Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι 10+1 συμβουλές για να χάσεις τα περιττά κιλά σε δύο εβδομάδες

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Νοεμβρίου 2021

Την τελευταία φορά που ανέβηκες στη ζυγαριά το πρόσωπό σου θύμισε το θλιμμένο emoticon; Τα παραπανίσια κιλά ανέβασαν τον αριθμό στη ζυγαριά και έριξαν την ψυχολογία σου αφού πλησιάζουν και οι γιορτές και θες να είσαι στα καλύτερά σου; Ψυχραιμία. Προλαβαίνεις ακόμα και τώρα να χάσεις τα παραπανίσια κιλά και να κλέψεις τις εντυπώσεις στο ρεβεγιόν. Αρκεί να ακολουθήσεις το συντομότερο δυνατό τις συμβουλές μας που θα λειτουργήσουν ως... λιποδιαλύτες. Μπορείς σε περίπου δύο εβδομάδες να χάσεις έναν ρεαλιστικό αριθμό κιλών χωρίς να αλλάξεις δραματικά την καθημερινότητά σου, ούτε να στερηθείς τα πάντα και να... πεθάνεις της πείνας. Τρόπο θέλει κι εμείς τον έχουμε. Σημείωνε λοιπόν και δράσε, σήμερα κιόλας!


  • Φάε φρούτα και λαχανικά και πάρε συμπληρώματα διατροφής φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες μειώνουν την όρεξη και διατηρούν για περισσότερο χρονικό διάστημα το αίσθημα «χόρτασα» σε έναν άνθρωπο με συνέπεια εκείνο του «πεινάω» να έχει πιο αραιή συχνότητα. Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά, πέρα από φυτικές ίνες, περιέχουν και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ένας οργανισμός για να παραμείνει υγιής.
  • Πες όχι στο αλκοόλ και τα ροφήματα με ζάχαρη. Παίρνουμε αρκετές «κρυμμένες» θερμίδες σε αλκοολούχα η μη ροφήματα. Προτίμησε νερό ή πράσινο τσάι. 
  • Καλό είναι να αποφύγεις τα φαγώσιμα που φτιάχνονται από σιτάρι όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά. Το σώμα μετατρέπει το σιτάρι σε ζάχαρη πιο γρήγορα από κάθε τι άλλο. Πες ναι στα ολικής άλεσης.
  • Πιες άφθονο νερό. Εκτός του ότι σε βαραίνει και... ξεχνάς την πείνα, καθαρίζει τον οργανισμό από τοξίνες βελτιώνει την υγεία και καθαρίζει το πεπτικό σύστημα. 
  • Μείωσε την κατανάλωση υδατανθράκων αφού απορροφόνται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό και εξίσου γρήγορα πεινάς ξανά. Επίσης βοηθάνε στη συσσώρευση λίπους και η προσπάθεια για απώλεια κιλών γίνεται δυσκολότερη. 
  • Πάρε πρωτεΐνη. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι το Νο1 για σένα που θες να χάσεις κιλά. Αυτό γιατί το σώμα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να κάνει την πέψη της πρωτεΐνης που σημαίνει ότι σπαταλάει θερμίδες. Επίσης η πρωτεΐνη δημιουργεί το αίσθημα «χόρτασα» για το οποίο μιλήσαμε πιο πάνω. Πέρα από τα συμπληρώματα ή την καθαρή πρωτεΐνη συνίσταται η κατανάλωση πουλερικών και ψαριών
  • Φάε γιαούρτι, όχι απαραίτητα εκείνο με τα χαμηλά λιπαρά. Φάε επίσης τυρί και πιες και γάλα αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. 
  • Περιόρισε στο ελάχιστο το αλάτι. Το υπερβολικό αλάτι οδηγεί τον οργανισμό σε κατακράτηση υγρών και ως γνωστόν το νερό αποτελεί το 55 με 60% του σωματικού βάρους. 
  • Κάνε γυμναστική. Είναι μια προφανής και αποτελεσματική συμβουλή. Η άσκηση θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια για ταχεία απώλεια βάρους. Θα «κάψεις» έξτρα θερμίδες και θα βελτιώσεις το σχήμα του σώματος. Το τρέξιμο, το ποδήλατο και το κολύμπι είναι ιδανικές επιλογές. 
  • Πιες 3-4 φλυτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. 
  • Κοιμήσου. Ναι κοιμήσου επαρκώς. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ξεκούραση και τη γενικότερη υγεία ενός ανθρώπου. Το ιδανικό είναι να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες το 24ωρο. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .