θυμηθείς...


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

  • Αποτοξινώνει το συκώτι
  • Βελτιώνει την υγεία και την όψη του δέρματος
  • Μειώνει τη χοληστερόλη
  • Βοηθάει στην απώλεια βάρους
  • Είναι ευεργετική για ανθρώπους που υποφέρουν από διαβήτη τύπου2
  • «Μαλακώνει» αλλεργικά συμπτώματα / κρίσεις άσθματος
  • Δυναμώνει τα οστά και τα κάνει πιο ανθεκτικά
  • Αυξάνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες / δυνατότητες ενός ατόμου
  • Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα


Extra info1: Έρευνες έδειξαν ότι το γαϊδουράγκαθο ενδέχεται, σε ορισμένες περιπτώσεις και σε συγκεκριμένο βαθμό, να περιορίσει την εξάπλωση του καρκίνου του παχέως εντέρου. 

Extra info2: Αποφύγετε το συγκεκριμένο βότανο αν είστε γυναίκα και βρίσκεστε σε εγκυμοσύνη ενώ καλό θα είναι να μην χορηγείται σε μικρά παιδιά. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .