Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 5 must για να βγεις με λαμπερό δέρμα στην παραλία

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

7 Μαΐου 2021

Καλός καιρός, επιτέλους! Η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ακτίνες του ηλίου γίνονται πιο καυτές κι εσύ ετοιμάζεσαι να εκθέσεις περισσότερο το σώμα σου σε κοινή θέα. Αλλά, για μια στιγμή, είσαι έτοιμη για την καλοκαιρινή αποκάλυψη; Πέρα από τα όποια παραπανίσια κιλά μπορεί να απέκτησες, σημαντικό ρόλο παίζει η υγεία της επιδερμίδας. Και όσο πιο υγιής είναι, τόσο πιο όμορφη δείχνει. Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία των έξυπνων γυναικών ακολούθησε τις παρακάτω απλές συμβουλές και θα είσαι εκείνη που θα κερδίσει τη... μάχη της παραλίας και θα μιλούν όλοι με θαυμασμό για το λαμπερό της δέρμα. 


  • Μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό: Το νερό ή αλλιώς, H20 στη γλώσσα της χημείας, είναι ο καλύτερος φίλος σου όλο το χρόνο και γίνεται καλύτερος όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία. Έχε ΠΑΝΤΑ μαζί σου ένα μπουκάλι νερό (ή κρύψε στο αυτοκίνητο και το γραφείο) και πίνε όσο περισσότερο μπορείς. Κρατάει το δέρμα σου ενυδατωμένο και βοηθάει στην αποβολή τοξινών. Ανάλογη ίσως και καλύτερη ενυδάτωση καταφέρνει το ανθρακούχο νερό. Αν είσαι φαν της καφεΐνης, του τσαγιού και της cola να ξέρεις ότι έχουν διουρητικές ιδιότητες και δεν μετράνε ως κατάλληλα ροφήματα ενυδάτωσης. 


  • SPF: Κάποτε το αντηλιακό θεωρούνταν απαραίτητο μόνο το καλοκαίρι και κυρίως όταν επρόκειτο να πάμε στη θάλασσα. Πλέον ο δερματολόγος θα υπογραμμίσει τη σημασία να φοράς αντηλιακό 12 μήνες το χρόνο και 30 μέρες το μήνα, ακόμα και με συννεφιά! Καταλαβαίνεις βεβαίως πως την άνοιξη και το καλοκαίρι απαιτείται προϊόν που έχει τον μεγαλύτερο δυνατό δείκτη SPF προστασίας. Βάλε αρκετό προϊόν και ανανέωσέ το συχνά ενώ μην αμελείς την ενυδατική σου. 


  • Απολέπιση: Ποιός είπε ότι η απολέπιση αποτελεί μόνο χειμωνιάτικη διαδικασία. Επιβάλλεται και το καλοκαίρι. Το δέρμα σου μένει εκτεθειμένο και ξηραίνεται εύκολα. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν κάνε απολέπιση προκειμένου να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα σου να μοιάζει θαμπή και γηρασμένη. Ασχέτως του τύπου της επιδερμίδας σου, χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν που δεν προξενεί ζημιά. Για το πρόσωπο χρησιμοποίησε απολεπιστικά αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περιοχή. 


  • Μαύρισμα; Μόδα είναι η υγεία: Δεν ξέρουμε αν, ακόμα, θεωρείς μόδα ένα τέλειο μαύρισμα. Οι εποχές έχουν αλλάξει, το περιβάλλον επίσης και μαζί μ' αυτό ο ήλιος έγινε πιο επικίνδυνος για την επιδερμίδα σου. Το αντηλιακό προστατεύει αλλά αν μένεις με τις ώρες στην παραλία κάτω από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου αυξάνεις κατακόρυφα τις πιθανότητες καρκίνου του δέρματος. Είτε λοιπόν προσπαθείς να μαυρίσεις στην παραλία, είτε όντας ξάπλα σε κρεβάτι solarium, έχε υπόψιν σου ότι έχει περάσει προ πολλού η μόδα του μαυρίσματος. Μόδα πλέον είναι μόνο το υγιές δέρμα.


  • Φρόντισε τα πόδια: Με τη θερμοκρασία ψηλά φοράς λιγότερα ρούχα και παπούτσια που εκθέτουν τα πόδια σου. Το τελευταίο που θέλεις λοιπόν είναι να δείξεις στον κόσμο απεριποίητα πόδια. Κράτα τα ενυδατωμένα, τρίψε το σκληρό δέρμα, φρόντισε τους κάλους και τα νύχια. Για αρκετό κόσμο εξάλλου τα πόδια είναι φετίχ...



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .