Shape
carespot.gr
carespot.gr

Για ποιούς σοβαρούς λόγους υγείας πρέπει να κοιμάσαι ανάσκελα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Αυγούστου 2021

Με δεδομένο ότι περνάμε το 1/3 της ζωής μας στο κρεβάτι είναι ζωτικής σημασίας ο ύπνος να είναι ποιοτικός. Και για να έχουμε ποιοτικό ύπνο πρέπει να υιοθετήσουμε τη σωστή στάση. Ποιά είναι η σωστή στάση; Ανάσκελα. Δεν είναι θέμα γούστου, θέμα καλής υγείας είναι. Η επιστήμη μίλησε και λέει ότι η μοναδική σωστή στάση για ύπνο είναι ανάσκελα. Υπάρχουν λοιπόν ουκ ολίγοι σημαντικοί λόγοι που μας υποχρεώνουν να κοιμόμαστε ανάσκελα γιατί αλλιώς είναι πιθανό να προκαλέσουμε μια σειρά από σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μας. Όπως θα δείτε στην παρακάτω λίστα, ακόμα και την ψυχολογία και την εμφάνισή μας (ρυτίδες...) επηρεάζει ο τρόπος που κοιμόμαστε. Αν δεν είστε απ' αυτούς που κοιμούνται ανάσκελα λοιπόν, ιδού οι λόγοι που πρέπει ν' αρχίσετε να το κάνετε από απόψε κιόλας!


  1. Διατηρεί ίσια τη σπονδυλική στήλη αποτρέποντας έξτρα πίεση και πόνους σ' αυτή αλλά και την πλάτη. Με οποιαδήποτε άλλη στάση ύπνου επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη ενώ η πλάτη πιέζεται ανισόρροπα (ανάλογα π.χ. με το ποιό πλευρό κοιμάται κανείς) και δημιουργούνται προβλήματα. 
  2. Μειώνει τους πονοκεφάλους υπερέντασης αφού, ειδικά όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα, πιέζεται πολύ το μέτωπο και μεταφέρεται η πίεση προς τα εμπρός. 
  3. Ελαττώνει την πίεση στο στήθος. Ο ύπνος σε στάση μπρούμυτα (κυρίως αυτός) ή στο πλάι οδηγεί σε συμπίεση του στήθους και της καρδιάς κι αυτό μόνο καλό δε μπορεί να είναι. 
  4. Ανακουφίζει από προβλήματα στη μύτη και το αναπνευστικό. Γενικώς συνεισφέρει στο να έχει ένας άνθρωπος ανοιχτούς αεραγωγούς και κατ' επέκταση καλύτερη αναπνοή. Έτσι μειώνει και τα επίπεδα στρες και ανεβάζει τη γενικότερη διάθεση. 
  5. Εμποδίζει την ανάπτυξη ρυτίδων και ερεθισμών στο πρόσωπο. Στο μαξιλάρι συσσωρεύονται σμήγμα από το πρόσωπο, μαλλιά και απομεινάρια προϊόντων που βάζεις σ' αυτά. Είναι λογικό αυτά να... κολλάνε στο πρόσωπο και να βρωμίζουν δημιουργώντας ερεθισμούς και σπυράκια. Επίσης όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα δημιουργούνται πιο εύκολα ρυτίδες και γραμμές στο πρόσωπο. 


Extra tip: Για να καταφέρει κανείς τον τέλειο ύπνο ανάσκελα είναι καλό να βάλει ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και μια πετσέτα τυλιγμένη ρολό χαμηλά κάτω από τη μέση. Επίσης υπάρχουν και διάφορα προϊόντα στην αγορά που βοηθούν και τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα να έχουν τη σωστή θέση στον ύπνο. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .