Shape
carespot.gr
carespot.gr

Θαλασσινό νερό: Τα οφέλη στην ομορφιά σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Αυγούστου 2021

Είναι βέβαιο ότι έχεις ακούσει κι εσύ από γιαγιάδες και παππούδες συμβουλές για το πως η θάλασσα βοηθάει να κλείσει πιο γρήγορα μια πληγή το οποίο, ωστόσο, αποδεικνύεται μύθος. Αυτό που δεν πρόκειται για μύθο αφορά τη λίστα με τα οφέλη του θαλασσινού νερού στο δέρμα σου. Είναι απίστευτο αλλά συνάμα και αληθινό ότι το θαλασσινό νερό έχει αρκετά πανομοιότυπη χημική σύνθεση με το πλάσμα του αίματος. Αν λοιπόν με έναν... μαγικό τρόπο αφαιρούσες τα λευκά αιμοσφαίρια από το αίμα σου και τα έβαζες σε αποστειρωμένο θαλασσινό νερό θα διαπίστωνες ότι, λίγο-πολύ, λειτουργεί το ίδιο. Εξαιτίας αυτού λοιπόν μπορεί να ωφεληθεί εντυπωσιακά το δέρμα σου. Ανοίγουν οι πόροι σου, απομακρύνεται η έξτρα λιπαρότητα, σκοτώνονται βακτήρια που προκαλούν ακμή και περιορίζονται οι φλεγμονές


Το θαλασσινό νερό είναι γεμάτο με μέταλλα που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Το μαγνήσιο, το ασβέστιο ή το κάλιο απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα και ευνοούν την διαδικασία της θεραπείας. Γι' αυτό θεωρείται θαυματουργός εργάτης για την ακμή και τις μολύνσεις. Το μαγνήσιο είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό και βοηθάει να ξεφορτωθείτε την ακμή. Επιπρόσθετα, το θείο που περιέχει το θαλασσινό νερό είναι φυσικό αντισηπτικό και γι' αυτό περιέχεται σε αρκετές μάσκες κατά της ακμής. 


Το θαλασσινό νερό είναι και ένα φυσικό απολεπιστικό. Όση ώρα περνάς στη θάλασσα το αλμυρό της νερό απομακρύνει το νεκρό δέρμα και ευνοεί την αναπαραγωγή υγιών κυττάρων. Συνδυασμένο με την άμμο της παραλίας είναι ξεκάθαρο ότι θα απομακρυνθεί κάθε νεκρό δέρμα και κύτταρο από πάνω σου μέχρι το τέλος της πρώτης κιόλας βόλτας στη θάλασσα. Στη φυσική αυτή απολέπιση βοηθάνε και τα μέταλλα του θαλασσινού νερού που ανοίγουν τους πόρους. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι στη θάλασσα ευνοείται η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα με συνέπεια οι οροί ομορφιάς αλλά και οι ενυδατικές κρέμες να απορροφόνται πολύ πιο εύκολα. 


Προσθέστε λοιπόν σε όλα τα παραπάνω σημαντικά οφέλη ομορφιάς την ευεξία και τις μικρές άλλες απολαύσεις που χαρίζει μια βόλτα στην παραλία και το κολύμπι στη θάλασσα. Πάντως, να ξέρετε ότι μπορείτε να απολαύσετε μέρος της μαγείας της θάλασσας και στη δική σας μπανιέρα. Πως; Βάζοντας στη μπανιέρα σας θαλασσινό αλάτι και καθαρό νερό. Έτσι θα δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό σπα. Απλά αν το δέρμα σας είναι αρκετά στεγνό μην κάνετε πολύ συχνά αυτό το σπιτικό σπα και να είστε πιο γενναιόδωρη με την ενυδατική σας μετά. Βάλτε παραπάνω απ' όσο συνήθως.  Τέλος το θαλασσινό νερό είναι γεμάτο μέταλλα και μαγνήσιο που εμποδίζει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα. Επίσης περιέχει βιταμίνη C που δρα ως αντιοξειδωτικό καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.


Extra tip: Δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε κάθε βόλτα στην παραλία και τη θάλασσα η χρήση αντηλιακού με τους σωστούς κανόνες ώστε να σε προστατέψει από πιθανό έγκαυμα που θα τραυματίσει το δέρμα σου.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .