Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τρία γευστικά, υγιεινά και θρεπτικά smoothies να δοκιμάσεις κι εσύ!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

14 Ιουλίου 2021

Ποιός είπε ότι κάτι γευστικό και τονωτικό πρέπει, απαραίτητα, να είναι ανθυγιεινό και να παχαίνει; Τα smoothies αποκτούν διαρκώς όλο και περισσότερους φαν παγκοσμίως και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Τι είναι το smoothie (σμούθι); Μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζει με χυμό αλλά δεν είναι και τη διαφορά την κάνει η υφή. Είναι πιο παχύρευστο αφού μπορεί να βάλει κανείς γιαούρτι (ή γάλα), μέλι, φυστικοβούτυρο, λαχανικά ή ό,τι κάνει κέφι. Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για μια άκρως απολαυστική και υγιεινή επιλογή που γίνεται ακόμα πιο λαχταριστή το καλοκαίρι λόγω των πολλών έξτρα επιλογών που δίνουν τα καλοκαιρινά φρούτα. Εννοείται πως είναι και πολύ θρεπτικά. Ας αφήσουμε τους προλόγους. Επιλέξαμε τρία καλοκαιρινά, δροσιστικά και πολύ υγιεινά smoothie (σου έχουμε και κοκτέιλ) για σας. Δοκιμάστε τα!


Α) Energy smoothie με φυστικοβούτυρο

Αν αισθάνεσαι τα επίπεδα ενέργειάς σου χαμηλά, αυτό το smoothie είναι η καλύτερη επιλογή. Θα χρειαστείς δύο μπανάνες, δύο κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο (περιέχει πρωτεΐνη), δύο μέλι και άλλες δύο γιαούρτι. Επίσης μια κουταλιά γλυκού κανέλα και μια κουταλιά σούπας κακάο. Πως το φτιάχνουμε; Απλό είναι. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ μερικά παγάκια και όλα τα υλικά και «χτυπάμε» έως ότου λιώσουν όλα και γίνει ένα το μίγμα. Προσοχή, θα χρειαστείς ισχυρό μπλέντερ αφού υλικά όπως το φυστικοβούτυρο και το μέλι έχουν την τάση να κολλάνε. Σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι με γαρνιτούρα λίγη κανέλα σε όποιον αρέσει. 


Β) Smoothie αντιοξειδωτικό με κόκκινα φρούτα

Αν θες κάτι δροσιστικό, γευστικό και που έχει την υπερ-πολύτιμη για τον οργανισμό αντιοξειδωτική δράση, αυτό το smoothie είναι ό,τι χρειάζεσαι. Χρειάζεσαι μια μπανάνα, μερικά κόκκινα φρούτα (κατεψυγμένα ή φρέσκα) και πιο συγκεκριμένα φράουλες, βατόμουρα και κεράσια, ένα πορτοκάλι και ένα γκρέιπφρουτ. Σε μπλέντερ βάζουμε τους χυμούς από το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι (ή ολόκληρο αλλά ξεφλουδισμένο το πορτοκάλι) με μερικά παγάκια και τα υπόλοιπα φρούτα. Τη μπανάνα σε κομμάτια και τα κόκκινα φρούτα. Αφού τα «χτυπήσουμε» μέχρι να ομογενοποιηθούν σερβίρουμε με λίγο δυόσμο, αν μας αρέσει ο δυόσμος. 


Γ) Summer healthy smoothie

Κι αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, πρέπει να δοκιμάσεις και ένα smoothie σούπερ καλοκαιρινό και σούπερ υγιεινό. Θα χρειαστείς μία μπανάνα, μερικές φράουλες, 2-3 φέτες ανανά, μία φέτα πεπόνι και ένα κομμάτι μάνγκο. Α, και σούπερ διαιτητικό αφού έχει ελάχιστες θερμίδες και βοηθάει στη διατήρηση της σιλουέτας. Επίσης έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ η βιταμίνη C βοηθάει το ανοσοποιητικό. Βάζουμε στο μπλέντερ μερικά παγάκια και όλα τα υλικά και «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν όλα ένα. Σερβίρουμε με μια φέτα ανανά. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

Σχόλια κοινού

carespot.gr
Μαγδαληνή 1 Αυγούστου 2021
Για επιπλέον δροσερή διάθεση