Shape
carespot.gr
carespot.gr

8+2 τρόποι για να χάσεις τα κιλά της καραντίνας

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

20 Απριλίου 2021

Η καραντίνα άλλαξε πολλά πράγματα στη ζωή και την καθημερινότητα όλων. Μία... παράπλευρη απώλεια ήταν η σιλουέτα σου. Μένοντας μέσα άραξες περισσότερο στον καναπέ και αύξησες τις ποσότητες φαγητού / ποτού καταναλώνοντας μάλιστα και ουκ ολίγα (παχυντικά) σνακ / ροφήματα. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να κάνεις κάτι γι' αυτό. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Πρόγραμμα, τρόπο και αφοσίωση χρειάζεται. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα (εδώ), και πριν το καταλάβεις θα μπορείς άφοβα να βγεις με μαγιό στην παραλία. 


  • Γυμνάσου: ΟΚ, δεν αισθάνεσαι καμία έκπληξη μ' αυτή τη συμβουλή. Όλα αρχίζουν απ' αυτό και γενικώς η καλύτερη υγεία, όχι μόνο η καλύτερη σιλουέτα (είναι συνδεδεμένα τα δύο τους). Βάλε αθλητικό πρόγραμμα. Περπάτα ή τρέχα τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα. Πήγαινε γυμναστήριο, κάνε ποδήλατο ή κολύμπι. Ακόμα και γιόγκα ή χορό. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να κουνήσεις το κορμί σου ώστε να κάψεις θερμίδες. Τι περιμένεις; 
  • Κοίτα το ρολόι: Μην τρως όποτε πεινάσεις. Φάε όταν πρέπει. Βάλε χρονοδιάγραμμα και πήγαινε με το ρολόι. Μην αμελείς τα γεύματα ούτε να τρως πιο συχνά απ' όσο πρέπει. Μείνε στο πλάνο (ακόμα κι αν χρειαστεί να αφήσεις στη μέση μια άλλη εργασία), είναι σημαντικό. 
  • Μαγείρεψε και μαγείρεψε απλά: Το τι τρώμε αποτελεί έναν πολύ σημαντικό, αν όχι τον πιο σημαντικό, παράγοντα της σιλουέτας μας. Στην προσπάθειά σου να χάσεις τα κιλά της καραντίνας λοιπόν είναι καλό να βάλεις στο πρόγραμμα τη μαγειρική και να μην ξαναπεράσεις από το αγαπημένο σου εστιατόριο έτοιμου junk food. Όχι, δεν λέει κανείς να γίνεις σεφ προσπαθώντας να μαγειρέψεις δύσκολα φαγητά. Μαγείρεψε απλά (π.χ. ψήσε στήθος κοτόπουλου) πράγματα αποφεύγοντας να προσθέσεις έτοιμες σάλτσες και πρόσθετα με συντηρητικά. 
  • Πρωϊνό αργότερα, δείπνο νωρίτερα: Ένα έξυπνο κόλπο να τρως λιγότερο και να μεγαλώνεις το κενό μεταξύ του τελευταίου (δείπνο) φαγητού μιας ημέρας και του πρώτου (πρωϊνό) της επόμενης είναι να τρως νωρίτερα το ένα και αργότερα το άλλο αντίστοιχα. Αν τρως δείπνο νωρίτερα το βράδυ και πρωϊνό αργότερα την επόμενη θα μεγαλώσει το κενό μεταξύ των δύο κι εσύ θα τρως λιγότερο κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Δοκίμασε αυτή την πρακτική συμβουλή και δεν θα το μετανιώσεις. 
  • Κλείδωσε το μπαρ του σπιτιού: Ξέρεις ότι το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες. Αν το παρακάνεις μάλιστα μην απορείς γιατί η κοιλιά σου έχει φουσκώσει. Κλείδωσε λοιπόν το μπαρ του σπιτιού και ξεκλείδωσε μόνο για να προσφέρεις σε επισκέπτη. 
  • Γίνε vegan: Αυτή η συμβουλή δεν είναι για όλους και δεν είναι μια απλή απόφαση. Αναμφίβολα ωστόσο θα βοηθήσει και το καταλαβαίνεις γιατί. Το να εγκαταλείψεις οριστικά να τρως κρέας και να γίνεις χορτοφάγος είναι βέβαιο ότι θα έχει θεαματικά αποτελέσματα στη σιλουέτα σου. Ασχέτως του αν είσαι vegan ή όχι, τα φρούτα επιβάλλεται να είναι στο ημερήσιο διατροφολόγιό σου και να είναι και πολλά. 
  • Ντύσου... δράση: Απέφευγε το καλό ντύσιμο, προτίμησε άνετα και αθλητικά ρούχα που θα σε... σπρώξουν στο να περπατήσεις ή και να τρέξεις λίγο. Γενικώς υιοθέτησε το look της δράσης και του παιχνιδιού. 
  • Κοιμήσου: Ο ύπνος σε ξεκουράζει και παράλληλα σε κρατάει για περισσότερες ώρες μακριά από... διατροφικούς πειρασμούς. Γι' αυτό λοιπόν κοιμήσου. Κοιμήσου πολύ και κοιμήσου καλά. Μόνο καλό θα σου κάνει.


Extra tip1: Κι επειδή σε αρκετό κόσμο αρέσει να τον... σπρώχνουν για να κάνει κάτι, επισκέψου διατροφολόγο. Θα έχεις αυτή την... απειλή του ελέγχου που θα σε σπρώχνει να μένεις στο πλάνο και να μην τρως ό,τι να 'ναι όποτε να 'ναι. Και... φόβος της ζυγαριάς λέγεται.  

Extra tip2: Το να πάρεις κιλά είναι εύκολο. Να τα χάσεις είναι σαφώς πιο δύσκολο και χρειάζεται υπομονή. Έχε στο νου σου λοιπόν ότι τα βήματά σου προς τη σιλουέτα που θέλεις θα είναι αργά, σαν τα πρώτα βήματα ενός... μωρού. Άρα δεν χρειάζεται να αλλάξεις «δραματικά» τον τρόπο ζωής σου. Θα κουραστείς, θα απογοητευτείς και πιθανώς θα εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Γι' αυτό λοιπόν πάρτο σιγά σιγά και έχε υπομονή, δεν θα αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη...



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .