Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πότε και πως βάζουμε αντηλιακό και τι πρέπει να προσέξουμε

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Αυγούστου 2021

Έχεις τη σιγουριά πως γνωρίζεις όλα όσα χρειάζονται για το αντηλιακό σου; Για παράδειγμα, γνωρίζεις πόση ώρα πριν εκτεθείς στον ήλιο πρέπει να βάλεις πάνω σου; Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνεις; Πόση ποσότητα είναι η σωστή; Σε ποια σημεία του σώματος και του προσώπου βάζουμε αντηλιακό; Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράσουμε; Τα ερωτήματα είναι πολλά. Μερικές φορές οι απαντήσεις μοιάζουν απλοϊκές αλλά δεν είναι και τόσο. Το αντηλιακό δεν είναι πολυτέλεια. Είναι κάτι άκρως σημαντικό για το δέρμα (ακόμα και για τα μαλλιά) και την υγεία σου συνολικά. Και μπορεί να το... θυμάσαι το καλοκαίρι που θες να εξορμήσεις στη θάλασσα αλλά πλέον, με την κλιματική αλλαγή, το αντηλιακό επιβάλλεται να το φοράς 12 μήνες το χρόνο γιατί είναι πολύ εύκολο να καείς. Και δεν αφορά μόνο εσένα, αφορά όλη την οικογένεια, ακόμα περισσότερο το παιδί σου που είναι πιο ευάλωτο.


ΠΟΤΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

  • Βάλε αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο ώστε να προλάβει να απορροφηθεί.
  • Θυμήσου να βάλεις ξανά αντηλιακό μετά τη βουτιά ή αν γυμνάζεσαι στον ήλιο και ιδρώνεις.
  • Ανανέωνε τακτικά το αντηλιακό μέσα στη μέρα εφόσον μένεις για ώρες στον ήλιο. 


ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

  • Κούνα ελαφρά τη συσκευασία ώστε να ανακατευτούν ξανά τα συστατικά και να βεβαιωθείς ότι θα φτάσει ό,τι χρειάζεται στο δέρμα σου. 
  • Μην... τσιγκουνεύεσαι το αντηλιακό, βεβαιώσου πως έβαλες όσο χρειάζεται. Απαιτείται περίπου μία χούφτα για όλο το σώμα. Εξάλλου, είναι καλύτερα να βάλεις περισσότερο παρά λιγότερο απ' όσο πρέπει. 
  • Βάλε αντηλιακό σε κάθε σημείο του σώματος που εκτίθεται στον ήλιο. Φυσικά στα αυτιά, τους ώμους, τον λαιμό, τον σβέρκο, ακόμα και το πίσω μέρος των γονάτων και των ποδιών. 
  • Πρόσεξε ιδιαίτερα την περιοχή γύρω από τα μάτια αφού δεν πρέπει να φτάσει αντηλιακό πολύ κοντά ή ακόμα χειρότερα μέσα σ' αυτά. 


ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

  • Επίλεξε αντηλιακό που προστατεύει από την UV-A και την UV-B ακτινοβολία και ο δείκτης προστασίας (SPF) είναι τουλάχιστον 15. 
  • Διάβασε προσεκτικά το ταμπελάκι του προϊόντος. Καλό είναι επιλέξεις αδιάβροχο αντηλιακό που δεν θα φεύγει όταν μπαίνεις στη θάλασσα ή ιδρώνεις. 
  • Σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητο δέρμα σε κάποιο συστατικό, φρόντισε να επιλέξεις αντηλιακό που δεν θα το περιέχει. Γενικώς είναι τεράστια η ποικιλία συστατικών από προϊόν σε προϊόν.
  • Διάλεξε αντηλιακό που περιέχει στη βάση των συστατικών του νερό αν έχεις λιπαρό δέρμα ή είναι επιρρεπές στην ακμή. 
  • Το ό,τι πληρώνεις παίρνεις είναι κανόνας που ισχύει και στα αντηλιακά. Για κάποιο λόγο μερικά είναι πιο ακριβά από άλλα. Προφανώς είναι πιο αποτελεσματικά και πιο ασφαλή για την υγεία του δέρματος καθώς έχουν δημιουργηθεί από (σχεδόν) 100% φυσικά συστατικά. 
  • Δώσε βάση στην ημερομηνία λήξης στη συσκευασία του προϊόντος. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .