Shape
carespot.gr
carespot.gr

4 προβλήματα υγείας που κρύβουν τα στενά παπούτσια

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Μαρτίου 2018

Επιστρέφεις σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα και τα πόδια σου πονάνε; Μάθε τα 4 προβλήματα υγείας που κρύβουν τα στενά παπούτσια και κάνουν τα πόδια σου να σε… πεθαίνουν από τον πόνο και βρες τις λύσεις!


1ο πρόβλημα:  Κότσι

Αυτές οι επώδυνες παραμορφώσεις των μεγάλων δακτύλων έχουν κληρονομική προδιάθεση, επιδεινώνονται αν φορέσεις πολύ στενά παπούτσια, αφού το πρώτο και το πέμπτο δάχτυλο πιέζονται, με το μπροστινό μέρος του ποδιού να παίρνει μια σφηνοειδή μορφή. Οι αρθρώσεις πονούν όταν τα παπούτσια προκαλούν τριβή συμβάλλοντας σε φλεγμονή, οίδημα και ερυθρότητα. Το μεγάλο δάχτυλο αποκτά μια κλίση προς τα έξω, με αποτέλεσμα να τείνει να ακουμπήσει προς το δεύτερο δάχτυλο.

Η λύση: Επίλεξε τα σωστά παπούτσια. Απέφευγε τα παπούτσια με στενή και μυτερή μύτη, αλλά και τα ψηλά τακούνια, που προωθούν το πόδι προς τα εμπρός και στριμώχνουν τα δάχτυλα στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Επέλεγε παπούτσια με φαρδιά φόρμα στο μπροστινό μέρος και απέφευγε τα ψηλά τακούνια. Το ιδανικό ύψος του τακουνιού είναι τα 2-3 εκατοστά. Τοποθέτησε ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού ένα διαχωριστικό βοήθημα για το κότσι. Δοκίμασε το Gel Toe Cap Σκουφάκι Δακτύλων της EASYSTEP. Το σκουφάκι δακτύλων είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι παρέχει άμεση ανακούφιση από την ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών και τη δυσμορφία των δακτύλων.

2ο υγείας: Κάλοι

Οι κάλοι είναι σημεία πίεσης που προκαλούνται από τα στενά παπούτσια και δημιουργούν πόνο όταν περπατάς. Αν και οι κάλοι είναι ο τρόπος του οργανισμού να αποτρέψει την ανάπτυξη φουσκάλων, συσσωρεύοντας σκληρές στοιβάδες από δερματικά κύτταρα στην πληγείσα περιοχή, ωστόσο δημιουργεί αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα που κάνει τα πόδια σου να σε πεθαίνουν στον πόνο. Χωρίς κάλους, η πίεση και η τριβή θα ερέθιζαν το δέρμα σου δημιουργώντας αυτές τις γεμάτες με υγρό φουσκάλες.

Η λύση: Βύθισε τα πόδια σου σε μία λεκάνη με νερό στο οποίο θα έχεις ρίξει Foot Bath Ποδόλουτρο της GEHWOL, το οποίο καθαρίζει βαθιά το δέρμα και μαλακώνει σκληρύνσεις και κάλους. Επίλεξε μία κρέμα με γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή ουρία. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν να μαλακώσουν το δέρμα και να μειωθούν οι κάλοι. Εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα Med Callus Cream Κρέμα κατά των Κάλων και των Σκληρύνσεων της GEHWOL, που περιέχει ουρία ενισχυμένη με αλλαντοΐνη και γλυκερίνη, χαλαρώνει το κυτταρικό τοίχωμα της σκληρής κεράτινης στοιβάδας. Τα λιπίδια προστατεύουν και ενδυναμώνουν το δέρμα ενώ το εκχύλισμα μεταξιού ενυδατώνει και λειαίνει. Έπειτα εφάρμοσε ένα αντικαλικό τσιρότο όπως το Callifugo Ciccarelli της DOTTOR CICCARELLI, που εξασφαλίζουν την γρήγορη και ανώδυνη εκρίζωση οποιουδήποτε κάλου. Είναι δερματολογικά ελεγμένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ανοχή. Προσοχή: μην αφαιρείς μόνος σου τους κάλους με ψαλίδι. Εάν ο κάλος είναι ιδιαίτερα μεγάλος ή επώδυνος, προγραμμάτισε ένα ραντεβού με έναν ποδίατρο για να το αφαιρέσει.

3ο υγείας: Μυκητιάσεις των νυχιών

Τα νύχια που μολύνονται από μύκητες συνήθως παρουσιάζουν πάχυνση και αλλάζουν χρώμα, είναι εύθραυστα και μπορεί να πονάνε και να πέφτουν.

Η λύση: Η ονυχομυκητίαση θεραπεύεται με από του στόματος ή τοπικά αντιμυκητιακά, τα οποία συχνά έχουν χαμηλή έως μέτρια αποτελεσματικότητα. Επίσης τέσσερις κατηγορίες θεραπειών που βασίζονται σε συσκευές είναι οι συσκευές Laser, η φωτοδυναμική θεραπεία, η ιοντοφόρεση και ο υπέρηχος. Κάθε μία από αυτές τις τεχνικές αποτελεί μη-επεμβατική διαδικασία. Δώσε σημασία στην πρόληψη με το προστατευτικό λάδι νυχιών και δέρματος Gehwol med Protective Nail & Skin Oil, προστατεύει αποτελεσματικά από τους μύκητες, ενώ περιποιείται τα νύχια και το γύρω δέρμα στα δάχτυλα ποδιών και χεριών. Άπλωσε επαρκή ποσότητα Gehwol med Nail & Skin Oil στην πάσχουσα περιοχή δύο φορές την ημέρα, κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

4ο υγείας: Πόνος στην πτέρνα

Ο πόνος στην περιοχή της πτέρνας είναι μια συχνή πάθηση του ποδιού. Ο πόνος εκδηλώνεται σταδιακά και έχει βαθμιαία επιδείνωση με την πάροδο του χρόνου και στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο το ένα πόδι επηρεάζεται. Ο πόνος είναι συνήθως χειρότερος το πρωί. Το περπάτημα συνήθως βελτιώνει τον πόνο, αλλά επιδεινώνεται και πάλι μετά από πολύωρη ορθοστασία ή έντονη καταπόνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν ανήκεις στην ηλικιακή ομάδα 40 έως 65 ετών, ίσως έχεις περισσότερες πιθανότητες να αισθανθείς πόνο στην πτέρνα, ειδικά εάν είσαι υπέρβαρος. Κάθε βήμα που κάνεις ασκεί στα πόδια σου πιέσεις ίσες με το τριπλάσιο σχεδόν του σωματικού σου βάρους- αν, όμως, το βήμα αυτό το κάνεις τρέχοντας, οι πιέσεις φτάνουν στο δεκαπλάσιο. Φαντάσου, λοιπόν, τι παθαίνουν τα πόδια όταν οι πιέσεις αυτές τους ασκούνται στριμωγμένα σε ακατάλληλα, στενά παπούτσια.

Η λύση: Κάνε μασάζ και διατάσεις ποδιών. Θα συμβάλλει στην ανακούφιση της φλεγμονής ενώ και το μασάζ και οι διατάσεις θα επιμηκύνουν τους πελματικούς μυς, βοηθώντας τους να κινηθούν πιο ελεύθερα και με λιγότερο πόνο. Δοκίμασε τα πέλματα ρεφλεξολογίας Herbi Feet Plantillas Πέλματα Ρεφλεξολογίας της ALFACARE. Σύμφωνα με αυτή την πανάρχαια πρακτική, κάνοντας μασάζ σε διάφορες περιοχές του ποδιού, έχεις θετικά αποτελέσματα σε μέρη του σώματος που σχετίζονται με αυτά, τονώνοντας την μικροκυκλοφορία.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespot.gr

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .