Shape
carespot.gr
carespot.gr

Έτσι θα κρατήσεις μακριά τα κουνούπια

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Ιουλίου 2021

Δεν είναι λίγες οι φορές που η προσπάθειά μας να κοιμηθούμε ή να χαλαρώσουμε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μετατράπηκε σε βασανιστήριο λόγω κουνουπιών. Θέλουμε να περνάμε απαρατήρητοι αλλά αυτό είναι, σχεδόν, αδύνατο. Γιατί; Επειδή τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα που βγάζουμε εκπνέοντας αλλά και την οσμή του σώματός μας. Την προσοχή τους τραβούν επίσης τα σκούρα χρώματα, τα αποσμητικά και τα καλλυντικά ενώ σύμφωνα με κάποιες έρευνες είναι πιο ελκυστικοί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0. Άξιο αναφοράς είναι ότι τα κουνούπια που μας τσιμπούν είναι θηλυκά. Τα αρσενικά τρέφονται με νέκταρ λουλουδιών ενώ, αντιθέτως, τα θηλυκά έχουν ανάγκη την πρωτεΐνη του αίματός μας για τα αυγά τους. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειωθεί ο πληθυσμός κουνουπιών γύρω μας και να περιορίσουμε τις επιθέσεις; Μα φυσικά να προμηθευτούμε ένα από τα αποτελεσματικά αντικουνουπικά που θα κρατήσουν μακριά (ώστε να μη χρειαστούμε το after bite μετά...) από το σώμα μας αλλά και το σπίτι μας τους ανεπιθύμητους ιπτάμενους «φίλους» μας. Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν και μερικά έξυπνα tips που θα μειώσουν τον πληθυσμό τριγύρω.


  • Μην αφήνετε νερό να λιμνάζει στην αυλή ή αλλού στο σπίτι. Αν έχετε κατοικίδιο ποτίστε το αλλά μετά χύστε το νερό και σκεπάστε το κυπελλάκι. Τα αγαπημένα σημεία των κουνουπιών είναι εκεί που μένουν στάσιμα νερά (π.χ. πιατάκια από γλάστρες, βάζα, παρατημένα λάστιχα αυτοκινήτων, υδρορροές κτλ.). 
  • Να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα αφού, όπως προαναφέραμε, τα κουνούπια δείχνουν προτίμηση στα σκουρόχρωμα. 
  • Αποφύγετε τα έντονα αρώματα και φροντίστε να πλένεστε αν αισθάνεστε ότι έχετε ιδρώσει γιατί η μυρωδιά του ιδρώτα τα προσελκύει. 
  • Βάλτε σίτες με πολύ λεπτό δίχτυ σε πόρτες και παράθυρα και μην τις αφήνετε ανοιχτές για ώρα (κλείστε αμέσως μόλις περάσετε) γιατί θα τρυπώσουν και στο σπίτι. 
  • Φυτέψτε σε γλάστρες ή τον κήπο διάφορα αρωματικά φυτά που ενοχλούν τα κουνούπια όπως βασιλικό, λεβάντα, γεράνι, δεντρολίβανο, σιτρονέλα ή και κρεμμύδι. Λειτουργούν ως φυσικά αντικουνουπικά ειδικά αν τα έχετε κοντά σας ή σε πόρτες και παράθυρα ώστε να αποτρέψουν την είσοδο κουνουπιών. 
  • Αν κάνετε μπάρμπεκιου ρίξτε κλαδιά δεντρολίβανου ή φασκόμηλου στα κάρβουνα, δεν τους αρέσουν καθόλου αυτές οι μυρωδιές που θα αναδυθούν από τα κλαδιά που θα καίγονται. 


Extra info: Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί στο εμπόδιο δεκάδες παγίδες για κουνούπια, κάποιες είναι όντως αποτελεσματικές. Μια πρακτική λύση ώστε να μην πλησιάζουν το κρεβάτι σας τα κουνούπια όταν κοιμάστε και να έχετε δροσιά είναι ο ανεμιστήρας, είτε ο κινητός είτε ένας οροφής που φυσάει ακριβώς πάνω στο κρεβάτι. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .