Shape
carespot.gr
carespot.gr

Το υπερ-τρόφιμο που έχεις στο σπίτι και αποτρέπει σημαντικές ασθένειες

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Σεπτεμβρίου 2021

Ελιές. Αποτελούν έναν κλασικό καρπό της μεσογειακής διατροφής και απ' αυτές βγαίνει το λάδι. Ωστόσο, τις τρώμε και μόνες τους ως συνοδευτικό ενώ η φαντασία των ανθρώπων έχει οδηγήσει σε ουκ ολίγες γευστικές επιλογές. Μπαίνει σε σάντουϊτς και σαλάτες, γίνεται σάλτσα για μακαρόνια ενώ μέχρι και σε κοκτέιλ τις συναντάμε. Είναι διαφόρων ειδών αλλά κάθε μια έχει σπουδαία διατροφική αξία που βοηθάει να χορτάσουμε αλλά παράλληλα κάνει καλό στην υγεία μας. Οι βιταμίνες (Α και Ε) και τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις ελιές προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό ενός ανθρώπου. Επίσης, οι ελιές περιέχουν 80% νερό, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, λίπος, σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό και κορεσμένα και πολυακόρεστα. Αναφορικά με τις θερμίδες, να έχετε στο νου σας ότι περίπου 10 ελιές περιέχουν 60 θερμίδες. 


  • Μειώνουν τις πιθανότητες για εμφάνιση οστεοπόρωσης.
  • Ευνοούν την υγεία της καρδιάς. 
  • Περιορίζουν τις πιθανότητες εμφάνισης μερικών μορφών καρκίνου όπως του στήθους.
  • Συνεισφέρουν στην υγεία του εγκεφάλου και την προστασία από ενδεχόμενη εμφάνιση ασθενειών όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ.
  • Καταπολεμά τον διαβήτη και την πιθανή εμφάνισή του.
  • Δυναμώνουν τα οστά. 
  • Προστατεύουν την όραση. 

 

Extra info1: Όπως προαναφέραμε, οι ελιές αποτελούν σημαντικό μέρος της Μεσογειακής διατροφής. Πέρα από την Ελλάδα, παράγονται στην Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία ακόμα και το Μαρόκο. Ωστόσο η καλλιέργειά τους συναντάνται και σε άλλες ηπείρους. Στη Λατινική Αμερική αλλά και τη Νότια Αφρική δεν είναι λίγες οι χώρες που καλλιεργούν ελιές. Ακόμα και στην Αυστραλία τη Νέα Ζηλανδία και την Κίνα τις συναντάμε. 

Extra info2: Ότι οι ελιές είναι γευστικότατες και πολύ καλές για την υγεία ενός ανθρώπου δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνονται ανεξέλεγκτα. Παν μέτρον, άριστον. Ειδικά οι συσκευασμένες ελιές χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή από τις φρέσκες. Η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες και να γυρίσουν μπούμερανγκ κάποια από τα οφέλη τους. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .