Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σύγκαμα: Οι τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Ιουλίου 2021

Ζέστη, ιδρώτας, υγρασία, άμμος από τη θάλασσα, τριβή δέρματος και ρούχων. Αυτά που μόλις διαβάσατε συνθέτουν ένα... παζλ που αποκαλείται σύγκαμα (ή παράτριμμα) και δεν έχει ηλικία παρότι συνηθώς συζητείται για μωρά. Πρόκειται για το κόκκινο εξάνθημα που δημιουργείται όταν υπάρχουν όλες ή μερικές από τις παραπάνω προϋποθέσεις που επιβαρύνονται όταν ένα άτομο έχει παραπανίσια κιλά ή πολύ ανεπτυγμένους μύες. Το σύγκαμα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς ή τις μασχάλες ενώ έχει παρατηρηθεί και σε διάφορα άλλα σημεία, ακόμα και τα γεννητικά όργανα.

Τι προκαλεί το σύγκαμα;

Η τριβή δύο διαφορετικών σημείων του δέρματος μεταξύ τους ή με τα ρούχα. Επίσης προκαλείται από μεγάλη υγρασία ή σωματίδια σκόνης που κολλάνε (λόγω και του ιδρώτα και της υγρασίας) στο δέρμα και τρίβονται πάνω του. Το καλό είναι ότι το σύγκαμα αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα. Το κακό είναι ότι αν αδιαφορήσεις θα χειροτερέψει και η αρχική κοκκινίλα που συνοδεύεται από ενόχληση θα μετατραπεί σε βαθιά πληγή που θα πονάει και θα δυσκολεύει την κίνηση στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου. 


  • Καθαρίστε το σημείο: Πολύ απαλά (χωρίς τριβή) και με κατάλληλο σαπούνι δίχως χημικά και αρώματα πλύντε την πληγή. Αποφύγετε το ζεστό νερό, προτιμήστε δροσερό για να μην επιδεινώσει το σημείο. Ιδανικά προϊόντα για καθαρισμό είναι το σαπούνι της Carespot με Φαρμακευτικό Ελαιόλαδο για Γάλα Γαϊδούρας όπως και το Υγρό Σαπούνι χωρίς άρωμα της Eubos.
  • Βάλτε αλοιφή: Υπάρχει μια σειρά κορυφαίων προϊόντων κατάλληλα για την αντιμετώπιση του συγκάματος σε μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν αλοιφές / κρέμες επούλωσης που προστατεύουν την πληγή και την βοηθούν να γιατρευτεί. Τέτοια προϊόνα είναι η Cicalfate Επανορθωτική Κρέμα της Avene και η Flogo κρέμα για Συγκάματα της Pharmasept.
  • Περιορίστε δραστηριότητες: Επειδή το σύγκαμα ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων (π.χ. αν γυμνάζεστε ή κάνετε βαριά εργασία) και επιλογών σας, φροντίστε την περίοδο της ίασης να απέχετε από αυτές προκειμένου ο οργανισμός να έχει το χρόνο που απαιτείται να... επιδιορθώσει το πρόβλημα. 
  • Φορέστε κατάλληλα ρούχα: Πολύ σημαντικό επίσης είναι να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα. Όχι μόνο αφού πάθετε το σύγκαμα αλλά και προληπτικά, πριν σας συμβεί. Επιλέξτε φαρδιές γραμμές στον ρουχισμό και υφάσματα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι: Φροντίστε να μην φτάνετε στο σημείο να διψάτε. Πίνετε τακτικά νερό ώστε να μην επιτρέπετε στον οργανισμό να... σκάσει και να ιδρώσει περισσότερο. Επίσης ενυδατώστε το δέρμα ενώ και ένα λάδι στο σημείο της τριβής, εφόσον πρόκειται να γυμναστείτε ή να κάνετε βαριά εργασία, θα βοηθήσει.


Extra care: Δώστε σημασία στην έκταση του προβλήματος. Αν η πληγή είναι μεγάλη και βαθιά και πονάει πολύ να απευθυνθείτε άμεσα σε γιατρό. 

Extra info: Στους αθλητές και ειδικά τους δρομείς το σύγκαμα είναι πολύ συχνό. Συμβαίνει σε μηρούς, μασχάλες, βουβωνική χώρα, ακόμα και σε στήθος και θηλές γι' αυτό και πρέπει να καλύπτονται.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 12.36
€ 8.28