Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα λάθη που κάνεις και πέφτουν οι βλεφαρίδες σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Ιουνίου 2021

Ένα σαγηνευτικό βλέμμα «απαιτεί» και υπέροχες βλεφαρίδες. Όμως, αυτές δεν υπάρχουν μόνο για λόγους ομορφιάς. Η βασική τους αποστολή δεν είναι... διακοσμητική αλλά έχει να κάνει με την υγεία των ματιών σου. Οι βλεφαρίδες προστατεύουν τα μάτια σου από τον ήλιο αλλά και αιωρούμενα σωματίδια που μπορεί να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς ή λοιμώξεις στο μάτι. Είναι σημαντικό λοιπόν να μη χάνεις βλεφαρίδες. 

Η τυχόν απώλειά τους, συνήθως, είναι αθώα και έχει να κάνει με λάθη που επαναλαμβάνεις στην προσπάθειά σου για ένα σαγηνευτικό βλέμμα. Βεβαίως, υπάρχουν και λόγοι υγείας, όπως η βλεφαρίτιδα, που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειά τους αλλά και διατροφικές ελλείψεις, λήψη φαρμάκων, άγχος ή ορμονικές διαταραχές. Προφανώς παίζει ρόλο και η ηλικία. Το φυσιολογικό είναι να χάνεις μία έως πέντε βλεφαρίδες τη μέρα. Πέρα από τα θέματα ηλικίας και υγείας ωστόσο, κάνεις κι εσύ λάθη. Σοβαρά λάθη. Ποιά είναι αυτά; 


Overdose μακιγιάζ / ψαλίδι: Το μακιγιάζ επιβάλλεται για να βελτιώσεις τις όποιες ατέλειες και να δείχνεις καλύτερη. Όμως, αν το παρακάνεις τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που δεν πρέπει να ξεπερνάς. Παν μέτρον, άριστον. Συχνά οι βλεφαρίδες πέφτουν επειδή το παρακάνεις με το μακιγιάζ και ειδικά τη μάσκαρα. Επίσης μην το παρακάνεις με το ψαλίδι βλεφαρίδων. Να το χρησιμοποιείς αλλά κι αυτό με μέτρο. 

Κοιμάσαι βαμμένη: Ένα από τα μεγάλα λάθη που πιθανώς κάνεις είναι ότι βαριέσαι να ξεβαφτείς και κοιμάσαι με το μέικ απ. Αυτό κάνει ζημιά και στο πρόσωπο αλλά και τις βλεφαρίδες σου. Ποτέ, μα ποτέ, μην αμελείς να ξεβαφτείς πριν πέσεις για ύπνο. Θα αναπνεύσει το δέρμα σου και οι βλεφαρίδες σου θα είναι πιο υγιείς. 

Βάζεις δύναμη στο ντεμακιγιάζ: Όταν ξεβάφεσαι να είσαι... ευγενική με τον εαυτό σου. Μην τρίβεις με δύναμη ούτε το πρόσωπο ούτε τις βλεφαρίδες σου. Κακό κάνεις και στο ένα (το ερεθίζεις) και στις άλλες (πέφτουν). 

Ληγμένο προϊόν: Ναι, σε περίπτωση που δεν στο είχε πει κανείς ή δεν το είχες παρατηρήσει, υπάρχει ημερομηνία λήξης και στα καλλυντικά. Φυσικά υπάρχει και στα προϊόντα για τα μάτια και τις βλεφαρίδες όπως η μάσκαρα. Πρόσεχε λοιπόν να μην έχει λήξει όταν την χρησιμοποιείς γιατί θα κάνει κακό στις βλεφαρίδες σου. 


Extra tip: Εφόσον βεβαιωθείς ότι δεν κάνεις τα παραπάνω λάθη με το μέικ απ σου ή δεν έχεις θέματα υγείας, για να περιορίσεις ή να σταματήσεις την απώλεια βλεφαρίδων φρόντισε να πάρεις βιταμίνες Α, Β και Ε, Ω-3 λιπαρά ή καστορέλαιο. Βάλε καστορέλαιο σε ένα βαμβάκι και πέρασε τις βλεφαρίδες σου απαλά. Θα τους κάνει πολύ καλό αφού περιέχει βιταμίνη Ε και αμινοξέα. 

Extra info: Η λεγόμενη τριχοτιλλομανία οδηγεί σε απώλεια βλεφαρίδων. Είναι διαταραχή στην οποία το άτομο συνηθίζει να τραβάει (χωρίς να το σκεφτεί, ουσιαστικά ακούσια) τις τρίχες όταν νιώθει άγχος ή πλήξη και μεταξύ αυτών είναι και οι βλεφαρίδες.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .