Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί ένα μήλο την ημέρα κάνει όντως πέρα τον γιατρό!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

8 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Είναι βέβαιο ότι την έχεις ακούσει και πιθανώς την έχεις πει κι εσύ τη συγκεκριμένη φράση. Για μια στιγμή όμως: τη λες απλά ή την κάνεις πράξη; Δυστυχώς φαίνεται ότι οι περισσότεροι απλά τη λένε, δεν έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους αυτό το γευστικό, θρεπτικό (σ.σ.: περιέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες C και K, κάλιο), οικονομικό και προσιτό 12 μήνες το χρόνο φρούτο. Α, έχει και μόλις 95 θερμίδες που σημαίνει ότι δεν αμελείς τη σιλουέτα σου. Λάθος λοιπόν. Μεγάλο λάθος αν δεν τρως καθημερινά ένα μήλο. Βλέπεις, ένα μήλο δεν είναι, απλά, ένα ακόμα φρούτο. Είναι ένα φρούτο-φάρμακο. Με πολλαπλά και πολύ σημαντικά οφέλη στην υγεία ενός οργανισμού. Αν συνεχίσεις το διάβασμα θα διαπιστώσεις ότι το μήλο, όντως, είναι το φρούτο που κάνει... πέρα τον γιατρό. 


  1. Κάνουν καλό στην καρδιά: Επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η υγεία της καρδιάς ευνοείται από τις φυτικές ίνες και τις πολυφαινόλες που έχουν αντιοξειδωτική δράση και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και την αρτηριακή πίεση
  2. Μειώνουν το ρίσκο διαβήτη: Αρκετές έρευνες δείχνουν ότι το μήλο μειώνει αισθητά τις πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος διαβήτη τύπου 2. Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι που έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2 κατά 28% λιγότερο από 'κείνους που δεν έτρωγαν. 
  3. Ενισχύουν την γαστρεντερική υγεία: Ναι, ένα μήλο βοηθάει και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος ενός ανθρώπου αφού οι φυτικές ίνες δείχνουν να λειτουργούν και ως πρεβιοτικά. Κι αυτο ταΐζει τα καλά βακτήρια στο στομάχι. 
  4. Περιορίζουν την εμφάνιση / εξάπλωση καρκίνου: Άλλες μελέτες έχουν συνδέσει τις φυτικές ενώσεις ενός μήλου με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου. Επιπρόσθετα, μελέτη σε γυναίκες με καρκίνο έδειξε ότι όσες έτρωγαν μήλα εμφάνισαν σαφώς μικρότερη συχνότητα θανάτων. Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του μήλου πιστεύουν οι επιστήμονες ότι ευθύνονται για τα παραπάνω. 
  5. Εμποδίζουν το άσθμα: Τα πλούσια σε αντιοξειδωτική δράση μήλα βοηθούν στην προστασία των πνευμόνων από οξειδωτική ζημιά. Σε έρευνα 68.000 γυναικών διαπιστώθηκε ότι εκείνες που έτρωγαν περισσότερα είχαν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης άσθματος. 
  6. Δυναμώνουν τα οστά: Ένα μήλο την ημέρα κάνει καλό και στη μυοσκελετική μας υγεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα οστά δυναμώνουν και γίνονται πιο ανθεκτικά με την κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου αφού είχαν μικρότερη απώλεια ασβεστίου από τον οργανισμό.
  7. Κάνουν... ξυράφι το μυαλό: Και ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου βοηθιέται από την κατανάλωση ενός μήλου. Πιο συγκεκριμένα ο χυμός μήλο βοηθάει να διατηρηθεί η ακετυλοχολίνη που είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνει ένας άνθρωπος. Ένα μήλο λοιπόν ευνοεί και τη μνήμη και τη γενικότερη πνευματική υγεία. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .