Shape
carespot.gr
carespot.gr

Κόπωση, πονοκέφαλοι και ζαλάδες μετά τις γιορτές; Αποτοξίνωση, τώρα!

3 Φεβρουαρίου 2021

Οι γιορτές αποτελούν μια καλή αφορμή για να βρεθούμε με συγγενείς και φίλους αλλά, ταυτόχρονα, και μια καλή... δικαιολογία για να φάγαμε και να πιούμε κάτι παραπάνω. Και μετά «πληρώνουμε» το τίμημα. Αν εκτός από το επιπλέον βάρος που πήρες, αισθάνεσαι κόπωση, νιώθεις πονοκεφάλους και αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας, είναι το μήνυμα που στέλνει το σώμα σου και λέει: έχω ανάγκη αποτοξίνωσης! Μην αγχώνεσαι, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και με τα παρακάτω απλά βήματα σε διατροφή (και συμπληρώματα διατροφής) και όχι μόνο, θα επιστρέψει άμεσα ο καλύτερός σου εαυτός.


1) ΔΙΑΤΡΟΦΗ

α: Φρούτα/λαχανικά: Βάλε στην καθημερινότητά σου φρούτα και σαλάτες (π.χ. μήλα, παντζάρια, λάχανο, μπρόκολο, αγκινάρες) σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες. Τροφές δηλαδή που είναι γεμάτες κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού και στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Σύμμαχός σου επίσης είναι και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα βρεις σε κορυφαία συμπληρώματα διατροφής.

β: Νερό/πράσινο τσάι: Στις γιορτές έπινες παραπάνω αλκοόλ, τώρα βάζεις φρένο σ' αυτό (άντε ένα ποτηράκι κρασί) και καταναλώνεις άφθονο νερό. Αν μάλιστα θυμάσαι το πρωί να στύβεις μερικές σταγόνες λεμόνι στο πρώτο σου ποτήρι νερό θα είναι το καλύτερο ξεκίνημα στη μέρα σου.

γ: Κρέας/Ψάρι/Κοτόπουλο: Προτίμησε λευκό κρέας, ψάρι και πουλερικά ώστε να πάρεις την πρωτεΐνη που επιθυμεί ο οργανισμός αλλά όχι και επιπλέον θερμίδες. 

δ: Αλάτι/Καφές/Ζάχαρη#not: Το αλάτι δίνει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό αλλά, στην προσπάθειά σου για αποτοξίνωση αποτελεί μεγάλο... εχθρό, συνεπώς, κόψε το ή ελάττωσέ το όσο περισσότερο γίνεται. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνεις και με τους καφέδες ώστε να... ευνοηθούν και τα νεύρα σου και φυσικά την ζάχαρη. Less is more, πρέπει να είναι το μότο σου.


2) ΑΣΚΗΣΗ

Η σωματική άσκηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο μεγαλύτερος σύμμαχος όχι μόνο της αποτοξίνωσης του οργανισμού αλλά, γενικώς, της καλύτερης υγείας. Τι κάθεσαι; Τρέξε, ή έστω περπάτα! Ο οργανισμός θα ιδρώσει και οι τοξίνες θα αποβληθούν το συντομότερο. Μπορεί μερικές φορές η ιδέα και μόνο να σε κουράζει αλλά


3) ΥΠΝΟΣ

Η ξεκούραση μέσω του επαρκούς ύπνου αποτελεί ένα δώρο υγείας στον εαυτό σου. Ταυτόχρονα, όταν αφήνεσαι στην... αγκαλιά του Μορφέα, ο εγκέφαλος καθαρίζει από τις τοξίνες. Σχετική μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης επιβεβαίωσε ότι μέσω του ύπνου το εγκεφαλονωτιαίο υγρό «ξεπλένει» περιττές ουσίες από τον εγκέφαλο!

4) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ:

Υπάρχουν άφθονα εξαιρετικά, ποιοτικά και αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής (ή πολυβιταμίνες και διάφορες υπερτροφές) που θα σε κάνουν ν' αφήσεις άμεσα πίσω και την κόπωση και τους πονοκεφάλους και τη δυσκοιλιότητα εκτοξεύοντας ταυτόχρονα την ενέργειά σου στα ύψη. Κάνε ένα click στον σχετικό τομέα του carespot.gr και θα διαπιστώσεις πόσο δίκιο έχουμε.


***Extra tip: Η απολέπιση στο σώμα με τη χρήση μιας βούρτσας με μεγάλη λαβή πριν από το μπάνιο βοηθάει στην απομάκρυνση τοξινών αλλά και νεκρών κυττάρων.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .