Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γρίπη: 7 μυστικά για άμεση βελτίωση

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

14 Οκτωβρίου 2021

Στην εποχή Covid-19 λίγο έλειψε να... ξεχάσουμε ότι υπάρχει ο ιός της λεγόμενης κοινής γρίπης. Ωστόσο αυτός δεν μας έχει... ξεχάσει. Είναι πάντα εδώ και όσο χειμωνιάζει τόσο πιο συχνά κάνει αισθητή την παρουσία του. Εφόσον λοιπόν είχες την ατυχία να κολλήσεις τον ιό της γρίπης πρέπει να κάνεις τις σωστές κινήσεις για να απαλλαγείς το συντομότερο δυνατό. Πέρα από τα φάρμακα (π.χ. ρινικά σπρέι) που θα προμηθευτείς από το φαρμακείο, σε συνεννόηση με τον γιατρό σου, υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου ώστε να γίνεις πιο γρήγορα καλά. 


  • Ενυδατώσου: Είναι σημαντικό ένας οργανισμός να παραμένει ενυδατωμένος ακόμα και όταν είναι υγιής. Αυτή η ανάγκη μεγαλώνει σε περιόδους που υπάρχει γρίπη. Το νερό, οι φυσικοί χυμοί, το τσάι και οι σούπες βοηθάνε τον οργανισμό να απαλλαγεί ταχύτερα από φλέγμα που υπάρχει σε ρουθούνια, λαιμό ή πνεύμονες. Ακόμα και ένα ζεστό ποτήρι νερό με μερικές σταγόνες φυσικού χυμού λεμονιού θα κάνει καλό.
  • Ξεκουράσου: Το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά όταν ο οργανισμός είναι ξεκούραστος. Συνεπώς δώσε την ευκαιρία στο σώμα σου να αναρρώσει γρήγορα μη απασχολώντας το με άλλες δραστηριότητες που το επιβαρύνουν και καθυστερούν την ίαση.
  • Πιες... κόκκαλα: Ο ζεστός ζωμός από τα κόκκαλα βοδιού ή ακόμα και κοτόπουλου που βράζουν σε υψηλή θερμοκρασία αποτελεί μια σπιτική... συνταγή για τη γρίπη που είναι άκρως αποτελεσματική. Ως υγρό χρησιμεύει και στον ταχύτερο καθαρισμό του οργανισμού από τα φλέγματα. 
  • Αλατόνερο: Οι γαργάρες με ζεστό αλατόνερο είναι μία ακόμα σπιτική... συνταγή που φαίνεται πως όντως έχει αποτέλεσμα στη γρίπη. Βοηθάει να καθαρίσει ο λαιμός και η μύτη από το φλέγμα. 
  • Η δύναμη του υγραντήρα: Ένα δωμάτιο / σπίτι που είναι ξηρό δεν βοηθάει σε περιστάσεις γρίπης. Ο ιός της γρίπης ζει και εξαπλώνεται περισσότερο σε ξηρό περιβάλλον. Ένας υγραντήρας λοιπόν θα αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού. 
  • Εισέπνευσε ατμό: Η εισπνοή ενός ατμού που βγαίνει από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βοηθάει να εξομαλυνθεί η κατάσταση σε ρουθούνια, λαιμό και πνεύμονες. Η υγρασία από τον ατμό επίσης βοηθάει να απομακρυνθεί το φλέγμα από τα παραπάνω όργανα ενώ μαλακώνει και τον βήχα
  • Φάε ισορροπημένα: Μια σωστή ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη και τον καιρό που είμαστε υγιείς, πόσο μάλλον όταν είμαστε ασθενείς. Φάε μικρές μερίδες μαγειρεμένου φαγητού (η σούπα είναι ιδανική) αλλά και φρούτα / λαχανικά. Να αποφεύγονται καυτερά, σάλτσες, τηγανιτά και φυσικά αλκοόλ.


Extra info: Οι ιοί προκαλούν τη γρίπη αλλά και το κοινό κρυολόγημα. Και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν πυρετό ενώ μοιάζουν πολύ και τα συμπτώματά τους. Η μοναδική σημαντική διαφορά είναι πόσο σοβαρά είναι αυτά τα συμπτώματα και πόσο διαρκούν. Τα συμπτώματα της γρίπης αρχίζουν ξαφνικά και συνήθως είναι αρκετά έντονα ενώ μπορεί να διαρκέσουν από μία έως δύο εβδομάδες. Τα συμπτώματα του κρυολογήματος, συνήθως, είναι πιο ήπια και διαρκούν περίπου μία εβδομάδα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 12.49
€ 8.74