Shape
carespot.gr
carespot.gr

Το σωστό βάρος της σχολικής τσάντας και οι κίνδυνοι για την υγεία του παιδιού

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Σεπτεμβρίου 2021

Τα σχολεία άρχισαν ξανά και το τελευταίο που θες είναι το παιδί να τα... φορτώσει στον κόκορα. Στο backpack (δηλαδή την τσάντα πλάτης) θες να τα φορτώσει τα βιβλία και ό,τι χρειάζεται και αυτό το φόρτωμα να είναι ασφαλές για τον σκελετό και τη γενικότερη υγεία του. Μπορεί να σου φαίνεται αμελητέο ή λιγότερο σοβαρό αλλά δεν είναι. Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να γεμίσει την τσάντα του και παράλληλα να την κουβαλήσει ως το σχολείο και πάλι πίσω. Υπάρχουν επίσης και συμβουλές που θα βοηθήσουν να τη γεμίσετε μαζί με πραγματικά ό,τι χρειάζεται τη μέρα του στο σχολείο. 

Τσέκαρε την παρακάτω λίστα και φρόντισε ώστε και το δικό σου παιδί να πηγαίνει χαρούμενο και δίχως έξτρα... βάρη στο σχολείο ώστε να περνάει καλύτερα και να αποδίδει καλύτερα. Εξάλλου, όπως λένε οι ειδικοί, η σχολική τσάντα ενός παιδιού δεν πρέπει να ξεπερνάει, αναλογικά, το 10 με (το πολύ) 15% του σωματικού του βάρους. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να παρουσιάσει αποφυσίτιδα και μεσομακροπρόθεσμα να επηρεαστεί η στάση του σώματός του και να υποστεί μόνιμη βλάβη. 


1) Συζητήστε μαζί τους για τα μαθήματα της ημέρας και τσεκάρετε αν έχει... ξεχάσει στην τσάντα βιβλία που χρειάζονταν την προηγούμενη αλλά δεν είναι απαραίτητα σήμερα. 

2) Επιλέξτε προσεκτικά την τσάντα. Πρέπει να ταιριάζει στον σωματότυπό του αλλά και το μέγεθός του. Μην παίρνετε υπερμεγέθεις τσάντες με τη λογική: να χωράνε όλα όσα χρειάζεται. Η τσάντα πρέπει να μην καλύπτει τους γοφούς, να είναι στο όριο της μέσης, όχι παρακάτω. 

3) Κάντε τεστ την τσάντα πριν την αγοράσετε. Να μην είναι πολύ χαλαρή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή πάνω του αφού μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία αίματος και πειράξει τα νεύρα του.

4) Μην επιτρέπετε στο παιδί να κουβαλάει την τσάντα χρησιμοποιώντας μόνο το ένα λουρί αλλά να τη βάζει κανονικά στην πλάτη βάζοντας και τα δύο λουριά σε κάθε ώμο ώστε το βάρος να είναι ζυγισμένο. 

5) Τοποθετήστε έξυπνα ό,τι χρειάζεται μέσα στην τσάντα. Π.χ. τα μεγαλύτερα σε όγκο και βάρος αντικείμενα (π.χ. βιβλία) βάλτε τα πιο κοντά στην πλάτη ώστε αφενός να δείχνει ελαφρύτερο το περιεχόμενο και παράλληλα να μη χάνει την ισορροπία του. 

6) Ζητήστε από το παιδί να μη ντραπεί και να παραδεχθεί αν αισθάνεται πόνο ή ότι το βάρος της τσάντας είναι υπερβολικό και δυσκολεύεται να την κουβαλήσει αφού μεσομακροπρόθεσμα θα προκαλέσει πρόβλημα υγείας.

7) Μετατρέψτε την τσάντα του σε κάτι cool και διασκεδαστικό ώστε να αισθάνεται ωραία που την έχει μαζί βάζοντας αυτοκόλλητα ή καρφίτσες.  


Extra blogs: Διαβάστε πως θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας και πως θα το κάνετε πιο έξυπνο.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .