Shape
carespot.gr
carespot.gr

5+1 μυστικά ομορφιάς για ομαλή μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Αυγούστου 2021

Καλοκαίρι ήταν και πάει. Πλέον είναι καιρός να αναπροσαρμόσεις το πρόγραμμά σου και την καθημερινότητά σου και να επιστρέψεις στη ρουτίνα. Μαζί με τις υποχρεώσεις επιβάλλεται να βάλεις σε διαφορετική ρουτίνα και την περιποίησή σου. Η επιδερμίδα σου ταλαιπωρήθηκε όσο τίποτα άλλο από τις καυτές και γεμάτες ήλιο μέρες. Πλέον έρχονται πιο κρύες και στεγνές από υγρασία. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρέπει να φροντίσεις ώστε αυτή η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται και για την επιδερμίδα σου που έχει ανάγκες. Ιδού λοιπόν μερικές βασικές συμβουλές προκειμένου το δέρμα σου να μη χάσει τη λάμψη και την όμορφη όψη του και να γίνει αυτή η μετάβαση δίχως κόστος.


  • 1) Αντικατέστησε την light ενυδατική σου: Πες αντίο στην «ελαφριά» ενυδατική που χρησιμοποιούσες το καλοκαίρι. Ήρθε ο καιρός να την αλλάξεις με μια πιο «βαριά». Πάρε μία με ceramides, δηλαδή λιπίδια που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα και ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό και τη διατήρηση της υγρασίας, γιατί τις πιο κρύες μέρες χρειάζεται υποστήριξη η επιδερμίδα. 
  • 2) Πρόσθεσε ενυδατική σώματος: Όταν η υγρασία του καλοκαιριού δεν θα υπάρχει πια το δέρμα σου θ' αρχίσει να αισθάνεται ξηρό και θα προκαλεί φαγούρα. Ποιός λοιπόν είναι ο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να ενυδατώνεις την επιδερμίδα από τα δάχτυλα ως το κεφάλι; Μια ενυδατική λοσιόν / κρέμα σώματος που θα δημιουργεί ένα φράγμα στο δέρμα το οποίο θα αποτρέπει να φύγει η υγρασία. 
  • 3) Απολέπιση ή όχι; Εδώ οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το σώμα που ξεφλουδίζει μετά το καλοκαίρι χρειάζεται απολέπιση για να ανανεώνεται πιο γρήγορα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι απαιτείται περιορισμός της απολέπισης και χρήση καθαριστικών pads ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και θεραπεία με μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Εδώ λοιπόν συστήνουμε να κάνεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα και τις ανάγκες σου καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση. 
  • 4) Πάρε συμπλήρωμα: Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχυθεί ο οργανισμός σε διάφορους τομείς. Η υγεία και όψη της επιδερμίδας είναι ένας απ' αυτούς. Υπάρχουν εξαιρετικά συμπληρώματα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να περάσει με ασφάλεια και δίχως να χάσει τη λάμψη της από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και τον χειμώνα. 
  • 5) Επένδυσε σε υγραντήρα: Έξυπνη κίνηση στην προσπάθεια να διατηρήσεις ενυδατωμένη και λαμπερή την επιδερμίδα σου είναι να χρησιμοποιείς υγραντήρα στο σπίτι και ειδικά όταν αρχίζεις να ανάβεις καλοριφέρ ή να χρησιμοποιείς άλλη πηγή θερμότητας. 


Extra tip: Ότι πέρασε το καλοκαίρι δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αμελείς το αντηλιακό σου. Δεν είναι... αξεσουάρ απαραίτητο μόνο για το καλοκαίρι. Οι δερματολόγοι συστήνουν αντηλιακό 12 μήνες το χρόνο αφού οι ηλιακές ακτίνες κάνουν ζημιά στην επιδερμίδα ακόμα και το καταχείμωνο. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .