Shape
carespot.gr
carespot.gr

Συμπληρώματα διατροφής για τέλεια γράμμωση

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

2 Ιουλίου 2021

Η καραντίνα λόγω covid-19 διέκοψε αναγκαστικά τη σχέση σου με το γυμναστήριο με συνέπεια την αύξηση του σωματικού βάρους και την απώλεια της γράμμωσης για την οποία τόσο πολύ είχες μοχθήσει; ΟΚ, μην απελπίζεσαι, διορθώνεται. Απλά πρέπει να έχεις στο πλευρό σου, εκτός από όρεξη για γυμναστική, και τους κατάλληλους... συμμάχους. Ποιοί είναι αυτοί; Μα φυσικά τα σωστά συμπληρώματα διατροφής. Σωστό για να γραμμώσεις πάλι το σώμα σου και παράλληλα για να έχεις σημαντικές... παράπλευρες θετικές συνέπειες. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, είναι! Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. 


Τα κατάλληλα συμπληρώματα είναι εκείνα που περιέχουν συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ή όπως διαβάζεις στις συσκευασίες CLA (Conjugated Linoleic Acid). Τι είναι αυτό; Λιπαρό οξύ με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για τον οργανισμό. Δημιουργείται σε ζώα όπως η αγελάδα, η κατσίκα ή το πρόβατο λόγω από το λινολεϊκό οξύ που παίρνουν από τα χόρτα που καταναλώνουν. Συνεπώς το CLA μπορεί να φτάσει στον δικό μας οργανισμό μέσω του συγκεκριμένου κρέατος ή των γαλακτοκομικών προϊόντων. Όμως, επειδή τα επίπεδα CLA είναι χαμηλά λόγω της αλλαγής διατροφής των ζώων (σ.σ.: ειδικά εκείνα που περνούν όλη τη ζωή τους κλεισμένα και δεν βόσκουν ελεύθερα που αποτελούν και την πλειοψηφία) συνίσταται η κατανάλωση συμπληρώματος διατροφής. 


Τι καλό κάνει στον οργανισμό το CLA πέρα από το να βοηθήσει στην απώλεια κιλών και τη γράμμωση; Βοηθάει στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και της καρδιάς. Πρόκειται για αρκετά ασφαλές συστατικό που επιδρά στον μεταβολισμό του σωματικού λίπους και την αύξηση της άπαχης μυϊκής μάζας. Μελέτη έδειξε ότι το CLA αναστέλλει τη δράση ενός ενζύμου (σ.σ.: λιποπρωτεϊνική λιπάση) που ευθύνεται για τη μεταφορά λιπαρών οξέων από το αίμα στα λιποκύτταρα. Έτσι εμποδίζεται η συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα και μετά μικρό χρονικό διάστημα λήψης CLA οι αποθήκες λίπους «κλείνουν» και δεν δέχονται μεγαλύτερη ποσότητα ενώ ταυτόχρονα ο οργανισμός βοηθιέται να μεταβολίσει το διατροφικό λίπος ως πρωταρχική πηγή ενέργειας.


Extra info1: Τα αυγά και το καρθαμέλαιο είναι πλούσια σε CLA.

Extra info2: Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές παρενέργειες του CLA εφόσον δεν γίνονται υπερβολές ποσότητας στη λήψη του. Έχουν αναφερθεί στομαχικές διαταραχές, ναυτία ή διάρροια αλλά όχι σε υγιείς ανθρώπους που το έπαιρναν ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης. Επίσης συνίσταται σε άτομα με διαβήτη ή άλλα χρόνια νοσήματα να συμβουλευτούν προηγουμένως τον γιατρό τους. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .