Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 7 σημαντικά οφέλη του γιαουρτιού στην υγεία σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

29 Οκτωβρίου 2021

Το καταναλώνουν οι άνθρωποι παγκοσμίως για εκατοντάδες χρόνια και όχι τυχαία. Είναι θρεπτικό και παράλληλα τονώνει διάφορα «κομμάτια» της υγείας του οργανισμού. Και μιλάμε για πολύ σημαντικά «κομμάτια» όπως η καρδιά αλλά και η οστεοπόρωση. Στο γιαούρτι αναφερόμαστε που έχει 7 πολύ εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία ενός ανθρώπου όπως έχει επιβεβαιώσει η επιστήμη. Παρακάτω τα απαριθμούμε ένα προς ένα και μοιάζει βέβαιο ότι κι εσύ θα αρχίσεις να βάζεις στην καθημερινότητά σου το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό προϊόν, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. 


1. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Ένα κύπελλο περιέχει το 50% της αναγκαίας ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου που είναι σημαντικό για την υγεία οστών και δοντιών. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β12 και μαγνήσιο

2. Υψηλή πρωτεΐνη: Η διαδικασία μεταβολισμού αλλά και τα επίπεδα ενέργειας ενός οργανισμού εξαρτώνται και από την ποσότητα πρωτεΐνης που λαμβάνει και το γιαούρτι περιέχει 12 γρ. πρωτεΐνης σε κάθε 200 γρ. του συγκεκριμένου γαλακτοκομικού προϊόντος.

3. Βοήθεια στην πέψη: Μερικοί τύποι γιαουρτιού περιέχουν βακτήρια ή προβιοτικά που βοηθούν στην πέψη

4. Τόνωση του ανοσοποιητικού: Η κατανάλωση γιαουρτιού, ειδικά αν περιέχει προβιοτικά, αυξάνει τις αντοχές του ανοσοποιητικού συστήματος και μειώνει τις φλεγμονές.

5. Προστασία από οστεοπόρωση: Το γιαούρτι περιέχει συστατικά-κλειδιά που ευνοούν την καλή υγεία των οστών όπως το ασβέστιο, η πρωτεΐνη, η βιταμίνη D και ο φώσφορος και γι' αυτό μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης. 

6. Υγεία της καρδιάς: Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος λιπαρών που περιέχει το γιαούρτι αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης με συνέπεια να προστατεύει την υγεία της καρδιάς. 

7. Διατηρεί τη σιλουέτα: Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και το ασβέστιο που περιέχει το γιαούρτι βοηθούν να μειωθεί το αίσθημα της πείνας και να αυξηθεί η αίσθηση του κορεσμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στη διατήρηση του σωματικού βάρους και την αποτροπή απόκτησης επιπλέον κιλών. 


Extra care: Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι το γιαούρτι δεν είναι για όλους. Μερικοί άνθρωποι πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί καθώς μπορεί να έχει δυσάρεστες παράπλευρες συνέπειες. Μιλάμε για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αν λοιπόν κάποιος οργανισμός δεν έχει το απαραίτητο ένζυμο για να διασπάσει τη λακτόζη τότε θα ταλαιπωρηθεί από πεπτικά συμπτώματα όπως στομαχικό πόνο και διάρροια. Πάντως, υπάρχουν και γιαούρτια που τα... αντέχουν άνθρωποι με δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχει διασπαστεί κατά την παραγωγή τους και δεν απαιτείται να την κάνει ο οργανισμός. 

Extra tip: Το λιγότερο είναι... περισσότερο. Αυτό πρέπει να έχεις κατά νου ως κανόνα όταν επιλέγεις γιαούρτι. Όσο πιο απλά και με λιγότερα (γλυκαντικά ή άλλα) συστατικά είναι, τόσο το καλύτερο. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .