Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ξεφούσκωσε λίγο πριν βγεις στην παραλία

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

4 Ιουλίου 2018

Δεν χρειάζεται να... λιμοκτονήσεις για να μπεις στο μαγιό σου. Θρέψε σωστά τον εαυτό σου και ξεφούσκωσε λίγο πριν βγεις στην παραλία, με αυτές τις συμβουλές.


Γιατί φουσκώνουμε;

Το φούσκωμα οφείλεται πολύ συχνά στις τοξίνες που αποθηκεύονται στο σώμα λόγω κακής διατροφής, καθιστικής ζωής και άγχους. Για να ξεφουσκώσεις αρκεί να αλλάξεις τις κακές σου συνήθειες, να ασκείσαι ή να περπατάς περισσότερο, να πίνεις περισσότερο νερό και να αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου για να χαλαρώσεις. Εκτός αυτού, εάν θέλεις να ξεφουσκώσεις λίγο πριν βγεις στην παραλία, δοκίμασε και αυτές τις συμβουλές.

1) Κατανάλωνε τροφές με ασβέστιο

Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση περισσότερων τροφών με ασβέστιο μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφουσκώσεις στην κοιλιά. Σε γενικές γραμμές τρεις μερίδες τροφών, πλούσιων σε ασβέστιο, καθημερινά θα σε βοηθήσουν να λάβεις τα συνιστώμενα 1.000 mg ασβεστίου που χρειάζεσαι. Τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο: 1 φλιτζάνι γάλα, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, ή 50 γραμμ. παρμεζάνα. Θέλεις περισσότερες επιλογές; Δοκιμάστε να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής με ασβέστιο και θα ξεφουσκώσεις άμεσα.

2) Στάσου, μύγδαλα!

Τα αμύγδαλα παρέχουν λίγους υδατάνθρακες και αρκετές πρωτείνες, κάτι που σε κρατούν χορτάτο για περισσότερη ώρα. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και προβιοτικά που βοηθούν στην εξάλειψη του φουσκώματος. Φάε μερικά αμύγδαλα μετά από κάθε γεύμα και δεν θα έχεις ποτέ φούσκωμα. Μία μερίδα αμύγδαλα, δηλαδή 30 γραμμάρια, περιλαμβάνει περίπου 20 αμύγδαλα. Δοκίμασε να τα ρίξεις στη σαλάτα σου το μεσημέρι ή πάνω από το γιαούρτι για να έχεις μια διπλή δόση superfood. Το γιαούρτι βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και την πέψη, καθώς και στον έλεγχο της όρεξης.

3) Μαύρο, είναι το νέο λευκό!

Το λευκό ρύζι μετατρέπεται άμεσα σε γλυκόζη με ταχύτητα φωτός και στέλνει τα επίπεδα ινσουλίνης σου ψηλά. Το σώμα σου αντιδρά σε αυτό αποθηκεύοντας το λίπος αντί να το κάψει, κάτι που δημιουργεί κοιλιακό λίπος και σωσίβιο γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Αντ 'αυτού, γέμισε ένα μπολ με καστανό ρύζι, πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη των τροφών και επομένως στην κινητικότητα του εντέρου, η οποία μειώνει το φούσκωμα. Επιπλέον, βελτιστοποιεί τη μεταβολική λειτουργία, που είναι ωφέλιμη στο αδυνάτισμα.

4) Μην ξεχνάς το αβοκάντο!

Το αβοκάντο περιέχει αρκετό κάλιο που είναι και ο τέλειος αντίπαλος του νατρίου, που προκαλεί κατακρατήσεις και φουσκώματα. Επιπλέον, περιέχει καλά λιπαρά οξέα που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις στην περιοχή της κοιλιάς.

5) Φάε το νερό σου

Κατανάλωνε φρούτα και λαχανικά που ενυδατώνουν το σώμα σου όπως το αγγούρι, το καρπούζι, το πεπόνι, η ντομάτα, το μπρόκολο, το γκρέιπφρουτ, το σπανάκι, οι φράουλες και ο ανανάς. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal, οι γυναίκες που κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά είχαν πιο επίπεδη κοιλιά και χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνες που λάμβαναν τα υγρά μέσω ροφημάτων. Στην ουσία τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν περισσότερο από 90% νερό μπορούν να σε ενυδατώσουν όπως και το νερό. Είναι διουρητικά και ενυδατικά και ενεργοποιούν τη λειτουργία του συκωτιού για γρήγορη αποβολή του ουρικού οξέως, δηλαδή της αιτίας της κατακράτησης υγρών.

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .