Shape
carespot.gr
carespot.gr

Κοινή γρίπη τι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις όταν κολλήσεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

19 Ιανουαρίου 2022

Όταν κολλάει κάποιος την (κοινή) γρίπη δέχεται «βροχή» συμβουλών από γιατρούς ή συγγενείς και φίλους για το τι πρέπει να κάνει ώστε να το ξεπεράσει το συντομότερο. Όλοι έχουν από ένα... γιατροσόφι να προτείνουν για την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση από ιογενείς λοιμώξεις. Γενικώς υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τη γρίπη καθώς «πράγματα» που θεωρούνται αποτελεσματικά, εν τέλει, δεν είναι. Το σίγουρο είναι πως εστιάζουν άπαντες στα «πράγματα» που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη σημαντική λίστα. Η λίστα των «απαγορεύεται». Η λίστα των not to do, δηλαδή των «να μην κάνεις». Υπάρχουν τέσσερα πολύ σημαντικά που καλό θα είναι να αποφεύγεις όταν έχεις την κοινή γρίπη αφενός για να μην χειροτερεύουν τα συμπτώματα και αφετέρου για να μη γίνονται περισσότερες οι μέρες ανάρρωσης. Ποιά είναι αυτά; Σημείωνε!

  

Αλκοόλ: Είναι ένα από τα πιο σημαντικά «απαγορεύεται» αφού μειώνει τις αντοχές του ανοσοποιητικού συστήματος και προκαλεί αφυδάτωση του οργανισμού. Ακόμα και σε ελάχιστη ποσότητα συστήνεται να αποφεύγεται η κατανάλωσή του. 

Καφεΐνη / μαύρο τσάι / σόδα: Ο καφές ή κάθε ρόφημα που περιέχει καφεΐνη δεν βοηθάει την περίοδο που υποφέρουμε από γρίπη. Ούτε το μαύρο τσάι ούτε η σόδα και τα κάθε είδους αναψυκτικά. Και αυτά οδηγούν σε αφυδάτωση του οργανισμού και πιθανότατα περιέχουν και ζάχαρη που επίσης είναι αρνητικό. 

Τρόφιμα που κάνουν «κρατς»: Στη λίστα όσων πρέπει να αποφεύγονται όταν έχουμε κολλήσει γρίπη και προσπαθούμε να αναρρώσουμε απ' αυτή πρέπει να μπαίνουν και τα κριτσανιστά σνακ. Δηλαδή κρακεράκια, πατατάκια και τρόφιμα παρόμοιας υφής και λογικής. Είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ένταση σε κάποια συμπτώματα όπως ο βήχας. 

Επεξεργασμένα: Είτε μιλάμε για επιλογή διατροφής από fast food είτε έρχεται στο σπίτι σε κουτί delivery, όσο πιο επεξεργασμένο είναι ένα τρόφιμο, τόσο χειρότερα. Η επεξεργασία αφαιρεί από τις τροφές τα θρεπτικά συστατικά. Όταν ένας οργανισμός υποφέρει από γρίπη έχει ανάγκη θρεπτικά συστατικά για να αναρρώσει γρήγορα και όσο λιγότερα παίρνοντα από τις τροφές τόσο αργεί η ανάρρωση. 


Extra note: Προσοχή, ο ιός θα κάνει ούτως ή άλλως τον κύκλο του. Τίποτα δεν εγγυάται την άμεση εξαφάνισή του. Απλά οι συμβουλές είναι για να μικρύνει αυτός ο κύκλος και τα συμπτώματα να είναι λιγότερο έντονα απ' αυτό που θα ήταν συνήθως.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .