Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι διαφορές της παραλλαγής Omicron της Covid-19 με τις προηγούμενες

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Νοεμβρίου 2021

Η παραλλαγή Omicron είναι η πιο «φρέσκια» παραλλαγή της Covid-19 που έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον πλανήτη. Κι αυτό γιατί είναι μια πολύ νέα παραλλαγή για την οποία κανείς δεν είναι, ακόμα, απόλυτα σίγουρος για το πόσο μεταδοτική είναι και σε πόσο σοβαρή νόσηση οδηγεί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει η δρ.Αντζελίκ Κέτζε η οποία ήταν μία από τους πρώτους γιατρούς στη Νότια Αφρική που υποπτεύθηκε και ανίχνευσε τη νέα αυτή παραλλαγή. Τι αναφέρει η συγκεκριμένη γιατρός; Ότι, σε πρώτη φάση, φαίνεται τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής της Covid-19 να είναι πιο ήπια. Πάντως, συνοδεύονται από σωματικούς πόνους και πονοκεφάλους

«Τα συμπτώματα σ' αυτό το επίπεδο μοιάζουν πολύ με μιας κοινούς ιογενούς λοίμωξης», τόνισε και συμπλήρωσε πως τα συμπτώματα ασθενών με την παραλλαγή Omicron δεν ταίριαζαν μ' εκείνων που είχαν την παραλλαγή Delta γι' αυτό και της κίνησε την περιέργεια ώστε να το ψάξει περισσότερο. «Οι περισσότεροι από τους ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα και δεν χρειάζεται να εισαχθούν στο νοσοκομείο, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με κατ' οίκον φροντίδα», συμπληρώνει. 

Μία ακόμα διαφορά που παρατηρείται από τη νέα παραλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες αφορά στην απώλεια της γεύσης και της οσμής. Όπως τόνισε η δρ. Κέτζε, δεν σημειώθηκε απώλεια όσφρησης η γεύσης σ' εκείνους που νόσησαν από τη νέα παραλλαγή. Παράλληλα δεν εμφάνισαν σημαντική μείωση των επιπέδων οξυγόνου. Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι ασθενείς της είναι από 40 ετών και κάτω και δεν είχαν εμβολιαστεί. Το σύμπτωμα για το οποίο παραπονέθηκαν σχεδόν όλοι οι νοσήσαντες από την παραλλαγή Omicron αφορά στη σημαντική σωματική κόπωση για 1-2 μέρες και που συνοδεύονταν από πόνους σε σώμα και κεφάλι

Είναι ξεκάθαρο ωστόσο πως και για τη νέα παραλλαγή, όπως συνέβαινε και για τις προηγούμενες, συστήνεται εντόνως να προφυλάσσει ο καθένας τον εαυτό του. Και όταν λέμε προφύλαξη, πέρα από τον εμβολιασμό, εννοούμε χρήση μάσκας, κοινωνική αποστασιοποίηση, σχολαστικό πλύσιμο χεριών και χρήση αντισηπτικού. Παράλληλα επιβάλλεται να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .