Shape
carespot.gr
carespot.gr

Χαλάρωση μετά από απώλεια βάρους; 5+1 μέθοδοι σύσφιξης σώματος

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

31 Μαρτίου 2021

Μόλις έχασες τα κιλά που πάντα ήθελες αλλά το χαμόγελό σου πάγωσε αφού μαζί με το βάρος που έφυγε χαλάρωσε το δέρμα σου; Μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν τρόποι να σφίξει και πάλι η επιδερμίδα σου και να «εκθέσεις» ξανά το σώμα σου σε κοινή θέα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το δέρμα, που είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και παράλληλα ένα φράγμα προστασίας από το περιβάλλον, αναγκάζεται να τεντώσει κατά την απόκτηση επιπλέον κιλών (π.χ. στην εγκυμοσύνη). Οι εσωτερικές στιβάδες του δέρματος παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, δύο συστατικά που φροντίζουν κατά 80% τη δομή του, παρέχοντας ελαστικότητα και σύσφιξη. 


Παράγοντες χαλάρωσης δέρματος:

  • Χρονική διάρκεια και αριθμός επιπλέον κιλών: Όσο πιο πολύ μένουν τα παραπάνω κιλά (και μαζί μ' αυτά το... τσίτωμα του δέρματος) στο σώμα μας, τόσο πιο δύσκολη είναι η επαναφορά του. Εννοείται πως σημαντικό ρόλο παίζει και ο αριθμός των έξτρα κιλών, όσο περισσότερα τόσο χειρότερα. 
  • Ηλικία: Όσο ωριμάζουμε τόσο λιγότερο κολλαγόνο αρχίζει να παράγει το δέρμα το οποίο, όπως προαναφέραμε, αποτελεί βασικό συστατικό για τη σύσφιξη. 
  • Ήλιος: Ο ήλιος με μέτρο ωφελεί την υγεία μας, ωστόσο όταν το παρακάνουμε γίνεται βλαβερός και χαλαρώνει και ρυτιδιάζει το δέρμα. 
  • Κάπνισμα: Ναι κάνει κακό και σ' αυτόν τον τομέα, αφού βλάπτει το δέρμα, όπως και όλους τους άλλους.
  • Γενετικοί παράγοντες: Προφανώς και τα γονίδια του καθενός παίζουν ρόλο στο πόσο χαλαρό ή σφιγμένο είναι ένα δέρμα και πως αντιδράει στις απότομες αλλαγές βάρους.


Tips σύσφιξης:

  • Κολλαγόνο: Εφόσον ο οργανισμός, από ένα σημείο και έπειτα, δεν παράγει τον ίδιο αριθμό κολλαγόνου μ 'αυτόν που παρήγαγε σε νεότερη ηλικία, πρέπει να συμπληρώνουμε με τα κατάλληλα προϊόντα. 
  • Κρέμες σύσφιξης: Αποτελούν ένα από τα βασικά όπλα για να επαναφέρεις τη χαμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας και να δείξει πιο νεανική και λιγότερο χαλαρή. 
  • Τακτική άσκηση: Αν γυμνάζεσαι τακτικά και φροντίζεις να προσθέτεις και λίγα βάρη ώστε να κερδίζεις μυϊκή μάζα, το ποσοστό χαλάρωσης της επιδερμίδας θα μειωθεί ορατά. 
  • Μασάζ: Εκτός του ότι είναι απολαυστική διαδικασία, βοηθάει στη σύσφιξη του δέρματος. 
  • Νερό / λιπαρά / βιταμίνες / πρωτεΐνες: Σημαντικό επίσης είναι να πίνουμε αρκετό νερό για να είναι ενυδατωμένη η επιδερμίδα. Επίσης, όπως έχουν δείξει οι έρευνες, οι πρωτεΐνες, η βιταμίνη C και τα Ω3 λιπαρά θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να αρχίσει να παράγει φυσικά περισσότερο κολλαγόνο και να βελτιώσει την ελαστικότητα.
  • Επέμβαση αισθητικής: Για ανθρώπους με μεγαλύτερα πορτοφόλια, ένας πλαστικός χειρούργος θα διορθώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. 



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .