Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πως ένα κρύο ντους ωφελεί το ανοσοποιητικό, το δέρμα και τη σιλουέτα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

22 Νοεμβρίου 2021

Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν κατευθείαν στο ντους με το που ξυπνάνε το πρωί και δεν αφορά μόνο τον καθαρισμό του σώματός τους. Αποτελεί μια αγαπημένη ρουτίνα αφού τους αρέσει να αισθάνονται το ζεστό νερό να τρέχει στο σώμα τους. Όμως υπάρχει και κόσμος, σαφώς λιγότεροι, που επιλέγουν το κρύο νερό στο ντους τους. Γιατί; Ουκ ολίγοι είναι οι λόγοι γι' αυτή την επιλογή και καλό θα είναι να το δοκιμάσεις κι εσύ. Θα μπεις σίγουρα στον πειρασμό αν σου πούμε ότι ένα κρύο ντους κάνει καλό στο δέρμα, τα μαλλιά σου και τη σιλουέτα σου αλλά και στη γενικότερη υγεία σου τονώνοντας και το ανοσοποιητικό σου. Αισθάνεσαι έκπληξη; Διάβασε πιο κάτω και θα καταλάβεις. 


  • Ηρεμεί το δέρμα που είναι ερεθισμένο και έχει φαγούρα. Επίσης μειώνει τη διάθεση που έχει κάποιος με φαγούρα να ξυθεί. 
  • Σε βοηθάει να ξυπνήσεις. Όταν το κρύο νερό τρέχει πάνω στο σώμα σου λειτουργεί ως ένα μικρό σοκ. Αυτό το σοκ αυξάνει την παροχή / απορρόφηση οξυγόνου, τον καρδιακό παλμό και βάζει τον οργανισμό σε επαγρύπνηση
  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Η αύξηση της κυκλοφορίας αίματος είναι ο πλέον βασικός λόγος που οι ειδικοί συστήνουν τα κρύα ντους. Καθώς το κρύο νερό ακουμπάει το δέρμα μειώνει την κυκλοφορία στην επιφάνεια του δέρματος και την αυξάνει στους πιο εσωτερικούς ιστούς προκειμένου να διατηρηθεί η θερμοκρασία σώματος. 
  • Μειώνει τους μυϊκούς πόνους ειδικά μετά από έντονη εργασία ή άθληση. Το κρύο νερό έχει ιδιότητες αναδόμησης και οι μύες θα χαλαρώσουν και θα αναγεννηθούν / επιδιορθωθούν μετά από μεγάλη κόπωση. 
  • Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Ο οργανισμός παράγει θερμότητα όταν καίει λίπος. Όταν ένα σώμα λοιπόν εκτίθεται στο κρύο, καίει λίπος για να παράγει θερμότητα και το ίδιο συμβαίνει με το κρύο ντους. 
  • Δίνει λάμψη και υγεία σε δέρμα και μαλλιά. Το κρύο νερό σφίγγει το δέρμα και παράλληλα δεν στεγνώνει τα φυσικά έλαια / σμήγμα της επιδερμίδας σε αντίθεση με το καυτό νερό. Ως γνωστόν αυτά τα φυσικά έλαια / σμήγμα του δέρματος το προστατεύουν και του δίνουν λάμψη. Το ίδιο ισχύει και για το τριχωτό της κεφαλής. 


SOS: Το κρύο ντους δεν είναι καθόλου καλή ιδέα αν κάποιος έχει κρυολόγημα, αδύναμο ανοσοποιητικό ή προβλήματα με την καρδιά του καθώς η θερμοκρασία θα ανεβάσει κατακόρυφα τον καρδιακό παλμό. 


Extra info: Αρκετά θετικά οφέλη για την υγεία έχει και η εναλλαγή ζεστού / κρύου σε ένα ντους όπως έχουν αποδείξει σχετικές έρευνες.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .