Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πως θα ανακουφιστείς άμεσα από τον λαιμό που «γρατζουνάει» λόγω κρυολογήματος

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

8 Δεκεμβρίου 2021

Χειμώνας. Κρύο. Υγρασία. Ιώσεις. Μόλις περιγράψαμε σε συντομία μια γνωστή και δύσκολη κατάσταση που έχουμε βιώσει όλοι στο παρελθόν και θα βιώσουμε πολλάκις στο μέλλον. Ο λαιμός, πέρα από τη μύτη, υποφέρει τον χειμώνα και μαζί μ' αυτόν υποφέρουμε κι εμείς. Όταν αρχίζουν οι πρώτες ενοχλήσεις στο λαιμό ουσιαστικά παίρνουμε τα πρώτα μηνύματα του κρυολογήματος που μόλις μας «επισκέφθηκε». Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι να επισημάνουμε τα συμπτώματα αλλά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφιστούμε απ' όλο αυτό. Κι αυτό γιατί θα συμφωνήσουμε ότι δεν αντέχεται το «γρατζούνισμα» στο λαιμό που αλλοιώνει τη φωνή και συχνά δυσκολεύει ακόμα και να καταπιούμε υγρά, πόσο μάλλον στέρεες τροφές. Υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε άμεσα την κατάσταση; Φυσικά και υπάρχει. 


Η επιστήμη έχει βρει λύσει για τον πονόλαιμο και το μόνο που μένει είναι να επιλέξουμε εμείς τη σωστή και πιο ταιριαστή για το πρόβλημά μας σε συνεννόηση με τον φαρμακοποιό (ή το γιατρό σε πιο σοβαρή περίπτωση) μας. Υπάρχουν παστίλιες που μαλακώνουν τον λαιμό και κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα. Υπάρχουν φυσικά και μη συνταγογραφούμενα σιρόπια που δρουν αποτελεσματικά και άμεσα. Πλέον υπάρχουν και σπρέι. Γνώριζες σίγουρα για τα ρινικά σπρέι αποσυμφόρησης της μύτης που χρησιμοποιούσες σε έκτακτη κατάσταση. Ωστόσο τώρα μπορείς να επιλέξεις και σπρέι που είναι φτιαγμένα για άμεση εφαρμογή και δράση στον λαιμό. Τι κάνουν αυτά; Ανακουφίζουν, καταπραΰνουν και καθαρίζουν το λαιμό συμβάλλοντας στην απομάκρυνση ιών και βακτηρίων


Πέρα από το όποιο σκεύασμα που θα προσφέρει ανακούφιση, είναι ξεκάθαρο πως κατά την περίοδο που έχουμε προσβληθεί από κάποιο κρυολόγημα είναι σημαντικό να μένουμε ζεστοί, να ξεκουραζόμαστε και να πίνουμε υγρά και να τρώμε ζεστά όπως μια κοτόσουπα. Εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζουμε να κρατάμε πολύ δυνατή την άμυνα του οργανισμού μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .