Shape
carespot.gr
carespot.gr

Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου: Έτσι θα έχεις τα πιο λαμπερά δόντια απ' όλους!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Οκτωβρίου 2021

Πόσο συχνά χαμογελάς; Φροντίζεις να δίνεις αφορμές στον εαυτό σου να το κάνει κάθε μέρα και μάλιστα πολλές φορές; Η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου που γιορτάζεται κάθε πρώτη Παρασκευή του Οκτώβρη είναι εδώ για να σου το θυμίζει. Να σου θυμίζει να χαμογελάς γιατί το γέλιο χαρίζει μακροζωΐα. Χαμογέλα λοιπόν. «Φόρα» το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και δείξτο σε όλους. Στο άλλο σου μισό. Στην οικογένεια. Στους φίλους. Στους συναδέλφους στη δουλειά. Σε έναν άγνωστο που μοιραστήκατε ένα ταξί ή μπήκατε στο ίδιο λεωφορείο. 

Κι εφόσον μιλάμε για χαμόγελο, έχεις φροντίσει ώστε να είναι λαμπερό; Ή έχεις παραμελήσει τη στοματική σου υγιεινή και, πια, ντρέπεσαι να χαμογελάσεις πλατιά κρύβοντας τα δόντια σου και τα ούλα σου που ματώνουν; Αν συμβαίνει το δεύτερο, είναι καιρός να κάνεις κάτι. Όλα στο χέρι σου είναι. Υπάρχει μια πολύ απλή ρουτίνα στοματικής που καλό είναι να ακολουθήσεις το συντομότερο δυνατό ώστε να χαμογελάς κι εσύ με την ψυχή σου. Άλλωστε, όπως λένε και σχετικές έρευνες, ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε σ' έναν άνθρωπο που γνωρίζουμε πρώτη φορά είναι το χαμόγελό του. 


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

1) Μην πέσεις ποτέ για ύπνο το βράδυ δίχως προηγουμένως να έχεις βουρτσίσει τα δόντια σου γιατί τα υπολείμματα φαγητών που θα μείνουν όλο το βράδυ στα δόντια θα κάνουν ζημιά. 

2) Φρόντισε να βουρτσίσεις επαρκή χρόνο, απαλά και σε κάθε σημείο των δοντιών, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα τροφών.

3) Μην ξεχνάς τη γλώσσα, βούρτσισέ τη απαλά και εκείνη γιατί κρατάει υπολείμματα και οδηγεί σε κακή αναπνοή.

4) Επέλεξε οδοντόκρεμα με fluoride γιατί σκοτώνει μικρόβια και δημιουργεί φράγμα προστασίας των δοντιών. 

5) Μην αμελείς να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα γιατί είναι εξίσου σημαντικό με το βούρτσισμα καθώς απομακρύνει τροφές που βγάζει δύσκολα η βούρτσα. 

6) Το στοματικό διάλυμα είναι επίσης κάτι must have αφού κάνεις τρεις διαφορετικές δουλειές. Μειώνει το οξύ στο στόμα, απομακρύνει τροφές που πιθανώς δεν κατάφερε το βούρτισμα και κάνει πιο ανθεκτικά τα δόντια. 

7) Πιες όσο περισσότερο νερό γίνεται. Είναι καλό για τη γενικότερη υγεία αφού κρατάει ενυδατωμένο τον οργανισμό μας ενώ το νερό αμέσως μετά το φαγητό απομακρύνει ένα σημαντικό μέρος υπολειμμάτων τροφών.

8) Φάε φρούτα και λαχανικά που χρειάζονται δύναμη από τα δόντια, π.χ. ένα μήλο καθώς σε κάθε δαγκωνιά καθαρίζονται και τα δόντια. 

9) Περιόρισε στο ελάχιστο τη ζάχαρη και τις τροφές που περιέχουν μπόλικη τέτοια. 

10) Επισκέψου τον οδοντίατρο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για τσεκάρισμα των δοντιών. 


Extra info: Η πρωτοβουλία για τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Χαμόγελου ανήκει στον Αμερικανό γραφίστα, Χάρβεϊ Μπολ (1921-2001) που σχεδίασε τη γνωστή χαμογελαστή φατσούλα (smiley). Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρα Χαμόγελου είναι: «Κάνε μια πράξη καλοσύνης. Βοήθησε ένα πρόσωπο να χαμογελάσει». 

Extra tip: Τη δική τους φροντίδα χρειάζονται και οι τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Extra blog: Πότε αρχίζει η φροντίδα των δοντιών του παιδιού;


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .